Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2006

Άλλος για πρωθυπουργός.

«Υπόσχομαι»!
Καημό το είχα να γίνω –έστω και για μια μέρα- πρωθυπουργός.. Δεν ήξερα όμως ότι έπρεπε να περάσω και από γραπτές εξετάσεις. .
Μάλιστα. Μπήκα στο σάιτ της Βουλής και διαπίστωσα ότι εάν απαντήσω σωστά σε μια σειρά ερωτήσεων, σχετικών με τη συνταγματική ιστορία της Ελλάδας, τότε η πρωθυπουργία μου ανήκει!
Κι αν ακόμα δεν ξέρω «ποιας εθνικότητας ήταν ο βασιλιάς Γεώργιος ο Α’» μου δίδεται η δυνατότητα να βγω στην τηλεόραση και να κερδίσω πόντους - συγγνώμη βουλευτές ήθελα να πω.
Αν απαντήσω σωστά στην πλειοψηφία των ερωτήσεων, τότε ..αρχίζω το μεγάλο έργο: πιάνω τη στέκα και αρχίζω τις «καραμπόλες» για το υπουργικό συμβούλιο, στέλνω ευχαριστήρια μπιλιέτα στους υποστηρικτές μου (διορισμοί, έργα κλπ) και τέλος, δίνω εντολή στον υπουργό Οικονομίας να αποταμιεύσει (λιτότητα) για τις δύσκολες προεκλογικές ώρες…
Τι σου κάνει ένα ηλεκτρονικό παιχνιδάκι..
Εντάξει, πρωθυπουργοί μπορεί να μη γίνουμε, (οι θέσεις είναι καπαρωμένες από τους Κοντογιώργηδες και τους Μακρυκωσταίους μέχρι το 3006) αλλά θα περάσουμε 10 λεπτά μαθαίνοντας ορισμένα πράγματα για τη νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου και ίσως ευχηθούμε, η ανάδειξη των πολιτικών μας να εμπεριέχει περισσότερη αξιοκρατία και λιγότερη στήριξη από «άδηλες» πηγές.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: