Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2006

Μας αιφνιδίασαν (και πάλι)

Παρασκευή μεσημέρι, και η φράση "λύεται η συνεδρίαση" ακούγεται σαν το σχολικό κουδούνι για βουλευτές και κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Όχι όμως και για τους υπουργούς μας, που θεωρούν καταλληλότερη στιγμή, για να καταθέσουν τις τροπολογίες τους, το βράδυ της Παρασκευής ή ακόμα και το πρωί του Σαββάτου.
Τι κι να χρειάστηκαν μήνες για να διαμορφώσουν τα νομοσχέδιά τους; Αυτό το "κάτι που λείπει", η ρύθμιση δηλαδή που ενδέχεται να δημιουργήσει αντιδράσεις, δεν περιλαμβάνεται στο αρχικό κείμενο. Ενδύεται τη στολή της τροπολογίας, που λόγω "φόρτου εργασίας", εμφανίζεται στη Βουλή την τελευταία στιγμή. Κυριολεκτικά!
Έτσι λοιπόν συνέβη με τους αγαπητούς -κατά τα άλλα- υπουργούς Μεταφορών Μ. Λιάπη, Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο, και Άμυνας (καλορίζικος) Ευ. Μεϊμαράκη.
Ο πρώτος κατέθεσε την τροπολογία που παρατείνει την απαγόρευση των όποιων απαιτήσεων κατά της περιουσίας της Ολυμπιακής στις 14:30' της Παρασκευής. Όλως τυχαίως, την ίδια ώρα, κλείνει για μεσημέρι, το γραφείο Εντύπων της Βουλής, όπου και καταχωρούνται οι τροπολογίες. Όπως αντιλαμβάνεστε, όλοι εμείς οι συνεπείς κοινοβουλευτικοί συντάκτες, που ρωτούσαμε έως και τις 14:29'59", τους υπευθύνους του γραφείου "εάν έχει κατατεθεί κάτι", φύγαμε ήσυχοι για τα σπίτια μας, καθώς δεν υπήρχε άλλη προγραμματισμένη κοινοβουλευτική εργασία.
Ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε την τροπολογία του, για την εκ νέου αυτονόμηση των κοινοτήτων Βραχασίου, Τσαριτσάνης και Ζωνιανών (βλέπε ανασχεδιασμός "Καποδίστρια") στις 18:30 της Παρασκευής. Εκείνη την ώρα, το σύνολο των βουλευτών είχε αναχωρήσει για τις περιφέρειές τους, ενώ οι λίγοι συνάδελφοι που έγραφαν για τα κυριακάτικα φύλλα, είχαν κι αυτοί αποχωρήσει. Σημειωτέον ότι η ύλη των Σαββατιάτικων φύλλων "κλείνει" -εκτός απροόπτων- στις 13:30 της Παρασκευής).
Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης αποφάσισε να καταθέσει την τροπολογία που επισπεύδει την αποχώρηση των αρχηγών του ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ, στις 20:30 της Παρασκευής. Την ώρα δηλαδή, που -θεωρητικά- οι υπάλληλοι του γραφείου Εντύπων γυρνάνε το κλειδί για να φύγουν.. Αφήστε που η τροπολογία εντάχθηκε στην "κύρωση της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας", σε νομοσχέδιο δηλαδή, που δεν αλλάζει (ψηφίζεται ή καταψηφίζεται ως έχει)..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Sinadelfoi tou koinovouleutikou reportaz giati den grafetai mia eugeniki epistoli pros tous armodious ipourgous kai na ejhghsete tous logous.
Nomizo oti tha exei apotelesmata kai sto mellon tha dieukolinoun to ergo sou.

Ανώνυμος είπε...

Ισως θα ήταν χρήσιμο να απευθύνεται μια επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς ώστε να διευκολύνουν την εργασία σας!