Τετάρτη 29 Μαρτίου 2006

Φρέσκιες ιδέες για τους υπουργούς Υγείας-Οικονομίας

Με τα δύο κόμματα εξουσίας να έχουν αναλωθεί στην αναζήτηση "φρέσκων ιδεών" που θα κάνουν τη διαφορά, αναλαμβάνω την ιστορική ευθύνη να παρουσιάσω την παρακάτω πρόταση που θα ανακουφίσει ταυτόχρονα, το ΕΣΥ, τα δημόσια οικονομικά και την λεγόμενη "κοινωνική οικονομία" που φέρνει και τις ψήφους.

Αντί να πληρώνουμε συνάλλαγμα για την αγορά αίματος από το εξωτερικό, το κράτος ας αναλάβει να αγοράζει αίμα από τους έλληνες πολίτες σε χαμηλότερη τιμή (αιμοδοσία επί πληρωμή). Το υπουργείο Υγείας, θα καλύψει έτσι τα κενά στα διαθέσιμα αίματος, τα οποία δεν πρόκειται να καλυφθούν ποτέ από τους ξοφλημένους εθελοντές, ενώ το όποιο πλεόνασμα θα μπορεί να το μεταπουλά στο εξωτερικό (βάσει και του προσφάτως ψηφισθέντος νομοσχεδίου του Ν. Κακλαμάνη) εισπράττοντας πολύτιμο συνάλλαγμα. Οι πολίτες από την άλλη, θα μπορούν με τα χρήματα από το αίμα που θα πωλούν, να αποπληρώσουν τις πιστωτικές τους κάρτες, (ή να αγοράσουν καινούργιες), να στηρίξουν τις καταβαλόμενες από τον Τύπο προσπάθειες ανόρθωσης του Χρηματιστηρίου, αλλά να πληρώσουν και τα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ.

Οι χειμαζόμενες Τράπεζες, με το ρευστό που θα εισρεύσει στα ταμεία τους θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν μέρος των αιτημάτων της εξίσου χειμαζομενης ΟΤΟΕ, με αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση της διαδικασίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ οι αναφορές περί "αιμοδοσίας της αγοράς" θα βρουν επιτέλους την κυριολεκτική τους ερμηνεία.

Έλληνα - δώσε και σώσε!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντρίκο μπράβο! Αυτό είναι! Εξάλλου, το χρήμα πρέπει να ... ανακυκλώνεται. Επίσης, επειδή δάνεια και κάρτες ήδη μας "πίνουν το αίμα", δεν θα καταλάβουμε τη διαφορά, αν τις πληρώνουμε μέσω εθελοντικής αιμοδοσίας. Το ίδιο θα μας κάνει! Αννα

S G είπε...

ενταξει εσυ ισως κανεις πλακα, αλλα εγω ξερω αρκετους Ελληνες φοιτητες στην Γερμανια που εδιναν αιμα για τα 50 ευρω που πληρωνονταν...