Παρασκευή 30 Ιουνίου 2006

Δημοψήφισμα για το άρθρο 16!

Χθες στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου τάχθηκαν υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος ώστε να λειτουργήσουν "μη κρατικά - μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ".
Τις τελευταίες εβδομάδες, το σύνολο, σχεδόν, των πανεπιστημιακών σχολών τελούν υπό κατάληψη, με βασικό αίτημα να μη δημιουργηθούν ιδιωτικά-μη κρατικά ΑΕΙ.
Σε πρόσφατη έρευνα της Metron Analysis για την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, "στο θέμα των ιδιωτικών ΑΕΙ, το 54,2% είναι εναντίον (71,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ -ενάντια στη θέση της ηγεσίας- 63,3% των άλλων κομμάτων). Μόνο οι οπαδοί της ΝΔ λένε «ναι» (60,2%), έναντι 31% «όχι», ενώ και οι απόφοιτοι Λυκείου δεν τα θέλουν (57,4%)".
Ενδέχεται λοιπόν, η Βουλή των Ελλήνων να βρεθεί σε αναντιστοιχία με το εκλογικό σώμα, όπως, πέρυσι τέτοιο καιρό, με την επικύρωση του "ευρωσυντάγματος" (δείτε σχετικά άρθρα των Εδράνων, Μάιος-Ιούνιος 2006).
Νομίζω, ότι τέτοιες αλλαγές, οι εκάστοτε κυβερνήσεις οφείλουν να τις θέτουν σε δημοψήφισμα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποψη μου συνάδελφοι είναι ότι το εκλογικό σώμα της χώρας μας ενδιαφέρεται μόνον για τα μπάνια του. Τα μπάνια του λαού, όπως λέμε απο αρχαιοτάτων χρόνων. Που θα πάμε διακοπούλες, αν θα βγάλουμε κάτι από το στοίχημα, άδεια από την σημαία κλπ. Αυτά τα ενδιαφέροντα του εκλογικού σώματος αγαπητέ φίλε Πέτρο, κατά την άποψη μου πάντα

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα έπαιρνα κι πολύ σοβαρά δημοσκοπήσεις σε μια εφημερίδα του (άθλιου) επιπέδου της Ε.

Άλλες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ότι το 59% θέλει μη κρατικά πανεπιστήμια.

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

προς anonymous #1
..ευτυχώς δλδ που στο σύνταγμα δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα μπάνια του λαού;

προς anonymous #2
who is talking?

προς Μακρίδη
α.MA in Telecommunications, SIU-C
β.ελπίζω να σε ανέγνωσαν
γ.φιλαράκια κάνεις παντού. το ζητούμενο είναι οι σοβαρές σπουδές

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε Ανδρέα Μακρίδη, οι απόψεις έχουν πάντα ενδιαφέρον και περιγράφονται με γλαφυρότητα.

Αντε να κάνουμε καμιά εφημερίδα να γράφουμε ελεύθερα και εμείς τις απόψεις μασ. Γιατι εσύ τολμάς όπου και να γράφεις και από όποιο πόστο και να είναι. Οποις έχει ταλέντο δεν έχει εξαρτήσεις

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Ανώνυμα σχόλια δεκτά. Αν και τα προτιμάτε με το όνομά τους, ή έστω με το ψευδώνυμό τους...