Παρασκευή 16 Ιουνίου 2006

Πως έβλεπαν τα κόμματα τον κ. Βερέμη.

Οι δηλώσεις του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Αθ. Βερέμη για τους «νταήδες» καταληψίες των ΑΕΙ προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης..

http://www.athina984fm.gr/mod.php?mod=userpage&page_id=441&menu=

Πως όμως είχαν κρίνει τον κ. Βερέμη τα μέλη της επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής για την επιλογή του ως επικεφαλής του ΕΣΥΠ*; (συνεδρίαση 17/11/2004)

Ιωάννης Ιωαννίδης (ΝΔ): Δίνω τα συγχαρητήριά μου στην κυρία υπουργό για την επιλογή της.

Συλβάνα – Αναστασία Ράπτη (ΠΑΣΟΚ): Θα ξεκινήσω με τα λόγια του κ. Ιωαννίδη. Η παρέμβασή του ήταν πραγματικά καταλυτική. Έδωσε συγχαρητήρια στην Υπουργό Παιδείας, πράγμα που θα κάνω κι εγώ για τον εξής λόγο. Είναι πράγματι η πρώτη φορά, μετά από οκτώ μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που στο χώρο της εκπαίδευσης γίνεται μια εύστοχη επιλογή.

Νίκος Γκατζής (ΚΚΕ): Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να φανεί προς τα έξω ότι το ΕΣΥΠ διατύπωσε μια γνωμοδότηση, με την οποία όλες οι πολιτικές παρατάξεις συμφωνούν.

Αλέξανδρος Αλαβάνος (ΣΥΝ): η επιλογή του κ. Βερέμη αποτέλεσε θετική έκπληξη, διότι είναι γνωστός ακόμη και στο χώρο της αριστεράς για τις σοβαρότατες παρεμβάσεις του στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είτε αυτά είναι θεσμικά, είτε αφορούν την εξωτερική πολιτική.

*Από φυλλάδιο της Πανσπουδαστικής ΚΣ (φοιτητική παράταξη, προσκείμενη στο ΚΚΕ)

http://www.pks.gr/prok/beremis_palikari.doc

3 σχόλια:

Ecumene είπε...

Συλβανα και Αλαβανος...ολα
τα λεφτα!..Μπραβο για τη συλλογη..

Χθες ειπε ο Βερεμ οτι
οι καταληψεις υποκινουνται
απο τον ΣΥΝ...

kukuzelis είπε...

Το λευκό του Κόμματος τό ριξε αόμματος.

Greg είπε...

Βερέμης, ΕΛΙΑΜΕΠ...

Γιατί να μην χαίρονται όλα τα εκσυγχρονιστήρια μαζί;