Παρασκευή 25 Μαΐου 2007

Δήμαρχε γερά!

Να πούμε και δυό λόγια για έναν άνθρωπο που μας σηκώνει στις πλάτες του και "δεν το παίζει" αυτάρεσκα, δεν είναι ερωτευμένος με την πάρτη του, κομίζει έναν αέρα αυθεντικής απλότητας και ευθύτητας, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, στην πολιτική και το κυριότερο, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με χίλιους διαβόλους!
Μιλάω για τον δήμαρχο Ελληνικού, Χρήστο Κορτζίδη, ο οποίος απτόητος, συνεχίζει για 8η μέρα σήμερα την απεργία πείνας με αίτημα να πέσουν τα σιδηρόφρακτα τείχη που έχουν υψώσει στην περιοχή του ποικιλώνυμα συμφέροντα τα οποία λυμαίνονται τα φιλέτα του παραλιακού μετώπου.
Η σημερινή κυβέρνηση- αποδεικνύοντας οτι η διοίκηση ("πράσινη" ή "βένετη", αδιάφορο) όταν συσπειρώνεται γύρω απο παρασιτικά συμφέροντα εις βάρος των πολιτών έχει υποδειγματική συνέχεια- σφυρίζει κλέφτικα. Επιβεβαιώνει έτσι την μελαγχολική εκτίμηση, οτι το "κράτος" με την άμεση συνέργεια επίορκων λειτουργών του, έχει εκχωρήσει σημαντικές περιοχές όπου ασκούσε προνομιακά αποκλειστική αρμοδιότητα, σε κάθε είδους καιροσκόπους, αδιαφορώντας αν έτσι στέλνει στην κοινωνία μήνυμα γενικής παραίτησης απο κάθε διεκδίκηση που θα ομόρφαινε την ζωή μας.
Ο βουλευτής του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης με ερώτησή του έφερε σήμερα το θέμα στη Βουλή. Απαντώντας για λογαριασμό της κυβέρνησης ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός επανέλαβε το αυτονόητο, λέγοντας οτι είναι Συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει την ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών στις ακτές. Αυτό όμως το ξέραμε. Αυτοί που δεν το ξέρουν ,και δεν έχουν και λόγο να το μάθουν εδώ που τα λέμε, είναι τα πραγματικά "αφεντικά" της περιοχής και οι μπράβοι τους που βρίσκουν πάντοτε τον τρόπο να "πείθουν" για τα σχέδιά τους τις επίσημες αρχές. Είμαι περίεργος για το τι θα έβγαζε ένας στοιχειώδης έλεγχος του¨"πόθεν έσχες" όλης αυτής της συμμορίας. Μέχρι τότε, δηλώνω αλληλέγγυος με τον Κορτζίδη που, σε αντίθεση με το "αξιακό" σύστημα της αρπαχτής που πάνε να επιβάλλουν οι αποθρασυμμένοι χρυσοθήρες, πηγαίνει κόντρα στον συρμό και μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε οτι υπάρχουν ακόμα μεταξύ μας, πολλοί άνθρωποι που κατοικούνε στα λόγια τους!..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν ακόμα δημοσιογράφοι...
Κάτι γίνεται ...
κάτι θα γίνει

Simos είπε...

επιτέλους και ένας άνθρωπος που ξέρει να μάχεται, επιτέλους και κάποιοι δημοσιογράφοι που δεν σκεπάζουν το γεγονός! Εύγε!