Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Σου ζήτησα εκατό, μου έδωσες πενήντα. Μου χρωστάς πενήντα, είμαστε πάτσι..

Αν η κυβέρνηση θεωρεί το "Αγγελιόσημο" κοινωνικό πόρο (βλ. "απαλλαγή" ιδιοκτητών ΜΜΕ από καταβολή εισφορών στα δημοσιογραφικά ταμεία) τότε, πως ονομάζει τη χρηματοδότηση του ταμείου αλληλοβοήθειας του υπουργείου Ανάπτυξης από τη φορολογία του πετρελαίου, όταν μάλιστα προέβη στη σχετική "ρύθμιση" έξι μέρες πριν τις πρόσφατες εκλογές;

Από τη σημερινή (30/11) συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.. Αλαβάνο για την ενοποίηση των ταμείων προς τον υπουργό Απασχόλησης Β. Μαγγίνα.
Αλαβάνος: "Είπατε ότι είναι 155 οι φορείς της κοινωνικής ασφάλισης. Δεν είπατε ότι τους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης εσείς τους αυξήσατε. Δεν είπατε ότι συμβάλατε να ιδρυθούν νέα ταμεία αλληλοβοήθειας σε υπουργεία, όπως το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Ανάπτυξης κλπ. Δεν είπατε ότι έξι μέρες πριν τις εκλογές εσείς, η Κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, η οποία έρχεται και μας κάνει τώρα κηρύγματα από άμβωνος για τα κακά του κατακερματισμού των ταμείων, ήλθε και χρηματοδότησε το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Υπουργείο Εσωτερικών με πόρους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Υπουργείου Ανάπτυξης με πόρους από τη φορολογία στο πετρέλαιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: