Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Πρόγραμμα Βουλής 21-25 Ιανουαρίου 2008

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου
18:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
19:00 (ολομέλεια) Επερώτηση 9 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την έκθεση του Ι.Γ.Μ.Ε. για τα νερά της Αττικής).

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου
11.00 (151) Επιτροπή ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Ενημέρωση από τον προϊστάμενο του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Εμμανουήλ Σφακιανάκη, σχετικά με το ζήτημα της ασφαλούς πλοήγησης των νέων στο Διαδίκτυο.
11.00 (150) Επιτροπή ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ: Προγραμματισμός της πορείας των έργων του Δ΄ ΚΠΣ για την Περιφέρεια Κρήτης. Θα ενημερώσει ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας.
18.00 (150) Επιτροπή ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση της πρότασης νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «Εισαγωγή του μαθήματος «Περιβαλλοντική Συνείδηση και Ευθύνη» στη θεσμοθετημένη εκπαίδευση».
18:00 (ολομέλεια) Ερωτήσεις-Αναφορές
19:00 (ολομέλεια) Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Τροποποίηση του ν. 3231/2004 «εκλογή βουλευτών»». (1/2)
19:00 (ολομέλεια) Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στον τομέα του Φυσικού Αερίου και του Πετρελαίου.
19:00 (ολομέλεια) Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας, σχετικώς με την ανάπτυξη διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου Τουρκία - Ελλάδα - Ιταλία.


Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου
10:30 (ολομέλεια) Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Τροποποίηση του ν. 3231/2004 «εκλογή βουλευτών»». (2/2)
09:30 (151) Επιτροπή ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ: Συνέχιση της συζήτησης επί αιτήσεως άρσεως ασυλίας Βουλευτού, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43 Α΄ και 83 του Κανονισμού της Βουλής.
11:00 (150) Επιτροπή ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ:
α) Ενημέρωση από τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Κώστα Καρρά, σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας της κοινής γνώμης με τίτλο «Η περιβαλλοντική Συνείδηση του Έλληνα».
β) Συζήτηση επί των προτάσεων βουλευτών, σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής.
11:00 (Γερουσίας) Επιτροπή ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις θεμάτων αναπήρων πολέμου, προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις».
12:00 (151) Επιτροπή ΘΕΣΜΩΝ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ: Ενημέρωση από τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Μπακούρη και τα μέλη του ΔΣ της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς».

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου
10:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
11:30 (ολομέλεια) Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των Εταιρειών Microsoft
Corporation, Microsoft Ireland Operations Limited και Μάικροσοφτ Ελλάς Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Προϊόντων και Υπηρεσιών Πληροφορικής».
10:00 (Γερουσίας) Επιτροπή ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις θεμάτων αναπήρων πολέμου, προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις». (3η συνεδρίαση)
11:00 (150) Επιτροπή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση των σχεδίων νόμων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών:
α) «Κύρωση της Συμφωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Ινδίας για την προώθηση και αμοιβαία προστασία των επενδύσεων».
β) «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για την αμοιβαία συνδρομή μεταξύ των Τελωνειακών τους Διοικήσεων».
γ) «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν για την αμοιβαία συνδρομή των Τελωνειακών τους Διοικήσεων».
12:00 (151) Επιτροπή ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Επεξεργασία και εξέταση των σχεδίων νόμων του υπουργείου Ανάπτυξης:
α) «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Κινεζικού Συμβουλίου Προώθησης του Διεθνούς Εμπορίου (CCPIT) της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για τη «Δημιουργία Δικτύου Συνεργασίας για την Υποστήριξη Επιχειρήσεων».
β) «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβερνήσεως της Ελληνικης Δημοκρατίας και της Κυβερνήσεως της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν για την αμοιβαία προστασία και προώθηση των επενδύσεων και των ρηματικών διακοινώσεων σχετικά με την τροποποίηση του άρθρου 1 παρ.4 αυτής».
14:00 (Γερουσίας) Επιτροπή ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις θεμάτων αναπήρων πολέμου, προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις». (4η συνεδρίαση)

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου
10:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

A1.του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μαγκριώτη προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης κλπ.
A2.του βουλευτή του ΚΚΕ Δήμου Κουμπούρη προς τον υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών, σχετικά με την επέκταση των αστικών συγκοινωνιών σε όλη την Αττική κλπ.
A3.του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου προς τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, σχετικά με την εκποίηση της έκτασης της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών Ηρακλείου κλπ.
A4.του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη προς τον υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με την αρμοδιότητα για απάντηση στο θέμα της ελεύθερης πρόσβασης στα Ίμια των Ελλήνων κτηνοτρόφων και ψαράδων.
B1.του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με το περιβάλλον.
B2.της βουλευτού του ΚΚΕ Ελπίδας Παντελάκη προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με τη λήψη μέτρων για τη λειψυδρία στην Ιεράπετρα κλπ.
B3.του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη προς την υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, σχετικά με τον πλασματικό χρόνο ασφάλισης των μητέρων κλπ.
11:30 (ολομέλεια) Επερώτηση 17 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: