Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ελπιδοφόρο!

Υπάρχουν αντανακλαστικά εκεί έξω... Με χαρά, λοιπόν, διαπίστωσα ότι κάμποσες ώρες μετά από την αρχική ενέργεια, άλλαξαν σήμερα το μεσημέρι όχι μόνο την ηλεκτρονική διεύθυνση όπου υποβάλλονται αιτήσεις για μια θέση στελέχους στο Δημόσιο (έγινε πια apps.opengov.gr), αλλά και -κυρίως!!!- αφαίρεσαν τη ντροπιαστική απαίτηση ο κάθε υποψήφιος να δηλώνει ΚΑΙ την μέχρι και σήμερα πολιτική του δραστηριότητα (ως ενός εκ των απαιτουμένων κριτηρίων γι' ανάληψη της θέσης)!
Εύγε σε αυτόν που ανταποκρίθηκε...

4 σχόλια:

BK είπε...

Λες και είναι δύσκολο να μάθουν τις πολιτικές πεποιθήσεις οποιουδήποτε αν το θελήσουν... πφφφ...

Ανώνυμος είπε...

insider λέει:

αλλά και -κυρίως!!!- αφαίρεσαν τη ντροπιαστική απαίτηση ο κάθε υποψήφιος να δηλώνει ΚΑΙ την μέχρι και σήμερα πολιτική του δραστηριότητα (ως ενός εκ των απαιτουμένων κριτηρίων γι' ανάληψη της θέσης)!
Εύγε σε αυτόν που ανταποκρίθηκε...

ΑΠΟΨΗ:
- Ω της αφελείας του πολιτικώς ορθού...που καταλήγει πολιτικός ανορθολογισμός!

- Μιλάμε για γενικούς γραμματείς υπουργείων, δηλαδή στελέχη πρώτης γραμμής, που θα κληθούν να εφαρμόσουν μια συγκεκριμένη άποψη για την κοινωνία και την πορεία της
Θα προσληφθούν με βάση το βιογραφικό για πρώτη φορά απο το 1830 τοσα...
είναι δυνατόν να μην έχουν ώσμωση-σε ευρέα πλαίσια- με το εκάστοτε κυβερνών κόμμα? είναι θέσεις πολιτικής ευθύνης, και όχι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι

-το ΜΕΓΑΛΕΙΟ της απόφασης είναι ότι πλέον το κυβερνών κόμμα θα τοποθετήσει - μεν δικούς του ανθρώπους, αλλά - ανθρώπους που θα έχουν το κατάλληλο ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ.

Τις θέσεις αυτές, από καταβολής ελληνικού κράτους τις καταλάμβαναν φίλοι, κολλητοί, παιδιά του κομματικού σωλήνα ή αποτυχόντες βουλευτές, που, επειδή προσπόρισαν ψήφους στις εκλογές , λάμβαναν ως αντάλλαγμα την διοίκηση ενός δημόσιου οργανισμού (και φτάσαμε όπου γτάσαμε…).

ΥΓ: αν θέλαμε απολίτικους μάνατζερ, θα ήταν καλύτερος ο Βγενόπουλος και ο Κοκκαλης ως πρωθυπουργοί, κα καμιά τριανταριά απόφοιτοι του ΜΙΤ Μασαχουσέτης ως υπουργοί.( η Ελλάδα ως ΑΕ, θα φύσαγε)

Αλλά ευτυχώς...η πολιτική είναι, ακόμα, εδώ.
Αν γίνει κεκτημένο κάθε κυβέρνηση θα επιλέγει τους ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ δικούς της για αυτές τις θέσεις, και όχι ο υπουργός τον κολλητό του, τον ξαδερφο του, την ερωμένη του.
ΥΓ: (για όσους θεωρούν ότι επανάσταση δεν είναι πλέον η αιματοβαμμένη αφήγηση της ιστορίας που κατέληξε (παντού και πάντα) σε νέους ποταμούς αίματος και τόνους καμένης ς σάρκας , η προκήρυξη αυτή, και με την δήλωση φρονημάτων ( που κακώς καταργήθηκε), είναι μια επανάσταση.

Απλώς. Χρειάζονται χιλιάδες τέτοιες, χιλιάδες φορές.

Γιάννης Σιδέρης .

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΔΟΧΗ
λιγο ασυντονιστο το κείμενο για επαγγελματία γραφιά, αλλά μόλις γύρισα απο εξοντωτικο μονοήμερο επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικο

ΓΣ

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Στην Υγειά σου ρε Ινσαντράντε! Απέδειξες εμπράκτως οτι η δημοσιογραφία δεν αλλάζει τον κόσμο. Μπορεί όμως να τον μετατοπίζει!..