Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ζωή χωρίς Αντίπαλο

Όταν ο ΠΑΟΚ παίζει στην ΤΟΥΜΠΑ μας παίρνει ο Θεός απ΄το χέρι. Ανηφορίζει τότε η Μαύρη Φυλή, για να επιβεβαιώσει τους δεσμούς της. Απ΄τη Λάρισσα και πάνω! Ακούγοντας τον τσιγγάνο Αγγελόπουλο, κυρίως Στελλάρα και όλους τους δικούς μας Θεούς! Την αηδία που νοιώθουμε για το γαμημένο κέντρο, δεν την ημερώνει με τίποτε τότε η χολή μας. Μπορούμε εκείνη την ώρα κι υπερβάλλουμε! Τι να πεις στον άλλον στη ρωγμή της ύπαρξής του... Δονούμαστε μετά, όλοι μαζί στις αβέβαιες κερκίδες και ξορκίζουμε το κακό. Τοκίζουμε τη δυστυχία μας, αρνούμενοι να προδώσουμε τον εαυτό μας!
Οπότε, άμα δεις το ΠΑΟΚι και σου μιλάει με βλέμμα στεγανό, καλύτερα να τον ακούσεις...
(Υ.Γ: Τους έχετε υπερεκτιμήσει, αυτούς τους γραφικούς Νεο- Νεοναζί, μαλάκες Νότιοι. Διασκεδάζω στην ιδέα, οτι θα χανότανε νύχτα στο Κορδελιό ο -ριζικά- αποτριχωμένος Κασσιδιάρης!..)

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Αίμα-Τιμή-Πακιστανοί

Λέγεται οτι ο Μιχαλολιάκος αποφεύγει να γυρνά νύχτα στον Άγιο Παντελεήμονα μην τυχόν και τον πετύχει, λόγω Πακιστανικού χρώματος, κάνας χρυσαυγίτης που δεν θα τον αναγνωρίσει στο δρόμο και τον σπάσει στο ξύλο...

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Της Παπαδιάς

Καϋμμένε Μανώλη Γλέζο... Κατέβαζες τη γερμανική σημαία απ΄ την Ακρόπολη, για να κάνουν σήμερα ριζική αποτρίχωση οι Χρυσαυγίτες!.. 

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Καιρός ήταν να τα πει κάποιος κυρ- Αντώνη!..

''Όποιος δημιουργεί καρτέλ καλά θα κάνει να ξέρει ότι οι πρακτικές αυτές τελείωσαν!''. 
Στο σχολείο που πηγαίνει η θυγατέρα μου, όσους μιλάνε με αυτόν τον χλιαρό τρόπο τους λένε "γατάκια"! 
Φευ, τα παραπάνω ξενέρωτα, είναι δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά στην Κυριακάτικη Καθημερινή. 
Δεν είναι ανάγκη να μακρηγορήσω. Ούτε να γελάσω χαιρέκακα, άμα σκέφτομαι τα ζόρια που θα τραβάνε τώρα οι φουκαράδες στα καρτέλ, τα οποία προσθέτως δεν έχουν ακόμα πληροφορηθεί, όπως μαθαίνω, τις πρωθυπουργικές απειλές. 
Απορώ, όμως, μέσα στα ίδια μου τα ρούχα αυτήν την ώρα, που (ακόμα...) σκέφτομαι τι θα γινόταν αν ένας χαμηλόβαθμος υπάλληλος του ΣΔΟΕ, αναρωτιόταν με τη σειρά του, πως διάολο γίνεται κι η καταχρεωμένη ΝΔ, βρίσκει να πληρώνει 665.000 ευρώ το χρόνο νοίκι στα πολυτελή γραφεία της Συγγρού. 
Όχι πως δεν έχω απάντηση. Αλλά επειδή την ξέρω εκ των προτέρων, επιστρέφω και με καλύπτει η αρχική και γενναία δήλωση του πρωθυπουργού. 
Ύστερα, όπως συμβαίνει στα ΚΤΕΛ, σταματάω για ρυζόγαλο στην Έδεσσα... 




Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Μαγκλάρας


Χρόνια περνούσα από κει. Ανεβοκατέβαινα για τον συννεφιασμένο Βορά κι είχα ακούσει. Οπότε, γυρνάω ένα βράδυ και τον βλέπω. Ήταν πράγματι ένας όμορφος άνδρας με  λεπτά χαρακτηριστικά. Ψηλός, , αδιευκρίνιστης ηλικίας, με γυρτή μύτη κι ενδιαφέρουσες χειρονομίες. Πάλευε τώρα με τις σούβλες του. Βλαχόμαγκας!..
Έξω απ΄ το μαγαζί  του σαπίζαν τα σύμβολα της παληάς αλητείας. Κάτι μοτοσικλέτες πειραγμένες που όργωνε μ΄ αυτές τα σκυλάδικα στον κάμπο της Θεσσαλίας.  Και κάτι σακατεμένες μπεμβέ  που μάλλον από σεβασμό σκουριάζανε μαζί του.
« Να΄ σαι καλά ρε μάγκα» του λέω πληρώνοντας. «Δε γαμείς αδελφέ…» μ ΄απαντά «μας έκανε ο Θεός όμορφους. Δε μας έκανε πλούσιους..».

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Αγάντα αδέλφια! Είναι μαζί μας ο ΣΕΒ...

Αναρωτιέμαι τι άραγε να σκεφτόταν χθες το απόγευμα η άτυχη Μέρκελ σε κείνο το στενάχωρο δωμάτιο του Χίλτον που φαινόταν πως είχε στρωθεί άρον- άρον με ένα αδέξιο λευκό σεντόνι, ανάμεσα στα χύμα καλώδια και περιστοιχιζόμενη από ένα μάτσο ανθυποεπαρχιώτες χλιμίντζουρες, που παρίσταναν την επιχειρηματική ελίτ της χώρας, με πρώτο βιολί αυτόν τον αστείο πρωθυπουργό… Κι ύστερα ο «Ξανθόπουλος» Παπούλιας; (σ.σ: Ο Πρόεδρος της «Δημοκρατίας»…) Δεν της άφησε καν το περιθώριο, ούτε για ειρωνικές φιλοφρονήσεις… Θα ήταν πιο γόνιμη σκέφτομαι αυτή η ιστορική στιγμή, έστω για τις διάνοιες των κατοπινών εποχών, αν χαλάρωνε λίγο το πρωτόκολλο για να δώσει χρώμα στο ευτράπελο η απελπισμένη φιλαυτία του Βενιζέλου… Ας όψεται όμως, ο φρόνιμος Φώτης- Φανούρης που δε δέχθηκε να πάρει μέρος στο τραπέζι και χάσαμε την ευκαιρία να διεκδικήσει ο θηριώδης «Ντιμπέστια Beni» από τη γερμανίδα τσούλα τη «συνολική λύση»… Κάποιοι από μας ποντάραμε σ΄ αυτό. Γιατί, ακόμα κι ο σκληρότερος αντίπαλος εξουθενώνεται από τις αδιάκοπες γονυκλισίες… Έλεγα λοιπόν για τη Μέρκελ, που κοίταζε έκθαμβη και στη συνέχεια με φανερή αδιαφορία τους «συνομιλητές» της, αυτό το πειρατικό τσούρμο, να διαγκωνίζεται στις περιοχές του κακού γούστου, σαν αγύρτες που συνωστίζονται μπροστά στο ταμείο της χυδαιότητας. Όλοι οι απατεώνες που υψώνουν ερήμην μας τα τείχη που θα μας κλείσουν έξω ήταν εκεί. Ο μόνος που ξεχώριζε-και γι΄ αυτό ημπορώ να πάρω όρκο, γιατί τον είδα στο πλάϊ μου στη διαδήλωση, όταν νωρίτερα πέφταν τα δακρυγόνα!- ήταν ο άεργος Πρόεδρος του ΣΕΒ! Ήταν ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος! Ο άνθρωπος που περιλαμβάνεται στους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης παγκοσμίως! Αυτός ο ηθικός ήρωας των παιδικών μας χρόνων που ύψωσε το ανάστημά του στους φαιούς ίσκιους και κατακεραύνωσε τη γερμανίδα στρίγγλα λέγοντας κάποια στιγμή από-φασιστικά «δε θα δεχθούμε μείωση του κατώτατου μισθού!». Αυτοί είναι οι αληθινοί διεθνιστές-φιλέλληνες! Δεν τους μολύνει κανένας δόλος. Πραγματικοί κομμουνισταί θα έλεγα! Και θιασώτες του ιδεώδους του Φεραίου γα την Βαλκανική Ομοσπονδία, με άλλον τρόπο: να παίρνουμε όλοι μισθό 300 ευρώ… Μην τον κακολογείτε! Αναπνέουμε ακόμα…