Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Το νέο "Γουδή"

Παίρνουν των οματιών τους τα παιδιά μας. Όπου φύγει- φύγει
Αποχωρίζονται απο μια μητριά Πατρίδα που δε δίνει διάρα για την έρευνα και την Παιδεία.
"Φέρτε πίσω τα κλεμένα" φωνάζουν υστερικά οι αγράμματοι "Αυτιάδες" στα πρωϊνάδικα.
Αυτοί κι οι Χρυσαυγίτες, μας αξίζουν; Αν ήπρεπε να στηθεί ένα νέο Γουδί, θα ήταν γι΄ αυτούς τους ατάλαντους πολιτικούς που μέσα στη διαφθορά τους γράψανε στ΄ αρχίδια τους τη μόρφωση των παιδιών μας. Τα εργοτάξια του κυνισμού τους παράγουν με αφθονία μίσος.
Υ.Γ: Ας ελπίσουμε στο φινάλε, να βρεθεί ένας νέος Καζαντζίδης γι αυτές τις γεννιές, να θρηνήσει το βαρύ τους έπος.

Εμείς οι παίχτες

"Το ταμείο είναι ψυχανάλυση, αδελφέ" μου λέει ο Μάκης ο κουμπάρος μου απο τη Δραπετσώνα, ενόσω στεκόμαστε υπομονετικά στην ουρά.
Μου΄ χει βαφτίσει τον γιό και δεν έχω λόγο να τον αμφισβητώ. Γιατί προηγουμένως, έχει μυρώσει με τα άγια λεφτά του, όλα τα άλογα του Ιπποδρόμου στις Τζιτζιφιές και ξέρει του καθενός τη γενεαλογία.
΄Εχωμε παίξει, έχουμε πιει "μαύρα ουΐσκια" και χάνουμε πανηγυρικά.
Και -ω του θαύματος- μας τα φέρνει η τελευταία κούρσα και παίρνουμε το ποντάρισμα πίσω και λίγα παραπάνω, ώστε να γυρίσουμε με πρόσωπο στο σπίτι και με τις βενζίνες δικές μας. Άρχοντες!..
Τηλεφωνώ χθες και του λέω, οτι έβαλα λεφτά στον άσσο της Μίλαν και τους τα πήρα. Έκανε σαν παιδί. "5.25 απόδοση, ο άσσος, ρε Μάκη; Δεν είναι καμιά ομαδούλα η Ιταλίδα" του λέω.
"Τα΄ βαλες ρε θηρίο;" μ΄ αρωτάει, "Μπράβο! Εμένα μ΄ έστειλε στον κουβά η πουτάνα η Γαλατά που δεν έβαλε ένα γκολ ακόμα και την έπαιξα over".
Κλείσαμε το τηλέφωνο με ανάμικτα...Μικροχαρές και μικρολύπες είναι η ζωή του παίχτη.
Στο ταμείο σταθερά χαμένοι.




Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Άλλος ένας απλήρωτος λογαριασμός.

Χθες, ημέρα απεργίας, όλα τα μπλογκ, δουλεύανε. Ας μας εξηγήσουνε οι συνδικαλισταραίοι του κλάδου τον λόγο, γιατί εμάς δε φτάνει ως εκεί η γκλάβα μας.
Υ.Γ: "Στις επόμενες εκλογές θα πέσει ξύλο" μου λέει τις προάλλες ένας μετριοπαθής συνάδελφος. Και μάλλον έχει δίκηο. 

Τα παιδιά της Ακροδεξιάς, ποιόν είχαν πατέρα;

Αυτό το βλέμμα του ροφού, στη συνέντευξη στο "Κ. Βήμα" του Μάκη Βορίδη, αποκαλύπτει το διψαλέο του δράμα. Να γενεί θαλαμοφύλακας του κενού. Με το αζημίωτο; Μονάχα αυτός ξέρει.
Δε χρειάζεται να κάνω δήλωση πολιτικών προθέσεων... Αλλά να κατηγορεί τον -ευάλωτο εδω που τα λέμε...- Τσίπρα σαν "δέσμιο σταλινικών αντιλήψεων" και σαν έναν πολιτικό που το κόμμα του πριμοδοτεί την ακροδεξιά... ένας καραμπινάτος φασίστας, όπως ο Βορίδης, προσφέρει διπλή υπηρεσία. Στο σύστημα που υπηρετεί, αφενός, ώστε να γνωρίζει σε ποια χαμηλά βάθη υπόληψης, ημπορεί να κατεβεί ένας καιροσκόπος και να το εκτιμήσει αναλόγως.
Και σε μας τους υπόλοιπους, αφετέρου,  τον αναγκαίο χαβαλέ στον οποίον οφείλουν να συνεισφέρουν τον οβολό τους οι γραφικοί πολιτικοί "αστέρες", σαν και δαύτον, σε τούτους τους γαμημένους καιρούς, ώστε να σκάει που και που το χειλάκι μας.
Αυτά για ένα τύπο, που όπως και τα ιδεολογικά πατριωτάκια του, οι Χρυσαυγίτες, κλαίγανε στα γόνατα του Παπαδόπουλου στον Κορυδαλλό- κι όχι στο κελλί "33"- για να τους δώσει το χρίσμα.
ΔΕν έχει ιδεολογικό πρόβλημα η Δεξιά με τις ακραίες εκδοχές της:
απο τους "νοικοκυραίους" μέχρι τους καθαρόαιμους δοσίλογους και τους Ναζήδες που οικοδομήσανε αυτό το εχθρικό μπουρδέλο. Δεν ακούς κάναν καριόλη ακροδεξιό, να σου λέει να καεί το μετεμφυλλιακό κράτος που οικοδομήσανε. Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή φωνάζουνε, αλλά κρύβοντας την πρόταση για το τι θα μπει στη θέση της για να την αντικαταστήσει.
Η πρόσφατη πολιτική ιστορία έδειξε πάντως, οτι η Χούντα το 1967, πήρε μια Δεξιά, πολιτικά και ηθικά καταρρακωμένη απο τις ανομίες της και το 1974- έχοντας γράψει την τελευταία πράξη του εθνικού δράματος, όπου πρόδωσε την Κύπρο- με την επάνοδο του Καραμανλή, την εκτίναξε κοντά στο 60%. Ανιστόρητη και πουλημένος παρτάκιας μια ζωή η επίσημη Δεξιά στον τόπο, χαριεντίζεται και πάλι με τους ποινικούς που την χαλάνε και την τρέφουν.
Υ.Γ: στο μεταξύ, σκουριάζουνε τα κόκκαλά μας απάνω απ΄το χώμα, όσων δεν προκάμαμε να πάρουμε πόστο στις πολιτιστικές πρωτέυουσες αυτού του κόσμου...

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

"Απόντες, απόντες"!...

Μέσα στο γενικό χαμό, κάτι τέτοιο έχει σημασία? Εχει σημασία, στο βαθμό που του αναλογεί, διότι έρχεται να καταδείξει ότι κάποιοι δεν έχουν ούτε τώρα συνειδητοποιήσει πού βρίσκονται, ποιά είναι η ευθύνη τους, τί πρέπει να αλλάξει. Εξηγούμαι: Αργά απόψε (Δευτέρα, 11/2/2013), λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια, ο προεδρεύων Αθ. Νάκος ανακοίνωσε -όπως προβλέπει σχετικά ο Κανονισμός της Βουλής- (ακόμα) ένα αίτημα του βουλευτή πλέον Γιώργου Α. Παπανδρέου να του δοθεί άδεια για ολιγοήμερη απουσία στο εξωτερικό. Περίπου τυπική η διαδικασία, αλλά το ενδιαφέρον είναι "αλλού". Διαβάζουμε στα πρακτικά: "... ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Γεώργιος Παπανδρέου ζητεί άδεια ολιγοήμερης απουσίας στο εξωτερικό τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη για διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 στη Βοστώνη ως ομιλητής στο ετήσιο συνέδριο. Η Βουλή εγκρίνει; ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα. ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Νάκος): Η Βουλή ενέκρινε τη ζητηθείσα άδεια. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δέχεστε στο σημείο αυτό να λύσουμε τη συνεδρίαση; ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα"... Η αξιοσημείωτη "λεπτομέρεια" - που είναι και η αφορμή του παρόντος σημειώματος; Εκείνη ακριβώς τη στιγμή στην αίθουσα της Ολομέλειας δεν υπήρχαν ... βουλευτές! Η έτσι κι αλλιώς "λειψή" -εξαιτίας της απουσίας αρκετών ερωτώμενων υπουργών- διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου είχε ολοκληρωθεί και άπαντες, πλην του Προεδρείου και των πρακτικογράφων, είχαν φύγει... Δεν προκαλεί μόνο θλίψη αυτή η "εικόνα"... Σε καιρούς όπως οι τωρινοί, πολύ περισσότερο ανησυχία εμπνέει! Για όλα όσα, ενδεχομένως, οι "πολλοί" ή και οι "όλοι" παρόντες-ΑΠΟΝΤΕΣ βουλευτές μπορεί κάποια στιγμή να εμφανιστούν πως ... εγκρίνουν μ'εκείνο το (τύπου προστατευόμενης χελώνας) "Μάλιστα, μάλιστα"...

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Πως τον λένε ρε παιδιά τον Kalasnikov;

Πριν απο τις κοινωνιολογικές παπαριές και τις αναλύσεις, ας έχουμε στα υπόψη, οτι αυτοί οι παράτολμοι πιτσιρικάδες του Βελβεντού, ληστέψανε μια Τράπεζα. Δεν έγινε και τίποτε. Ούτε και σκοτώσανε ανθρώπους! Αν είχα άντερα θα έκανα το ίδιο. Να πάω να πάρω τον κόπο μου απο τους κλέφτες!
Αλλά, ίσως και να μην είναι μακριά αυτή η στιγμή. Άμα το πιάτο των παιδιών είναι αδειανό θα πάμε στο σπίτι τους, κι όπως λέει ο Βενιζέλος, "θα ξαναγνωριστούμε"... 

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ναζήδες με πατέντα!

Ψηφίζει μαζί με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ η Χρυσή Αυγή όποτε συμφέρει. Αυτά τα τσιράκια όμως την έκαναν πλαγίως τις προάλλες που ήρθε το θέμα του ξεπουλήματος της Εταιρείας Ύδρευσης Θεσσαλονίκης. "Έχουμε Πρόγραμμα" λέει ο αρχηγός τους, Μιχαλολιάκος. Ε, ναι. Ο,τι συμφέρει την πλουτοκρατία.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ολούρμου!

Αυτήν την πατρίδα το 1940  την υπερασπίστηκε σε μια στιγμή παροξυσμού, ο λαός της.
Με τα λίγα που είχε. Με όσα!
Κι ήταν πολλά.
Συνελόντι ειπείν μετέπειτα, στάθηκαν απωθητικά απέναντι οι ιδεολογικοί πρόγονοι των σημερινών καθοδηγητών της Χρυσής Αυγής που συνεργάστηκαν αρχικά με τους Ναζήδες, μετά με τους Εγγλέζους κι ύστερα με τους Αμερικανούς και, εκτός που βγάζανε ένα αξιοπρεπές μεροκάματο, την ώρα που ο κόσμος πέθαινε της πείνας, στήνανε πατριώτες στον τοίχο.
Απόγονοί τους είναι οι τωρινοί, των κουκουλοφόρων της Κατοχής κι έχουνε να "καμαρώνουν", για  ταγματασφαλήτες, μαυραγορίτες, απόντες απ΄ όλους τους εθνικούς αγώνες, τσανακογλύφτες και ερπετά, ρουφιάνους και χαφιέδες, οπαδούς του Τσολάκογλου που υπέγραψε την συνθηκολόγηση, καταδότες με κουκούλα των αγωνιστών που μάχονταν για τη λευτεριά του τόπου, υμνητές του Χίτλερ, τότε και τώρα, προδότες της Κύπρου και του Ελληνισμού, ψευτόμαγκες εκ του ασφαλούς και ποινικούς.
Αυτό είναι το...αγωνιστικό τους προφίλ κι η ταρίφα τους! Και πάντα το "εξαίρω" στα παιδιά μου με δέουσα  αηδία, όταν ανηφορίζουμε καλοκαίρι για Καστοριά κι είναι κοντά οι γραφικές γιορτές του φασισμού για "Γράμμο- Βίτσι" ...
Πράκτορες της CIA, τους λέω, οι υψηλόβαθμοι απο αυτούς, χωρίς εθνική συνείδηση. Αρνητές των εθνικών συμφερόντων. Και υπαίτιοι της πρόσφατης και πιο βαρειάς και επαίσχυντης εθνικής τραγωδίας, της κατοχής και του ξεριζωμού του Κυπριακού Ελληνισμού. Ένοχοι για την έναρξη της τουρκικής αμφισβήτησης του Αιγαίου, απο την επομένη κιόλας που ανέτρεψε ο ανισόρροπος Ιωαννίδης τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, μια βδομάδα μετά το Πολυτεχνείο.
Απόντες, Απάτριδες, Αρνητές. Φυγόμαχοι, Επίορκοι, Προδότες! "ΔΕ θα τα χαλάσουμε για την Κύπρο" είπε στους Τούρκους ο αρχηγός τους ο Παπαδόπουλος όταν απέσυρε τη Μεραρχία απο το μαρτυρικό νησί το ΄68"Είναι μια γυναίκα που μπορούμε να την μοιραστούμε μεταξύ μας"! Έτσι καταλάβαινε την Κύπρο. Σαν πουτάνα για παρτούζα!
Για να σηκώνουν τώρα τα φλάμπουρα και το "πουλί της χούντας" οι πουλημένοι!..
Υποκριτές, ψευτοπατριώτες... Την ώρα που εμείς παλεύαμε στις παλαίστρες -του αθλητισμού και της ζωής!-κι αυτή η μητριά πατρίδα μας έστελνε στα σύνορα- (χάρη μας έκανε) ενώ  αυτοί πουλάγανε με το αζημίωτο, μπραβιλίκι και εθνικοφροσύνη. Και δώσ΄ του χιλιόμετρα...
Ο "πατριωτισμός" τους, είναι της πλάκας. Όλο συναλλαγή και ταμείο. Μια ζωή "Πατριώτες" με τιμολόγιο.
Κι οι "ξένοι εργάτες" δε τους χαλάνε όσο κάνουν ανασφάλιστοι τη δουλειά τους. Φίδια που έπαψαν να είναι γραφικά.
"Δεν υπάρχει χειρότερη προδοσία απο το να΄ναι κανείς στις μέρες μας χρυσή αυγή" καταλήγω,  κι αυτή είναι μάλλον μια οργισμένη προσέγγιση. Αλλά, αυτό το περιθωριακό τσούρμο, έπαψε τώρα να είναι γραφικό.
Καιρός να δει η αυτάρεσκη Αριστερά πως θα βγάλει μαζί τους άκρη...

Ταξική υπεροψία

Κοιτάζοντας σήμερα κάτι αρσενικές και θηλυκές πουτάνες που γλείφαν μέχρι χθες με σημειωμένη διαδοχή, τ΄ αρχίδια του Σημίτη, μετά του Καραμανλή, στη συνέχεια του Γιωργάκη και τώρα του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Κουβέλη, και πάει λέγοντας,  (μη πάμε παραπίσω, πάντα οι ίδιοι...)σκέφτομαι οτι αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος, απο ποδοπατημένα αποκαΐδια.
Κουρασμένοι παρατηρητές μιας ακροτελεύτιας αυστηρότητας που αντικρίζει περιφρονητικά  αυτήν τη γελοιότητα, στεκόμαστε οι υπόλοιποι στην ουρά της ειρωνείας. Ελπίζοντας στην ευμένεια των καιρών. Υπήκοοι αυτής της άχρονης χώρας.



Τι τους θέλετε, χωρισμένοι, τους δρόμους;

Ανασυντάσσεται το Κίνημα! Έτοιμο να εγγυηθεί τις νέες μας ήττες...  

Η εξήγηση της φθοράς

Τους ενοχλεί τους πολιτικούς της υποταγής να τους λες δοσίλογους.
Αλλά αυτό το μακελειό που συμβαίνει γύρω μας, τους αφήνει αδιάφορους.
Κι η ανία τους δεν φτάνει στο ύψος των 576 ευρώ το μήνα.
"Θα ζούσατε με τόσα;" ρωτήθηκε αναιδώς "Όχι βέβαια" απάντησε αφοπλιστικά, ο υπουργός μας Οικονομικών Γ. Στουρνάρας!
Δεν υπερασπίζεται τον δικό μας κόσμο. Πόσο πιο λιανά να το πεί;

Για τούτα τα γερμένα στάχυα


Αυτά τα άγουρα παιδάκια που τα περιφέρουνε τώρα οι αδελφο-Δένδιες, σαν τις αρκούδες στο πανηγύρι   του μικροαστικού φθόνου, είτε ήσαν άκρως παράτολμα, ή κάποιος τα παρέσυρε σε μια θανατηφόρα παγίδα. Δεν παίρνω θέση. Όχι επειδή φοβάμαι. Αλλά γιατί δε ξέρω. Βάζω το χέρι μου στη φωτιά όμως, οτι στρατηγικά, είναι δύσκολο να «χτυπήσεις» στον Βελβεντό, μια περιοχή με ελάχιστες δυνατότητες διαφυγής σε περίπτωση ανάγκης.
Χάθηκε το ισιάδι της Σιάτιστας; Δεν τους το΄ χε πει ο «καθοδηγητής» τους, φαίνεται… Κι έτσι, ανακάλυψαν οδυνηρά την αυχμηρή γεωγραφία αυτού του αφιλόξενου τοπίου... 
Θα ήπρεπε να ξέρουν, οτι, δεν ήμαστε τώρα στα χρόνια του εμφυλίου για να σκαπετήσεις στα βουνά.
Όταν δηλαδή, έχεις από αριστερά τα Σέρβια, που διαθέτουν συγκροτημένο αστυνομικό τμήμα και πρόθυμες διωκτικές επικουρίες, και δεξιά- απ΄ όπου χωρίς αντιπερισπασμούς επιχειρείς να διαφύγεις- μπαίνεις χωρίς επιλογές σ΄ έναν κλοιό, όπου σε καταδιώκει ολόκληρη η αστυνομική δύναμη του νομού Κοζάνης, που θα πας;
Θα σε ρημάξουνε πιο έτοιμοι-και μήπως πιο προετοιμασμένοι;- οι "άλλοι" από σένα! Οπότε; Καθόμαστε εμείς τώρα και κάνουμε υποθέσεις δυσανασχετώντας για τα κλειστά σου από τη βία τους μάτια και το απονενοημένο διάβημα του θυμωμένου εικοσάρη, που τονε σαπίζουνε οι μπάτσοι, μακριά απο τα ενοχλητικά φώτα της δημοσιότητας.
Προφανώς και δεν κινδυνεύει απο αυτά τα πιτσιρίκια, αυτή  η παρακμιακή "Δημοκρατία", όπου κανείς πούστης δεν έχει δώσει ποτέ λόγο.
Οπότε με συμπάθεια αναρωτιέμαι, γι΄αυτά τα παιδιά: που πας ρε κατακαϋμμένε γκόλιω; Δε ξεκινάει η επανάσταση απ΄ την Κοζάνη… 

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Στο κατώφλι ενός επικείμενου πολέμου!

Γύρισε και με μέτρησε με την κλίμακα της αναίδειας. Σε στενή προσωπική επαφή, δε θα΄ χε χρόνο ούτε καν να θυμηθεί τις παιδικές του μνήμες... Τον είδα, όμως, που έσερνε το κοριτσάκι για να το μακελέψει και τον ακολούθησα.
Και τώρα ριγμένο σαν σακί ανάμεσά μας, μπροστά απο τα ανθοπωλεία, στο Σύνταγμα, δεν υπήρχαν ενδιάμεσοι. "Αφού το΄ χεις συλλάβει το παιδί , ρε- του λέω- τι το βαράς;". Στέκεται ο δίμετρος ψευτονταής και μου κραδαίνει μπροστά στη μούρη την ασπίδα. "Άστην κάτω!.." διαμαρτύρεται "Ακόμα και την γαμημένη σου ασπίδα, εγώ στην έχω πληρωμένη!" του απαντώ...
Πήραν το παιδί προτού το χαλάσει, απ΄ τα χέρια του, απλοί αστυνομικοί της Βουλής. Και γύρισε ανικανοποίητος και ξεφτιλισμένος στη γραμμή του. Εκτελεστικά όργανα, θα πεις. 
Η πολιτική ηγεσία τους όμως τους κατευθύνει να πέφτουν με μανία στους πιτσιρικάδες.
"Αν δεν μπορείς να τους δώσεις μια προοπτική ζωής, ρίξε τους στις μυλόπετρες της καταστολής και του θανάτου" σου λέει.... Θερίζουνε τώρα την άγουρη βία.
Μια αστυνομία που συλλαμβάνει ενόχους, ωστόσο, δε χρειάζεται να τους κακοποιεί μακριά απο τα δημόσια φώτα. Φέρεται με επαγγελματισμό. 
Kι αυτοί οι αγριεμένοι ερασιτέχνες που μπουκάρανε στον Βελβενδό, δεν είναι τίποτε μπροστά σε όσα θα ακολουθήσουν! Υπάρχει ακόμα λίγος καιρός. Στο τέλος της ευδαιμονίας που υποσχέθηκε το σύστημα στην προηγούμενη γενιά, δεν υπάρχει διδακτισμός μέσω της βίας
Το παράδειγμα της Ισλανδίας, δε λέει τίποτε σ΄αυτούς τους δοσίλογους πολιτικούς; 

Υ.Γ: άμα δε ξέρετε μαλάκες ψευτο-νοικοκυραίοι τι θυμό μεγαλώνετε, σας περιμένουν πολλές ακόμη εκπλήξεις!