Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Άνθρωποι που περιφρονούν το κενό
Συμβαίνουν-δεν μπορεί στατιστικά να εκτιμήσει κανείς την συχνότητα- τέτοιες στάσεις. Και υπάρχουν πολλά τα καθημερινά παραδείγματα, στα οποία είτε είσαι, είτε όχι αυτόπτης, μοιάζει σαν ο Θεός να ξαναδημιουργεί ξανά τον κόσμο, η ύπαρξη του οποίου εξαρτάται από την καλοσύνη των άλλων και από την ευθύνη που έχει καθένας απέναντι στον εαυτό του. Αντιγραφή από την σημερινή ειδησεογραφία:
"Λίγο έλειψε ένα λάθος στο ΑΤΜ να κοστίσει σε ένα συνταξιούχο από την Κάρπαθο όλη του τη σύνταξη, καθώς το πρωί της περασμένης Τετάρτης έκανε ανάληψη 900 ευρώ, αλλά ξέχασε να πάρει τα χρήματα από τη θυρίδα.
Για καλή του τύχη, στο συγκεκριμένο μηχάνημα, βρέθηκαν για ανάληψη, δύο γυναίκες, οι οποίες σύμφωνα με δημοσίευμα της rodiaki.gr, οι οποίες και βρήκαν έκπληκτες τα χρήματα. Οι δύο γυναίκες είδαν ότι δεν υπήρχε κάποιος σε κοντινή απόσταση, ούτε απόδειξη ή κάρτα στο μηχάνημα.
Χωρίς δεύτερη σκέψη παρέδωσαν το ποσό αυτό στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και αμέσως κινήθηκε η διαδικασία εντοπισμού του κατόχου.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κάρπαθο και ζήτησαν από τη διευθύντρια να τους βοηθήσει στην έρευνά τους. Ο συνταξιούχος στον οποίο άνηκαν τα χρήματα εντοπίστηκε και του παραδόθηκαν τα χρήματα από την αστυνομία, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε καταλάβει τι είχε γίνει.
Μιλώντας χθες το βράδυ στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” η κ.  Άννα Παπανικολάου – Χατζηγεωργίου  η μία από τις δύο γυναίκες που βρήκαν και παρέδωσαν το ποσό, σημείωσε ότι έκανε το αυτονόητο. «Ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκα να κρατήσω τα χρήματα αυτά. Αμέσως μόλις τα είδα να μπαινοβγαίνουν αυτόματα στο μηχάνημα από τη θυρίδα, πήγαμε, τα πήραμε και την ίδια στιγμή πήγαμε στην αστυνομία. Η χαρά μου ήταν διπλή όταν μας πληροφόρησαν σε ποιον ανήκουν τα χρήματα αυτά. Ήταν γνωστός μου ο άνθρωπος και χάρηκα πάρα πολύ».

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Ρε, πόσοι δαίμονες χορεύουν στην ψυχή μας

Το κρίσιμο σημείο όπου καταλαβαίνουμε την έκπτωσή μας, δεν είναι ακριβώς αυτή η η ημερήσια κόπωση, όσο η αδιαφορία να πέσουμε σε καινούργια λάθη. Κι από την άποψη αυτή, εκείνο που μας θυμίζει πόσο ευάλωτοι είμαστε δεν είναι τόσο η αναγγελία μιας δυσάρεστης είδησης, αλλά η βαρειά συνειδητοποίηση ότι ζούμε στην εξορία του χρόνου. Χανόμαστε μέσα στην άβυσσο, από περιφρόνηση προς την πίστη. Σκυλάδικα στην Εθνική οπότε για μας τους μονίμως κοινότοπους. 31ο χιλιόμετρο.
"Την αγάπη την κατάντησαν εμπόριο" κι αγαπημένος Πόλυς Κερμανίδης. Ναι, οι καριόληδες... 

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Δυο μέτρα. Τίποτε περισσότερο...

Ε, ναι... Ο νεκρός δεδικαίωται και άλλες τέτοιες αηδίες που διαβάζω στα συλλυπητήρια. Αγώνες και τα ρέστα. Μπορεί κανείς από τους κάλπηδες ΠΑΣΟΚους που θρηνούν τώρα τον χαμό του Α. Βγόντζα να μας πει ποιος μετέφρασε από τα αμερικάνικα τον τρομονόμο που ψήφισε το κόμμα τους εκεί γύρω στο 2002;
Θεωρώ ύστατη δημοκρατική πράξη- και το γράφω για πρώτη- και παρά τα όσα ήταν και δεν ήταν, το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος με τον οποίον το ξεκαθαρίζω είχα μόνο δημοσιογραφικές παρτίδες κι εν πολλοίς με χαλούσε το ήθος του, ότι το λοιπόν σηκώθηκε λίγο προτού πεθάνει κι ήρθε στην Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητιόταν αυτό το έκτρωμα, στην αίθουσα με την χαώδη ακουστική την "224", για να καταψηφίσει το σχέδιο νόμου και να αφήσει στην  αποδρομή του μια σπουδαία δημοκρατική παρακαταθήκη.
Ε, ναι...

(Υ.Γ: Κρατώ για πάρτη μου τι μου είπε. Και πρακτικά για τους φιλίστορες,υπάρχουν...)

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Στιγμές εθνικής ανάτασης

Με "μακεδονική" φορεσιά λέει, παρέλασε χθες στα Σέρρας, η βουλευτίνα της ΝΔ στον νομό Φωτεινή Αραμπατζή.
Πως το΄ λεγε ρε να δεις ο σοφός, πετράς στην κλίση του, παππούς μου: "Η τέχνη θέλει μάστορα, κι η πουτανιά φκιασίδια"...
55545350_1566586470140336_3621092205772406784_n

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019


Διαβάζω:
Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να γίνει ποτέ δεκτή στην Ευρωζώνη, αλλά και ότι μετά το ξέσπασμα της κρίσης θα έπρεπε να αποχωρήσει από το ευρώ για μια περίοδο τουλάχιστον 10 ετών εκφράζει ο πρόεδρος της κάτω Βουλής της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

...Και σκέφτομαι ότι ο συμπαθής Βόλφγκανγκ μάλλον θα προσδιορίζει το χρόνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, στην οποία, με πλαστά χαρτιά μπήκαμε επί Σημίτη- και πάλι με γερμανική επίνευση...-, αφότου οι τεμπέληδες Έλληνες έσωσαν τις ελεεινές Τράπεζες της κραταιάς πατρίδας του... 
Η χρησιμότητα του κορόϊδου έχει μικρή διάρκεια. Ύστερα γεννά αισθήματα απέχθειας στον θύτη ο οποίος αισχροκέρδισε από την ελληνική κρίση, παρουσιάζοντας ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, χάρη στην διαβόητη "κοινοτική αλληλεγγύη".  

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019


Λεπτομέρειες της έτσι κι αλλοιώς ασήμαντης ζωής μας

*Χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση, απροειδοποίητα πληροφορηθήκαμε χθες σαν μαλάκες από τα μεγάφωνα των στάσεων, πολλοί επιβάτες που περιμέναμε κάμποση ώρα και πάντως πολύ πριν από τις 10 το πρωί, να φανεί κάποιος συρμός, ότι οι εργαζόμενοι στα Τραμ έχουν κηρύξει στάση εργασίας 10π.μ-2 μ.μ.

Δεν πρόκειται να καθήσω να βγάλω τη χολή μου. Αναρωτιέμαι μόνο αν έχουν ποινικές ευθύνες γι΄ αυτό το απερίγραπτο χάλι, οι εξαχρειωμένοι συνδικαλιστές που τα οργάνωσαν υποτίθεται όλα και ξέχασαν μια ασήμαντη λεπτομέρεια: να ενημερώσουν αποβραδίς το κοινό.

Αυτούς τους μαλάκες σαν και όσους από μας που κρατάνε με χίλια ζόρια μια σακατεμένη δουλειά την ιδιωτική αγορά για να κάνουν αντιπολιτευτικές ασκήσεις ,με τις πλάτες της ΝΔ οι καλοπληρωμένοι από το δικό μας αίμα εκπρόσωποι της εργατικής αριστοκρατίας –ξέρετε αυτοί που κατεβαίνουν με Lacoste στις διαδηλώσεις και κρύβονται πίσω από τα ΜΑΤ…-και οι αφιλότιμοι εργαζόμενοι του Δημοσίου.

*Η αντιπολίτευση που ασκεί η ΝΔ και ο οπαδικός της τύπος είναι κακής ποιότητας- για να μην πω τελείως της πλάκας. Επειδή, ο Κυριάκος δεν έχει κάποια διαφορετική προγραμματική πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνει στο τραπέζι τα πιο βαρειά χαρτιά του που αποκαλύπτουν όμως και τη γύμνια του, του τύπου «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει γιατί κούρασε».  Ναι το είπε και αυτό προ ημερών σε διεθνές ακροατήριο σε ταξίδι του στο εξωτερικό.

Όπως είπε την περασμένη Τετάρτη, ότι Τσίπρας και Όρμπαν είναι το ίδιο! Και να πεις ότι δεν είχε τον χρόνο να ετοιμάσει μια προγραμματική πρόταση της προκοπής; Αλλά, άμα από το πρωί μέχρι το βράδυ είσαι υποχρεωμένος να ζητάς εκλογές για να μην σου διαλύσουν το μαγαζί οι βαρόνοι το ρίχνεις στις υπερβολές, τον πολιτικό καιροσκοπισμό (βλέπε «Μακεδονικό») και τα ψέμματα μπας και γίνεις συμπαθής.


Η απελπισία της Νουδούλας είναι τέτοιας έκτασης, ώστε έφτασε να πανηγυρίζει και να ζητάει τα ρέστα από Θεούς και Δαίμονες, επειδή, ένας εσωτερικός έλεγχος της Novartis, απέδειξε λέει, σύμφωνα με την εταιρεία, ότι δεν λάδωσε πολιτικούς στην Ελλάδα. Πως είπατε; Ε, κι εμείς βέβαια, την Novartis που είναι σοβαρή και κυρίως ηθική εταιρεία πιστεύουμε. Άλλωστε τις ίδιες συκοφαντίες διέδιδαν προηγουμένως οι αντίπαλοι της ΝΔ για τις σχέσεις της με την ανεπίληπτη Siemens

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Ο λόγος που τα ΠΑΟΚια γουστάρουμε τον Στέλιο

Την Καθαρά Δευτέρα του 1966 σταμάτησε να τραγουδάει στα πάλκα ο δικός μας Άγιος ο Στέλιος Καζαντζίδης. Ε, προφανώς δεν τον διεκδικούμε μοναχά εμείς τα ΠΑΟΚια. Σε όλους μας ανήκει.

Απλώς εμείς τον γουστάρουμε λίγο παραπάνω επειδή, λέω κι εγώ με το φτωχό μυαλό μου, μας την βαράει κατακούτελα εκείνη την ώρα στις κερκίδες της Τούμπας μερικές στιγμές η σκέψη πως η ζωή δεν είναι και τόσο της μόδας.

Για μας ο Στέλιος, όπως και ο ΠΑΟΚ, είναι η αδιέξοδη σύγκρουση. Μια μορφή απρόσιτης ελευθερίας που μας αποκαλύπτει τις ολέθριες δυνατότητες που έχωμε όταν η ασπρόμαυρη φανέλα βγαίνει στο χορτάρι. Ξέρουμε ότι η μοίρα μας δεν έχει αλλού καμιά λάμψη αφού.

Εμείς τα ΠΑΟΚια, έχουμε την απελπισία για ρουτίνα. Άντε να το εξηγείς αυτό σε κάποιον χαϊδοκώλη ανυποψίαστο... Όλος ο κόσμος ανέκφραστο ολοκαύτωμα. Κι εμείς εκείνη την ώρα να φλέγεται για τον ΠΑΟΚ η ψυχή και το σώμα μας...

https://www.youtube.com/watch?v=5KwkQjSk-b

Υ.Γ: Άντε να βγούνε νέα παιδιά να τραγουδήσουνε τα καινούργια έπη! Τα έπη τους!
Να ζητήσουμε πίσω την Ανδριανούπολη!

Στην ιστοσελίδα του φίλεργου Δημοσιογράφου και αγαπητού συναδέλφου μας στο Κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, Παντελή Στεφ. Αθανασιάδη διάβασα και έμαθα, το πως η Ελλάδα το 1923 αντί για υπέρογκες πολεμικές αποζημιώσεις (4 δισ. χρυσές λίρες) που μας ζητούσε η Τουρκία μετά τον Πόλεμο, έδωσε σε αντάλλαγμα ελληνική γη, την περιοχή του Καραγάτς, (της Ανδριανούπολης χοντρικά) κερδισμένη στα πεδία των μαχών κι έτσι φτιάχθηκε η Ορεστειάδα, η νεότερη Πόλις της Ελλάδας από αυτούς τους πρόσφυγες οι οποίοι, σε αντίθεση με τους Τούρκους που εγκατέλειψαν τότε τα δικά μας χώματα, άφησαν από σεβασμό στις πατρογονικές εστίες τα σπίτια τους άθικτα και δεν τα γκρέμισαν όπως κάνανε οι Τούρκοι.
Η διεύθυνση εδώ: https://sitalkisking.blogspot.com/2019/03/blog-post_12.html

Όθεν σκέφτομαι, μήπως κάθε φορά που ο (ψυχικά ασταθής εδώ που τα λέμε, αλλά, χωρίς ακόμα σοβαρή αμφισβήτηση στη χώρα του- και πως αλλιώς με τόσες χιλιάδες έγκλειστους στις φυλακές και με τόσες δολοφονίες από το καθεστώς καθημερινά και διώξεις;) Ερντογάν ζητάει κι από κάτι, να προσθέσουμε εμείς αυτήν την φορά μερικές βάσιμες διεκδικήσεις: Να πάρουμε πίσω την Ανδριανούπολη. Και να επιμένει το Υπουργείο Εξωτερικών ότι η Συνθήκη της Λωζάνης προέβλεπε την Ίμβρο και την Τένεδο αποστρατικοποιημένα νησιά κι όχι ανοιχτές φυλακές για τα ποινικά αποβράσματα της Τουρκίας που εκδιώξανε από κει τον ελληνικό πληθυσμό. (Συνακόλουθα βέβαια, θα πάψει να μιλά το κάθε τσόφλι στα πρωινάδικα για σοβαρά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής χορεύοντας αμέριμνα βαλς στο σφαγείο. Αφού για γκαζόζα είσαι, τι το θέλεις το Καφενείο μωρέ καϋμμένε/η που είναι σοβαρή υπόθεση και σε ξεπερνάει; Και στο Καφενείο ειρήσθω, οι άνθρωποι μιλάνε σοβαρότερα).
Για αρχή, σε ένα αξιοπρεπές κράτος αρκούν αυτά.

Υ.Γ: Και με την ευκαιρία: Μιας και ο Σκάης που φαίνεται πως έχει πατριωτικά κίνητρα και προσπαθεί να μας κάνει να καταλάβουμε- μέσα στην αταραξία μας είναι αλήθεια εμείς τα όρνια...- πόσο πολύ μας απειλούνε οι Τούρκοι, να γύριζε λίγο τούμπα τη βάρδια; Αφού, τα νούμερα δεν βγαίνουν ρε κορόϊδα... Δεν περνάει καν πλέον στους συνταξιούχους- μάλλον έχει πεθάνει το ακροατήριο;- ούτε καν η τρομοκρατία του Αυτιά που θέλει το...εργατόπαιδο να δραπετεύσει στην Ευρωβουλή...
Άντε μανταμίτσες να τινάξετε καμιά εληά... 

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Επειδή και αυτό έχει σχέση με όσα ζούμε.

Για όσα πολλά συνέβησαν στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, κι επειδή, αγράμματοι και βυθισμένοι στις καταναλωτικές μας πλάνες, είχαμε αποδεχθεί σαν μια συνήθη και μοιραία συνθήκη την ευτέλεια και την πρόκληση στη ζωή μας από κάθε λογής αναίδεια, εγκαταλείψαμε ενοχικοί και φοβισμένοι τον δημόσιο χώρο.

Επόμενο ήταν το κενό να καλυφθεί από τους εκπροσώπους του νέου ήθους. Κάτι βοδινούς χρυσαυγίτικους σβέρκους, και κάτι λιγδωμένες σαπιοκοιλιές που προσβάλλουν την ύπαρξη καθώς όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο προβάλλουν στο φως τα αποτρόπαια σκοτάδια από τα οποία κατάγονται.

Μπορεί να λέει κανείς ό,τι θέλει για το ποδόσφαιρο. Όμως λίγο αν προσπαθήσει, θα καταλάβει την ύπαρξη ενός καταθλιπτικού ολοκληρωτισμού που επιβλήθηκε τις δύο τελευταίες δεκαετίες κι επιχείρησε να παρουσιάσει την διαστροφή σαν κανονικότητα και που τώρα, επειδή είναι στα τελειώματά του και ψυχορραγεί, δίνει τις τελευταίες του απελπισμένες μάχες.
Το συνόψισε καίρια ο Γκράμσι: "Το νέο δεν γεννήθηκε ακόμη και το παληό δεν έχει πεθάνει- ζούμε στην εποχή των τεράτων".

Εκπρόσωπος επικοινωνίας της ομάδας που παράγει συστηματικά Μίσος, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον θλιβερό Καραπαπά. Ο οποίος μετά τα απαράδεκτα επεισόδια οπαδών του Παναθηναϊκού την Κυριακή το βράδυ στο ΟΑΚΑ, βγήκε το θρασίμι και δήλωσε ότι η ομάδα τους ήθελε να παίξει για να βάλει κι άλλα γκολ. Πέρυσι στην Τούμπα- και φέτος επίσης, αλλά, ο ΠΑΟΚ αυτήν τη φορά δεν τους έκανε τη χάρη και τους ξεφτίλισε μόνο με μια τριάρα- δεν είχαν έρθει για να παίξουν στα ίσα αλλά για να το πάρουν στα χαρτιά. Και πρόσθεσε (δις) για να εμπεδωθεί στους ανεγκέφαλους "αυτά είναι τα καλά της εξυγίανσης".
Ποιας δηλαδή; Ότι ο ΟΣΦΠ δεν πήρε το πρωτάθλημα από τον Νοέμβριο κι ότι ο τίτλος, όπως μέχρι στιγμής φαίνεται, ανηφορίζει για Σαλονίκη στο πιο καθαρό παιχνίδι εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια κι ότι θα χαθούνε τα εκατομμύρια του "Τσου- Λου" από τα οποία ταΐζεται και το σύστημα...

Χαίρομαι ειλικρινά ότι ο ΠΑΟΚ έχει έναν εκπρόσωπο Τύπου- κόσμημα όπως ο Κυριάκος Κυριάκος που ξέρει να ξεχωρίζει δυο γαϊδουριών άχερα και δεν χειρονομεί στους φιλάθλους και οπαδούς των αντιπάλων σαν ο κοντινότερος κάφρος μέσα στο χορτάρι κι ούτε μιλάει με την σακάτικη γλώσσα των συνδέσμων.
Δεν είναι ανάγκη με τον θλιβερό Καραπαπά, να ασχοληθεί ο Μπέος που τον καλεί επίμονα να τον κεράσει τσίπουρα-χωρίς τα μπραβάκια που τον συνοδεύουν, εννοείται, όπως του "γράφει" στην  πρόσκληση...- στον Βόλο. Η Δικαιοσύνη όμως; 

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Ο άνδρας είναι ο βιρτουόζος της απώλειας

Ανήμερα Πρώτων Χαιρετισμών. Ο ένας του εαυτός, γελοίος απο χέρι κοίταζε να φορτώσει σε ξένες πλάτες τις μικρές άδοξες ήττες του την ώρα που κατέβαινε κουρασμένος απ΄ το τραμ, σιγοσφυρίζοντας "ο άνδρας με τον χωρισμό/ πονάει περισσότερο...".

Την ίδια στιγμή, ο άλλος του εαυτός έχοντας πάρει οριστικά διαζύγιο απ΄ το μελό, έβγαινε απ΄ την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην παληά γειτονιά μουρμουρίζοντας με συγκίνηση "Την ωραιότητα της Παρθενίας Σου...".

Ένοιωσε εγγύτερα με αυτόν, σαν να είχαν πλυθεί ξαφνικά όλες του οι αμαρτίες και τον ακολούθησε μέχρι την κάβα για τις φτηνές συνήθειες. Σ΄ αυτόν που σέβεται τα πάθη του ο Θεός επιτρέπει το ξενοκοίταγμα. 
Η ωρολογιακή βόμβα του Ιδιωτικού Χρέους

Μια σκοτεινή και επίφοβη βόμβα ισχύος άνω των 230 δισ. ευρώ στοιχειώνει τον πυρετικό διάλογο για την δημοσιονομική καχεξία της χώρας.
Είναι το τρομακτικό Ιδιωτικό Χρέος, το νόθο παιδί της χρεοκοπημένης Οικονομίας που κανείς δεν επιθυμεί να υιοθετήσει. Είναι όμως καταγεγραμμένο στο χάρτινο βασίλειο της Εφορίας και στους ισολογισμούς των Τραπεζών και των Ασφαλιστικών Ταμείων κι είναι αποκρουστικά απτό. Ίσως γι΄ αυτό και οι περισσότεροι αποστρέφουν το βλέμμα, αποφεύγοντας επιμελώς ακόμα και να αναφέρονται στην ύπαρξή του.

Ο επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μιχάλης Κουρμούσης διαπιστώνει ότι «είναι εφάμιλλο του Δημοσίου Χρέους της χώρας» και με βάση μια συντηρητική- πλην όμως αρκετά ακριβή- αριθμητική, το υπολογίζει στα 215 δισ. ευρώ προσθέτοντας τα 85 δισ. από μη εξυπηρετούμενες οφειλές στις Τράπεζες ( «κόκκινα» δάνεια), τα, τουλάχιστον 100 δισ. στους «αιματηρούς πάγκους» της Εφορίας και άλλα 30 δισ. οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Στην πράξη τα μεγέθη είναι πολύ μεγαλύτερα- αν συνυπολογιστούν τα χρέη επιχειρήσεων και ιδιωτών σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς μεταξύ τους- και υπερβαίνουν τα 230 δισ., όταν το ελληνικό ΑΕΠ βρίσκεται γύρω στα 180 δισ. ευρώ. Η δυναμική του μάλιστα, όπως υπογραμμίζουν οι αναλυτές είναι τόσο αλματώδης, ώστε σε προβλεπτό χρόνο, θα μπορούσε να προσεγγίσει ακόμα και το ύψος του Δημοσίου Χρέους που σήμερα υπολογίζεται περί τα 320 δισ. ευρώ.

Είναι λογικό να συμπεράνει κανείς, ότι υπό συνθήκες διαρκούς μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος, παρατεταμένης ύφεσης, εξοντωτικής υπερφορολόγησης των ίδιων κάθε φορά αχθοφόρων της δημοσιονομικής πολιτικής, στάσης πληρωμών του Δημοσίου και της εκρηκτικής ανεργίας καθίσταται άκρως προβληματική, έστω και η μερική εξυπηρέτησή του. Τι απομένει για να αντιληφθούν τα πολιτικά ρετιρέ ότι η πολιτική της αέναης και απάνθρωπης δημοσιονομικής προσαρμογής έχει προ πολλού εξαντλήσει τα όριά της;   

Το 2010, στην αφετηρία της κρίσης, τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία ήταν…μόλις 40 δισ. ευρώ, ενώ το 2015 υπερδιπλασιάστηκαν στα 85 δισ. ευρώ για να υπερφαλαγγίσουν τα 100 δισ. ευρώ την επόμενη διετία. Όλα μαρτυρούν ότι ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση και τη νέα χρονιά θα είναι ακόμα δυσκολότερος.   

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, πάνω από 4.000.000 ΑΦΜ, έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία και όλοι μαζί συντελούν ώστε να σωρεύεται σε μηνιαία βάση ένας όγκος άνω των 500.000.000 ευρώ απλήρωτων φόρων. Την εξάντληση της φορολογικής ικμάδας, επιβεβαιώνει το στοιχείο, ότι ένας στους τέσσερις φορολογούμενους δεν ήταν σε θέση να πληρώσει ανελαστικές υποχρεώσεις και δεν κατάφερε να καταβάλει στις Εφορίες φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ της προηγούμενης χρονιάς.

Ενδεικτικά, τον περασμένο Οκτώβριο που ανακοινώθηκαν τα επίσημα στοιχεία για την πορεία των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών, προστέθηκαν στην Εφορία χρέη ύψους 972.000.000 ευρώ. Ειδικότερα, οι οφειλές από φόρους στο εισόδημα αυξήθηκαν κατά 507.000.000 ευρώ και κατά 203.000.000 ευρώ από ΦΠΑ, ενώ οι οφειλές από φόρους στην περιουσία με πρωταγωνιστή τον ηγεμονικό ΕΝΦΙΑ, κατά 173.000.000.000 ευρώ.
Πρόκειται για εικόνα που κατά τις δυσοίωνες προβλέψεις των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών θα επαναληφθεί με βεβαιότητα λίαν προσεχώς καθώς νοικοκυριά και επαγγελματίες έχουν πρόσθετες υποχρεώσεις προς τις Τράπεζες ή παγιδεύτηκαν τα τελευταία χρόνια στο ναρκοπέδιο των χρεών. Στην πραγματικότητα, όσο κι αν ακούγεται απόκοσμο, οι άνθρωποι αυτοί, συνήθισαν να ζουν ανάμεσα σε συμπληγάδες, τουτέστιν σε ρυθμίσεις που συνήθως έρχονται με βραδυπορία (λόγου χάρη οι 120 δόσεις για τις οποίες εκλιπαρεί η κυβέρνηση τους δανειστές), όταν η βάρκα έχει πάρει νερά και δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Την ίδια στιγμή, με βάση την τελευταία Έκθεση Προόδου του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν απογειωθεί στα 34, 3 δισ. ευρώ. Αντί να επιστρατεύσει κάποιος περιττά επιχειρήματα για την δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει επαγγελματίες, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και φυσικά τα Ταμεία, αρκεί να αναφερθεί ότι στο τέλος του 2014, όταν αναλάμβανε η σημερινή κυβέρνηση, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές βρίσκονταν στα 12,6 δισ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι πρακτικά μέσα σε τέσσερα χρόνια έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί.
Από τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, προκύπτει, ότι:

*υπάρχει συγκέντρωση πλήθους οφειλετών στις χαμηλότερες κλίμακες οφειλών με 989.061 οφειλέτες (ποσοστό 70,64 % ) να έχουν οφειλή έως 15.000 ευρώ ο καθένας 

*το 82,33% των οφειλετών (1.152.722 οφειλέτες) έχουν οφειλή έως 30.000 ευρώ ο καθένας 

*μεγάλο μέρος του υπολοίπου οφειλών αφορά 95.429 οφειλέτες που χρωστάνε από 50.000 - 100.000 ευρώ (περίπου 19% του τρέχοντος υπολοίπου) 

*το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αφορά λίγους μεγαλο-οφειλέτες με οφειλές άνω του 1εκ. ευρώ (1.790 οφειλέτες συγκεντρώνουν το 22,59% του υπόλοιπου οφειλών).

Στον βαθμό που έχει την σημασία του, το ΚΕΑΟ, επισημαίνει ότι για τις οφειλές ύψους 34.353.907.087 ευρώ, το 22,40% (ποσό 7.693.641.382 ευρώ) του συνολικού χρέους δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν οφειλές για πρώτη φορά από το 2010 και μετά, ενώ το 77,60% (ποσό 26.660.265.705 ευρώ) δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν οφειλές για πρώτη φορά το 2009 ή παλαιότερα.

Τους πυλώνες αυτής της επίφοβης απειλής, συμπληρώνει το υψηλό απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων στις τέσσερις σημαντικές Τράπεζες, ένα πρόβλημα που συνδέεται άμεσα με την μεγαλύτερη ίσως πρόκληση για την ελληνική οικονομία που είναι η επιστροφή του Δημοσίου στις χρηματοπιστωτικές αγορές με βιώσιμους όρους.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (ΜΕΑ) ανήλθαν σο τέλος Σεπτεμβρίου 2018 σε 84,7 δισ. ευρώ, (σ.σ: αν συνυπολογιστούν και τα εκτός ισολογισμών στοιχεία το μέγεθος ανέρχεται στα 86 δισ. ευρώ και προσεγγίζει το 50% των ανοιγμάτων) και είναι μειωμένα κατά περίπου 9,7 δισ. ευρώ συγκριτικά με το τέλος Δεκεμβρίου του 2017 και κατά περίπου 22,5 δισ. ευρώ (δηλαδή περισσότερο από 20%) έναντι του Μαρτίου του 2016, οπότε είχε καταγραφεί το υψηλότερο επίπεδο ΜΕΑ.

Πρόκειται σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για το «μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας» που απλώνεται σαν αμετακίνητη «φούσκα» πάνω από το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια σύντομη ματιά στις επιμέρους κατηγορίες χαρτοφυλακίων όπου, ο δείκτης ΜΕΑ διαμορφώθηκε σε 44,7% για το στεγαστικό, 53,0% για το καταναλωτικό και 46,9% για το επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο. Εντός του επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου, ο δείκτης για το χαρτοφυλάκιο τόσο των ελεύθερων επαγγελματιών και πολύ μικρών επιχειρήσεων όσο και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων παραμένει ιδιαίτερα υψηλός (68,6% και 60,9% αντίστοιχα), ενώ καλύτερες επιδόσεις παρατηρούνται στο χαρτοφυλάκιο των μεγάλων επιχειρήσεων (27,4%) και των ναυτιλιακών δανείων (29,8%).

Όσον αφορά τη διάρθρωση των ΜΕΑ, το 46,1% του υπολοίπου των ανοιγμάτων αυτών αφορά δανειακές συμβάσεις που έχουν ήδη καταγγελθεί από τις τράπεζες, το 31,4% αφορά δάνεια αβέβαιης είσπραξης και το 22,5% δάνεια σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών τα οποία δεν έχουν ακόμη καταγγελθεί ενώ πολλοί δανειολήπτες έχουν αιτηθεί νομική προστασία (προστατεύεται το 14,2% του συνόλου των ΜΕΑ).

Η κλιμάκωση του προβλήματος είναι εξίσου εντυπωσιακή. Από την απολύτως ελεγχόμενη αφετηρία των 20 δισ. τον Δεκέμβριο του 2009, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα εκτοξεύθηκαν στα 70 δισ. τον ίδιο μήνα του 2013 (υπερτριπλάσια) για να κορυφωθούν στα 108 δισ. ευρώ τον Μάρτιο του 2016.

Η υποχώρηση της αποταμίευσης-σε πτωτική πορεία από το 2010 και σε αρνητικό έδαφος από το 2012- που στήριξε εντούτοις την καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών, συμπληρώνει το πνιγηρό τοπίο, μαζί με την επενδυτική άπνοια, την υπερφορολόγηση, την ανεργία, τη μαζική φυγή των νέων και την έλλειψη διαυγών και σταθερών κανόνων που καθιστούν τη χώρα εχθρικό έδαφος.

Επιλέγοντας και αυτή η κυβέρνηση τις εύκολες λύσεις επέδραμε εναντίον της ανίσχυρης «μαρίδας» των οφειλετών, δεσμεύοντας λογαριασμούς για μικροποσά και βγάζοντας στο σφυρί ακόμα και φθηνά ακίνητα, την ίδια ώρα που αφήνει στο απυρόβλητο μεγαλοεπιχειρηματίες που παρελαύνουν αναιδώς από τις κοσμικές στήλες, έχοντας βουλιάξει προηγουμένως χωρίς ενδοιασμό τις κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις τους.   

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Δεν λέμε να κλείσει η ΕΡΤ. Αλλά γίνεται να απολυθούν οι αργόσχολοι;

Τελευταίο τηλεοπτικό δελτίο της ΕΤ-1 Πέμπτη ξημερώματα στις 12.00 . Περιμένω να δω τα γκολ από τους ευρωπαϊκούς αγώνες που μας προαναγγέλλει γλαφυρά η βυζαρού εκφωνήτρια και τα μόνα που δείχνει, κάτι φευγαλέα σουτ από το μπάσκετ ΠΑΟΚ- ΑΕΚ και καληνύχτα σας. Τόση έλλειψη σεβασμού με πρόσβαλε μιλάμε!!!

Δεν αγωνιστήκαμε γι΄ αυτήν την ΕΡΤ, όταν κατάκοποι αντί να παγαίνουμε στο σπίτι μας ανεβαίναμε Αγία Παρασκευή για να΄ μαστε μαζί στον κοινό αγώνα ρε ρετάλια!!! Δεν είναι μαγαζί σας έρμοι "ψυχοβαθιάδες"...
Αλλά, έπρεπε να το περίμενα. Όταν εμείς δίνουμε το παρών στους αγώνες τους άλλους τους πηγαίνουν οι μαμάδες τους με τα αυτοκίνητα στο κίνημα.
Άντε ρε σιχάματα Παπαδοπαίδια. Ευρωβουλή σαν το εμετικό σας ατάλαντο ιδεώδες τον Αρβανίτη και λίγη σας είναι. Να μην ανταμώνουμε τουλάχιστον στα ίδια μέρη!.. 
Θα τα πούμε άλλη φορά. Αλλά μη μας λέτε λαϊκιστές.

Είναι χαμηλής ποιότητας η αντιπολίτευση που κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ. Είναι για γέλια. Επιπέδου Πορτοσάλτε μορτάλε. (Τους άλλους στον Σκάϊ δεν τους αναφέρω για λόγους αυτοσεβασμού.). Πληρώνονται αυτοί οι άνθρωποι ρε πούστη μου και μας, μας τρώνε οι αρκούδες, για να προβάλλουν το φοβερό επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει... "επειδή κούρασε"!... Στο μεταξύ, άμα σταματήσεις δέκα ανθρώπους στον δρόμο και τους ρωτήσεις "τι θα κάνει η ΝΔ για να καλυτερέψει τη ζωή σου;", οι ένδεκα θα σηκώσουν τους ώμους αμήχανα.
Θα τον πιει κανονικά η Νουδούλα- τουλάχιστον αυτό εύχομαι εγώ, όπως και για τον ΣΥΡΙΖΑ- αρχής γενομένης από τις ευρωεκλογές. Γιατί η αντισυστημική ψήφος θα την πάρει και θα την σηκώσει.

Είμαστε το "κίνημα του Λαϊκισμού"- έτσι μας βαφτίζουνε εμάς τους απόκληρους οι πολιτικοί υπηρέτες των Τραπεζών. Ε, ναι! Αυτοί είμαστε! Και θα σας γαμήσουμε την κούνια!!!

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Χωρίς Σχόλιο

Η ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδει ως παντελώς ανακριβείς, δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες η δημοσίευση στοιχείων για τις αυτοκτονίες έχει σταματήσει από το 2015 «με εντολή του ΣΥΡΙΖΑ».

Τα δεδομένα για τις αιτίες θανάτων τόσο για το 2015 όσο και για το 2016 είναι ανηρτημένα στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ (https://www.statistics.gr/el/statistics/-/publication/SPO09/2016) όπου μπορούν να ανατρέξουν οι ενδιαφερόμενοι. 
Μέσα Μαζικής Βραδυπορίας

Στο μεταξύ, όσο η ατμόσφαιρα οξύνεται προεκλογικά, τόσο για όσους απο μας αντιμετωπίζουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σαν αναγκαία συνθήκη, η κατάσταση επιδεινώνεται. Τραμ, Μετρό και Ηλεκτρικός αργούν στα δρομολόγια με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα, αφήνοντας τον κόσμο να ξεροσταλιάζει στις στάσεις.
Εντάξει, ας πιστέψουμε το παληό παραμύθι των ελλείψεων. Οι συνδικαλιστές άραγε της ΔΑΚΕ και του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ (αυτοί που διορίστηκαν αθρόα επί Βερελή) τι γνώμη άραγε έχουν; Και στ΄ αυτιά του Σπίρτζη; Δεν έφτασε τίποτε;  

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Η ομάδα που παράγει μίσος στη χώρα

Από τα χρόνια του «σκοτεινού» Κόκκαλη (σ.σ: «ήταν εκατό χρόνια μπροστά από εμάς της Siemens», είχε δηλώσει στον ανακριτή ο Χριστοφοράκος, εννοώντας τις ΜΙΖΕΣ) που παρέδωσε την άθλια σκυτάλη του στα χέρια του αχόρταγου «Φαταούλ», όπως είναι το παρατσούκλι του Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός, έπαψε να είναι λαϊκή ομάδα. Διαπαιδαγώγησαν τους οπαδούς τους στην ψυχωτική συμπεριφορά της «νίκης με κάθε μέσον».
Κατάφεραν στο τέλος να τους κάνουν σαν τα μούτρα τους. Απεχθή ανθρωπάκια χωρίς αρχές. Εμείς να κερδάμε κι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν…

Το είπε παραστατικά αυτός ο γελοίος Αλεξανδρής που έχει πάρει τόσα και τόσα θεατρικά μπέναλτι στην ντροπιαστική καριέρα του «άμα είναι να κερδίζω, θα κλέψω ακόμα και το παιδί μου»!..
Έτσι μας κλέβανε χρόνια τώρα. Αλλά, από βλάκα που αυτοτραυματίστηκε πανηγυρίζοντας γκολ, τι να περιμένεις... 

Ο άλλος γελοίος ο Μανιάτης, ένας υποτακτικός καραγκιοζάκος  που ήρθε με τον Ιστορικό και πάντα Σεβαστό για μας Πανιώνιο στην Τούμπα να κάνει μανούρα, έκλεψε κοτζάμ κύπελλο στον τελικό με τον Αστέρα Τρίπολης. Αηδιάσανε στο τέλος κάποιοι και φύγαν από το γήπεδο. Με αυτούς είμαστε.
Στους άλλους, σήμερα που ο Ολυμπιακός κλείνει 94 χρόνια ευχόμαστε από καρδιάς καλό υποβιβασμό! Σήμερα που ο Μαρινάκης θυμήθηκε στο μήνυμά του να…θυμηθεί ότι ο ΟΣΦΠ είναι ομάδα «των ανθρώπων του μόχθου και της εργατιάς»… Τι λες ρε καημένε! Και πως δεν λιποθύμησες μετά από αυτό; Οι ναζήδες της θύρας εφτά και οι σακατεμένοι μικρομεσαίοι φλώροι που όταν είναι στην κερκίδα, κάποιος άλλος κάμνει τη δουλειά στο σπίτι, που ανήκουν;

Καμιά σχέση με αξίες, όπως αυτές που υπερασπίστηκαν τα αλάνια της Κοκκινιάς και της μάχης στην Ηλεκτρική, όπως ο Νίκος Γόδας που ζήτησε να στηθεί στο απόσπασμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο σημερινός Ολυμπιακός δεν υπερασπίζεται καμιά αξία. Δεν έχει προσωπικότητες όπως ο Κωτρίδης και ο Γιούτσος που ξέραν από «μόχθο κι εργατιά». Μια σκέτη μπίζνα. Αυτό είναι. Όπως λίγο- πολύ όλες οι μεγάλες ομάδες. Ναι, μόνο που ο γαύρος δεν παίζει καθαρά. Και αλλοιώνει τον ανταγωνισμό.

Είναι η πιο τοξική ομάδα του πρωταθλήματος. Μια συμμορία που ήθελε να παίρνει τις κούπες χωρίς αντίπαλο. Να τους βάλετε στον κώλο σας τους αγορασμένους τίτλους. Φασίστες!
Η πιο μισητή ομάδα που σύμφωνα με τους αλάνθαστους υπολογισμούς του κυρ- Σάββα, έχει πέντε εκατομμύρια οπαδούς. (Ξεχνάει από… μετριοπάθεια ότι έχουν εξάγει κι άλλο 1 εκατ. στη Νότιγχαμ…). Ακόμα και στην κοπή της πίτας του Εθνικού μπουκάρανε χωρίς να αποδοκιμάσουν την επίθεση οι Καραπαπάδες και πήγαν να μακελέψουνε τους ανθρώπους. Μου το΄ παν φίλοι.
Λοιπόν συνοπτικά: όπου τον πετύχει το κράτος τον Ολυμπιακό, πρέπει να του υποδείξει το μέτρο. Εδώ πάνε να υποβιβάσουν τον ΟΦΗ, τώρα που ήρθε ένας σοβαρός επενδυτής που θέλει να βάλει τα λεφτά του στην ομάδα. Γιατί το κράτος πρέπει να κωλώσει απέναντι στην διοικητική συμμορία του λολυμπιακού;
Επειδή ο Μαρινάκης κόβει πάντα στην πρωτοχρονιάτικη πίτα του το πρώτο κομμάτι στο όνομα της Οικογένειας Μητσοτάκη; Αφορμές και αιτίες υπάρχουνε πολλές. Αρχής γενομένης, όπως λένε κάποιοι αθλητικοί, από το ματσάκι στη Βέροια…

(Και το γήπεδό τους ακόμα και όχι Στάδιο, σε μας τα υποζύγια το χρωστάνε).

(σκουλήκι θα πει ομάδα χωρίς αξιοπρέπεια. Κάθησε και τα άνοιξε ο ρούλης - ο άρης ντε...- κι έφαγε μια ξεγυρισμένη τεσσάρα από τα βλαχάκια του θρήνου. Και με εμάς παίξανε σαν να μην υπάρχει αύριο οι δοσίλογοι...) 






Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Αυτός ο τύπος τραγούδησε τα δικά μας ανώνυμα έπη... Για μιαν ιδέα στεγανή που να μην μπάζει κρύο... Με ευγένεια απέναντι σε όλες τις χαμούρες που χρόνια τώρα μας κρίνουνε και στην τελική θα πεθάνουν υγιείς. 

Εν κατακλείδι

Και τώρα φίλοι μου είναι αργά
μια καληνύχτα στη μαμά
και λίγη στάχτη στα μαλλιά
καιρός να πούμε αντίο.

Σκεπάσαμε όλους τους νεκρούς
με αρρωστιάρικους ψαλμούς
κλόουν με σοβαρούς σκοπούς
γυμνοί μέσα στο κρύο.

Κατά τα άλλα εσείς
που σαστε υγιείς
και αξιοπρεπείς
βοηθήστε μας και λίγο.
Δώστε μας πνοή
στέγη και τροφή
μια ιδέα στεγανή
που να μην μπάζει κρύο.

Πουλάμε σώμα και ψυχή
δώστε μας λίγη προσοχή
στα υπόγεια μαύροι ποντικοί
λουφάζουνε δύο-δύο.

Παίρνουμε σβάρνα τους γιατρούς
αδύνατοι μπροστά στους δυνατούς
και συναντάμε ξέμπαρκους Θεούς
που χάσανε το πλοίο.

Κατά τα άλλα εσείς
που ¨σαστε υγιείς
και αξιοπρεπείς
βοηθήστε μας και λίγο.
Δώστε μας πνοή
στέγη και τροφή
μια ιδέα στεγανή 

που να μην μπάζει κρύο

https://www.youtube.com/watch?v=fQlt0gJvsec



Αυτά είναι...
Σαββάτο απομεσήμερο με τον κολλητό μου τον Μάκη στην Δραπετσώνα. Πάμε μετά τα τσίπουρα να παίξουμε δυο- τρεις ομάδες κατόπιν μελέτης στο Στοίχημα. Παίζω κι εγώ, έξτρα, ένα τζόκερ.
Φτηνές ελπίδες αγοράζουμε λέω στα παιδιά του καταστήματος. Κι αν μας κάτσει καριόληδες θα σας παντρέψω!
Τι λες ρε φίλε... Γυρίζει και μ΄ απαντά ο πρώτος.
Να μας χωρίσεις θέλουμε!
Κοντοστέκομαι κι εγώ στην οξώπορτα. Έτσι και κερδίσω, καρντάση του λέω, θα γεμίσει όλη η Δραπετσώνα διαζύγια! 

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Τέλος στα My Market της ζωής μας!

Λέω να ξεκινήσουμε από δω με αφορμή το χαμογελαστό δουλεμπόριο των My Market που προφανώς My είναι για τα στυγνά αφεντικά, μια εκστρατεία αποκλεισμού. Θα βοηθήσει και την δική μας ζωή λέω. Μπορεί και να καταλάβουμε σε τι σκατά έχουμε πέσει, όσοι δεν είμαστε δημοσιογράφοι με Ονομασία Προέλευσης, τύπου Χατζηνικολάου, Αυτιά, Στάη, Τρέμη, Τσίμα, Παπαχρήστου, Πρετεντέρη ας πούμε και δεν συμμαζεύεται που δουλεύουνε από χόμπι για να βγάζουμε τη λάντζα εμείς οι απλήρωτοι. 
Για μας τους Χαλκέντερους Κοινοβουλευτικούς

Έκανα το λάθος τις προάλλες σε μια παρέα συναδέρφων που τα πίναμε στο Τουρκολίμανο σ΄ ένα παρακμιακό μαγαζί και τους είπα "μαλάκες, θα μιλάτε με σεβασμό για μας τους χαλκέντερους ρεπόρτηδες στο Κοινοβουλευτικό. Γιατί εμείς δεν είμαστε αναλυτές, όπως εσείς. Εμείς εκεί βγάζουμε Βιετνάμ!"...

Έκτοτε, με τσιγκλάνε αδιαλείπτως και κάθε φορά που με συστήνουν σε κάποια καινούργια και φρεσκοφορεμένη ύπαρξη, λένε με τη δέουσα (υποκριτική) σοβαρότητα: "κι απο δω ένας χαλκέντερος τύπος του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ". Δεκτό... Γελάω κι εγώ μαζί τους. Ο αυτοσαρκασμός είναι αφορμή για καινούργιες περιπέτειες...

Αλλά, δες πως τα φέρνει η ώρα. Είναι βάρδια ένα φιλαράκι "Κοινοβουλευτικός" στην εφημερίδα πριν από λίγες ημέρες και σκάει εκπρόθεσμα δέκα το βράδυ-το΄ γραφε γκαγκάν η υπηρεσιακή σφραγίδα πάνω της!..- η τροπολογία για την επανάληψη του ναυαγισμένου διαγωνισμού για την πώληση των δύο λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Κανένας πανικός. Ενημερώνει αρμοδίως και του εντέλουν, "γράψε δυόμιση κατοστάρικα. Θ΄αλλάξουμε ένα άλλο θέμα".

Κάθεται, όπως μου λέει, στο φτερό και το γράφει- αφού διάβασε προσεκτικά την τροπολογία πρώτα λέμε κι υπογράμμισε τα βασικά... Και καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι η κυβέρνηση πουλάει επειγόντως αυτές τις μονάδες χωρίς κανένα ενδιαφέρον για το τίμημα, δηλαδή σε απλά ελληνικά, ελάτε παιδιά (οι...επενδυτές) βοηθάτε να ξεφορτωθούμε τις "γεροντοκόρες", χαρίζοντας επιπλέον Ποινική Ασυλία στις Διοικήσεις της ΔΕΗ και των θυγατρικών της για τις αποφάσεις που θα λάβουν.

Το κομμάτι τελικά δεν μπήκε. Γιατί έπρεπε ο ενεργειακός συντάκτης να το χειριστεί προσωπικά. Κι έγραψε με την υπογραφή του, μια μαλακία και μισή. Όπως και ΟΛΟΙ οι ενεργειακοί συντάκτες στα ρεπορτάζ των εφημερίδων και των portal της επόμενης μέρας. Δεν αναφέρανε καν ρε πούστη μου, μου λέει ο κολλητός, την σκανδαλώδη ΠΟΙΝΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ!... Έλεος...

Ε, δεν είναι μόνο ιδιοτέλεια λέω. Γιατί τα πάντα υπάρχει τρόπος να γράφονται. Δεν γίνεται- ή μήπως...- να τους ταΐζει άπαντες η ΔΕΗ. Μπαίνουν, κι ας μην επεκταθώ, κι άλλα θέματα...
Όθεν, φιλαράκι του λέω, γι΄ αυτό είμαστε ειδικά αλάνια, εμείς- ναι, ρε!- οι χαλκέντεροι Κοινοβουλευτικοί! Χειριζόμαστε οριζοντίως τις ανεπάρκειες του συστήματος κι όταν ξημερώνει γυρνάμε πάντοτε στο σπίτι.


Να πάει Ευρωβουλή η Κουντουρά; Να πάει και να μην γυρίσει!

Κανονικά- ίσως σε μια άλλη ζωή, λέω...- θα έπρεπε να υπάρχει ένα κουμπί.Να το πατάς και να εξαφανίζονται δια παντός από τη ζωή σου, περιπτώσεις όπως της Έλενας Κουντουρά. Λοιπόν, δεν θα συμβεί αυτό ποτέ. Μυστικές καταπακτές δεν πρόκειται να υπάρξουν, ούτε και φτερωτά θηρία να εισβάλουν ας πούμε σε μια συνέντευξη τύπου και να γραπώσουν αυτήν την καρικατούρα που παριστάνει την υφυπουργό Τουρισμού και καμώνεται γελοιωδώς και μέσα στα γλιτσιάρικα χαμόγελά της ότι χάρη στις προσπάθειές της εκτοξεύθηκαν οι τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα.
Μας μένει μονάχα το μυαλό μας. Και οι ανεξάντλητες δυνατότητές του που μας απαγορεύουν να τριγυρνάμε αμέριμνοι στην ψύχωση της ευτυχίας, επειδή ξέρουμε πως δεν θα βρούμε ποτέ αυτό που θέλουμε. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την Χρυσή Αυγή

...Κι ο λόγος είναι απλός και κυνικός: να συντηρούνται οι διαρροές στα δεξιά.
Στα δικά μας όμως τώρα: Η μάνα του Φύσα κοιτάει τον δολοφόνο του γιου της και τον θωρεί τέσσερα χρόνια τώρα να της χασκογελά ειρωνικά. Αυτό δεν είναι μελό. Η δίκη του φονιά, που ομολόγησε την πράξη του, έπρεπε, όπως έχουν πει κορυφαίοι νομικοί να διαχωριστεί. Αφού αυτός ο δειλός απ΄ την πρώτη ώρα ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ λέμε!. Κι όμως, η Δολοφονία, μπλέκει στα τερτίπια εντεταλμένων δικηγόρων που πληρώνονται αδρά για να καθυστερεί η δίκη της Συμμορίας των Ναζήδων που όταν τα χρειάζονται απαρνούνται κλαίγοντας σαν χαμανδράκια την φαιά ιδεολογία τους.

Απορώ που αυτός ο Νίκος Βούτσης, μακράν ο πιο αποτυχημένος πρόεδρος της Βουλής όλων των εποχών δείχνει τόση επιείκεια σε αυτά τα σκουλήκια. Τον "κρατάνε" οι αποτριχωμένοι Κασιδιάρηδες απο κάπου μαγνητοφωνημένο όπως τον ακροδεξιό Μπαλτάκο;  Για μήπως είναι μονάχα κομματικός καιροσκοπισμός;..

Άϊντε γιατί στην τελική με τα μπουρδέλα σας ,σε μας τα ΠΑΟΚια που έχωμε βαθειά αίσθηση Δικαιοσύνης, δεν μας έχετε αφήσει και πολλές επιλογές: μας απομένει μαλάκες μονάχα η Αυτοδικία!                                                            

Καημένη ΔΕΞΙΑ... Ακόμα να ξεχωρίσεις το ΗΘΟΣ από την ηθικολογία...

Γιατί τα στρατευμένα μέσα της ΝΔ, ήτοι η "Καθημερινή" (κρίμα ειδικά γι΄ αυτήν...) ο αισχρότατος "Σκάϊ",  (κανένας οίκτος για τους ανυπόληπτους) και τα αγνώριστα και αδιάβαστα "ΝΕΑ" (άραγε κάνουμε την ίδια δήλωση Πόθεν Έσχες εμείς με κάποιους από αυτούς;) δεν γράφουνε κάτι για τον Νίκο Γεωργιάδη που συμμετείχε σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων;

Γνωρίζω τον άνδρα. Δεν κανιβαλίζω. Είναι χαρισματικός. Κι έχουμε παίξει μαζί μουσική. Τότε που ο αείμνηστος φίλος κάποιων λίγων απο μας ο Γιάννης Ελευθερίου Διακογιάννης-όπως γούσταρε να τον γράφουν και που διάλεξε να πεθάνει από αξιοπρέπεια βλέποντας την επελαύνουσα κατάντια και παρακμή, και πολλά είπα- είχε πρωτοστατήσει να σχηματίσουμε μια κομπανία πολιτικών και δημοσιογράφων και κάνοντας καλλιτεχνικό ακτιβισμό να αγωνιζόμαστε για πνευματικούς στόχους. (Έτσι, λόγου χάρη, απέκτησαν πιάνο με ουρά- λάτρης της κλασσικής μουσικής ο αγαπημένος Γιάννης, γαρ...- τα Ωδεία της πατρογονικής του Σύμης [όπου ειρήσθω κι εκεί ακόμα τον λοιδορήσανε κάποιοι ρουφιάνοι...] και της Καρδίτσας!). Όθεν δεν έχω κάποια ακαταλόγιστη και από σπόντα εμπάθεια με τον Γεωργιάδη που ως Επτανήσιος, διαθέτει εξαίρετη μουσική καλλιέργεια, πράγμα που διαπίστωσα αυτοπροσώπως όταν παίξαμε στην λίμνη Πλαστήρα.

Υπάρχει ωστόσο βαρύ θέμα αφότου ο στενότατος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη συνελήφθη στην Μολδαβία και καταδικάστηκε στην Ελλάδα- πρωτόδικα και βλέπουμε- για συμμετοχή σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων. Παιδιών δηλαδή -για να το εμπεδώσουν οι μαλάκες ΔΕΞΙΟΙ που μας πουλάνε εδώ και κάτι αιώνες τα φούμαρα της εξαργυρωμένης στο Ταμείο εθνικοφροσύνης τους και των κάλπικων αξιών τους- χωρίς δυνατότητα επιλογής εξαιτίας της φτώχειας τους.

Σέβομαι τις σεξουαλικές επιλογές καθενός, αλλά, όταν αφορούν ενήλικους, όχι παιδιά. Και αηδιάζω που ο Κυριάκος, του συνέστησε να παραμερίσει προσωρινώς μέχρι να κατακαθίσει ο κουρνιαχτός και πάλι να συνεχίσουνε όλα όπως πριν. Μου προκαλεί βαθειά αηδία ο αρχηγός της ΝΔ κι όσοι τον παραστέκουν. Περισσότερη κι απ΄ τον ίδιον τον Γεωργιάδη. Και νοιώθω ηθική ασφυξία. Καλά ρε καημένε Κούλη... Νομίζεις ειλικρινά ότι με σένα η εμπειρία αξίζει τον κόπο;

Πρόταση: Επειδή χοντρικά και προβλέψιμα η πολιτική αντιπαράθεση μέχρι τις εθνικές εκλογές θα πάει... "μόρτικα", προτείνω΅

Κάθε φορά που κάποιος αγανακτισμένος θα βγαίνει σε συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα ωρύεται "Προδότες πουλάτε την Μακεδονία" να απαντάνε εν χορώ από απέναντι οι άλλοτε "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις"  "Κι εσείς γαμάτε παιδιά στην Μολδαβία". Την μουσική επένδυση νομίζω πως εύκολα μπορεί να την αναλάβει η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου δίνοντας το μέτρο της συγκίνησης που οπωσδήποτε διατρέχει όλους μας σε τέτοιες σπάνιες στιγμές εθνικού μεγαλείου.

(*Για να γίνει πιο κατανοητή η ευρηματική σύλληψη, ο στίχος επαναλαμβάνεται συνολικά:

Προδότες, πουλάτε τη Μακεδονία!
Κι εσείς γαμάτε παιδιά στη Μολδαβία!

Δεν ήξερα τι ακριβώς στίχος είναι δαύτος.Πλεκτός; Ομοιοκατάληκτος;  Ή εντελώς ξεσκάλτσωτος, όπως προβληματίστηκε το είδωλό μου η Θεοδώρα.  Έκανα μια απεύθυνση σε έναν φίλο μου (παληό ΠΑΣΟΚ) για να σιγουρευτώ και μου απαντά: "Εξέχασα μωρέ παιδιά (σ.σ: εγέρασα ήθελε ειπείν; Αναπάντητο θα μείνει...) Σαράντα χρόνους Κλέφτης". Για τους εμπειροτέχνες φυσιογνωμιστές, δεν ήταν ο Τσουκάτος... Αυτό το ντρόπιασμα. Οι απερήφανοι άνθρωποι δεν χτυπάνε- και έτσι πρέπει από ένα παληό ήθος- δεν πρέπει να χτυπάνε τους άλλους στην πτώση τους. Όμως η απολογία του Τσουκάτου στο Δικαστήριο θα έπρεπε να γίνει θέμα. Δεν μας απασχόλησε.Γιατί και ο άθλιος ΣΥΡΙΖΑ, είχε ως φαίνεται τους λόγους του, να μην μάθει ο λαός την αλήθεια!

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Φέρτε πίσω τα ξενητεμένα μας αδέλφια!..

"Θα κυβερνήσω με ανθρώπους της γενιάς μου!" υπόσχεται από τα ύψη της αβέβαιης αδρεναλίνης του ο Κυριάκος. Δηλαδή, τι; Αυτό σημαίνει ότι θα φέρει επιτέλους πίσω στην Πατρίδα τον Χριστοφοράκο που... μαραζώνει χρόνια τώρα στη Γερμανία μακριά από το Αιγαίο, όπως λέει, και τον αγαπημένο του Ολυμπιακό;  Για να δούμε... που θα΄ λεγε κι ο Αποδυτηριάκιας. 

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Η κούρβα το γεβέντισμα πανηγυράκι το΄ χει…

Τα στρατευμένα μέσα υπέρ της ΝΔ, («Καθημερινή», «Σκάϊ», «ΝΕΑ», κλπ)κάνανε γαργάρα το σκάνδαλο του Νίκου Γεωργιάδη από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα για το αδίκημα της ερωτικής συνεύρεσης με ανηλίκους επί πληρωμή.  

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο παγκοσμίως ακαταξίωτος συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος, τακτικός ωστόσο, αρθρογράφος της «Καθημερινής» (όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα…) σε ένα εμετικό άρθρο, (απορία: γιατί δεν το συνυπογράφουν διανοητικές όπως και του λόγου του κορυφές σαν τη Σώτη Τριανταφύλλου και τον Πάσχο Μανδραβέλλη;) δεν περιορίστηκε στην ντροπιαστική σιωπή των (αχ)αμνών… Ανέλαβε και ρόλο υπεράσπισης.  Επειδή πρόκειται για ακραίο όριο αξίζει να δούμε πως το συνοψίζει, με μια ακόμα απορία: πληρώθηκε τουλάχιστον γι΄ αυτό, ή προλαβαίνοντας τις επιθυμίες των αφεντικών του έφτασε οικειοθελώς σε επίπεδα ξεφτίλας που ελάχιστοι στο δημόσιο βίο (π.χ Κίμων Κουλούρης, βουλευτής Σάμου Καραμηνάς, κλπ) έχουν κατακτήσει;    


«Ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι υπέργηρος. Και η περίφημη παιδεραστία του αναφέρεται στη συνεύρεσή του με κάποια δεκαπεντάχρονα. Μπορεί η ερωτική επιθυμία για ένα δεκαπεντάχρονο να θεωρηθεί παιδεραστία; Όταν ετέθη το θέμα της ψήφου στα δεκαεπτά, ήτοι στα δεκάξι, είχα γράψει ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί και η ηλικία βάσει της οποίας θεωρείται κάποια ή κάποιος ερωτικά ανήλικος. Δεν είμαι νομικός.

Όμως ο κ. Αντύπας Καρίπογλου, πρώην αντιπρόεδρος της Δράσης, είναι. Και στην ανάρτησή του στο Facebook έγραψε ότι αποπλάνηση θεωρείται αν η ανήλικη ή ο ανήλικος είναι κάτω των 14 ετών. Κατέγραψε επίσης και τα παράδοξα της δίκης:

Μεταξύ άλλων, απουσία της δικογραφίας στη Μολδαβία, η οποία δεν απέδωσε καμία ευθύνη στον κ. Γεωργιάδη. Καταδίκη βάσει μαρτυριών άσχετων με την υπόθεση. Και εννοείται προσπάθεια ενοχοποίησης ολόκληρης της Ν.Δ., με ναυαρχίδα την ανεξάρτητη «Αυγή», η οποία κυκλοφόρησε χθες με λευκό πρωτοσέλιδο και τίτλο «Δεν υπάρχει θέμα» – για τη Ν.Δ. και το μέγα σκάνδαλο.


Στοιχειώδες, κ. Γεωργιάδη. Βλέπεις ένα πρόσωπο που σε διεγείρει. Ρωτάς τι ζώδιο είναι και αμέσως μετά ζητάς ταυτότητα ή τουλάχιστον μια υπεύθυνη δήλωση όπου να εμφανίζεται ευκρινώς και ολογράφως η χρονολογία γεννήσεως, έτοιμη για το ΚΕΠ. Έτσι γίνονται τα πράγματα. Αλλιώς πώς θα πάει μπροστά η Ελλάδα;».

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Μποϊκοτάζ τώρα στα My Market!!!

Αυτό το κατάπτυστο κείμενο, το έγραψε η Περιφερειακή Διευθύντρια Καταστημάτων της αλυσίδας super market με την επωνυμία My Market. Ποτέ ξανά αγορές από αυτήν την γαλέρα! Μποϊκοτάζ! Έτσι κι αλλοιώς, τι έχουν να χάσουν οι εργαζόμενοι; Τα 300 ευρώ; Ένα τόσο άθλιο μεροκάματο βγαίνει οπουδήποτε!
Και να δοθεί το όνομα της διευθύντριας, όπως και του διευθυντή πωλήσεων,στην Δημοσιότητα. Μπορεί να τους πετύχουμε καμιά φορά τυχαία στον δρόμο. Να μην τους δείξουμε πόσο εκτιμούμε τέτοιες ιδέες; Μούλοι...




mymarket.png
Γι΄ αυτούς που προσκυνάνε χαζοχαρούμενα τον Πάϋατ...

Ο λόγος του Άρη απ΄το μπαλκόνι στη Λαμία για την αξιοπρέπεια του λαού μας. Κι η βλαστήμια του Καραΐσκου όταν τον χτύπησαν πισώπλατα στο στρατόπεδο, όπου τους γαμούσε τους Τούρκους την κούνια. Δεν έχουμε και πολλά, αλλά, είναι αρκετά για να κρατηθούμε. 

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Καλό Ταξίδι Γιάννη Μπεχράκη

Ν΄ αρχίσει να ξηλώνεται το πλεκτό…
(Αναδημοσίευση από το Έθνος)

Το καλοκαίρι του 2010, όταν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης αποκτούσε από τον Σωκράτη Κόκκαλη το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Ολυµπιακός, συνήθιζε να τονίζει στους ανθρώπους του περιβάλλοντός του ότι «ο Ολυµπιακός είναι πάνω από κόµµατα». Τα επόµενα χρόνια η γραµµή «No Politica» κατέστη κυρίαρχη στον σύλλογο του Πειραιά, καθώς υιοθετήθηκε πλήρως και από τους οργανωµένους οπαδούς του – που πολλές φορές δέχθηκαν σκληρή κριτική για αυτήν τους τη στάση.

Το τελευταίο, όµως, διάστηµα, από τη διπλή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 και µετά, φαίνεται ότι ο οργανισµός Ολυµπιακός στο σύνολό του έχει αλλάξει στάση ως προς την εµπλοκή του στα πολιτικά ζητήµατα, οδηγώντας αρκετούς -ανάµεσά τους και κυβερνητικά στελέχη- να αναφέρουν ότι ο Ολυµπιακός (ΠΑΕ - Ερασιτέχνης - Οργανωµένοι) έχει µετατραπεί σε «πολιορκητικό κριό» της Νέας ∆ηµοκρατίας και ότι το περίφηµο δόγµα «No Politica» ισχύει µόνο για τους αριστερούς οπαδούς του και κανέναν άλλο.

Ιστορικοί Δεσμοί

Οσοι ασκούν κριτική στον Βαγγέλη Μαρινάκη για αυτήν τη µεταστροφή δεν το κάνουν επί προσωπικού. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυµπιακός έχει ιστορικούς δεσµούς µε το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης λόγω του πατέρα του, που διετέλεσε βουλευτής και υπουργός, ενώ είναι κουµπάρος και της Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία όµως δεν στήριξε όταν δηµιούργησε τη ∆ηµοκρατική Συµµαχία, πιέζοντας µάλιστα µέσω τρίτων να συµπράξει µε τον Αντώνη Σαµαρά.

Θεωρούν όµως ότι ο εφοπλιστής χρησιµοποιεί ανοιχτά πλέον τον Ολυµπιακό ως «όχηµα» για την επιστροφή της Νέας ∆ηµοκρατίας στην εξουσία.
Τις τελευταίες δύο αγωνιστικές σεζόν που η οµάδα του Πειραιά βρίσκεται µακριά από τους τίτλους, ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες δηλώνουν διαρκώς ότι η κυβέρνηση κάνει «πόλεµο» στον Ολυµπιακό. «Σε αυτόν τον ασύµµετρο πόλεµο που δεχόµαστε, εσείς δεν ήσασταν ατσάλινοι» φέρεται να είπε στους ποδοσφαιριστές της οµάδας, στα αποδυτήρια του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης», µετά τον αποκλεισµό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας από τη Λαµία.

Την ίδια στιγµή, από το περιβάλλον του προσπαθούν ανοιχτά να συσχετίσουν τις δικαστικές εκκρεµότητες του Β. Μαρινάκη µε τη δραστηριότητά του στο ποδόσφαιρο, τονίζοντας ότι «χτυπούν τον Μαρινάκη για να χτυπήσουν τον Ολυµπιακό».

Μάλιστα, τόσο ο ίδιος ο εφοπλιστής όσο και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, έχουν χαρακτηρίσει δηµόσια την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα «χούντα». Ο Καραπαπάς ήταν εκείνος που ισχυριζόταν τον Ιανουάριο του 2018 ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δώσει το πρωτάθληµα στον ΠΑΟΚ – σε µία σεζόν που ο «∆ικέφαλος του Βορρά» έχασε τον τίτλο στα χαρτιά, έπειτα από δύο µηδενισµούς, ενώ περίπου 150 οπαδοί του Ολυµπιακού είχαν προσπαθήσει πέρυσι τον Μάρτιο να προσεγγίσουν εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, µε οµιλητή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, µε αποτέλεσµα να ξεσπάσουν συγκρούσεις στους δρόµους του Πειραιά.

Παράλληλα µε την επίθεση στην κυβέρνηση, ο Β. Μαρινάκης και στελέχη του Ολυµπιακού φαίνεται να ασκούν µεγάλη επιρροή στη Νέα ∆ηµοκρατία στον Πειραιά. Από πέρυσι κιόλας πρόεδρος της τοπικής ΝΟ∆Ε είναι το γνωστό στέλεχος της «Θύρας 7» Γιάννης Βοϊδονικόλας, ο οποίος κέρδισε στις εσωκοµµατικές εκλογές του 2018, εν µέσω αντιδράσεων από τοπικά στελέχη της Ν∆ που βρίσκονται κοντά στον Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Ο Βοϊδονικόλας έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό πριν από λίγες εβδοµάδες, όταν κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟ∆Ε Πειραιά ευχαρίστησε τον Β. Μαρινάκη επειδή πληρώνει το ενοίκιο των γραφείων. Ο ιδιοκτήτης του Ολυµπιακού, απαντώντας στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε ότι καταθέτει µια µικρή εισφορά στα ταµεία της ΝΟ- ∆Ε στη µνήµη του πατέρα του, ενώ επίσηµα η Νέα ∆ηµοκρατία αποσιώπησε το θέµα.

Υποψήφια στη Β' Πειραιώς
Μέσα σε αυτό το θυελλώδες τοπίο ήρθε να προστεθεί και η υποψηφιότητα της κυρίας Χριστίνας Τσιλιγγίρη, γενικής γραµµατέως του Ερασιτέχνη Ολυµπιακού, στις επόµενες εθνικές εκλογές, καθώς θα είναι υποψήφια βουλευτής στη Β’ Πειραιώς µε τη Νέα ∆ηµοκρατία. ∆ηµοσιεύµατα ήθελαν τον οργανωµένο οπαδό του Ολυµπιακού Τάκη Τσουκαλά να είναι υποψήφιος δηµοτικός σύµβουλος σε δήµο της Β’ Πειραιώς, όµως ο ίδιος φέρεται να διαψεύδει το δηµοσίευµα στους συνοπαδούς του της «Θύρας 7», αλλά όχι δηµόσια µέχρι στιγµής.

Αν και δεν υπάρχει κάτι επίσηµο, στον Πειραιά κυκλοφορούν φήµες ότι θα υπάρξει τουλάχιστον ακόµα ένα πρόσωπο που θα σχετίζεται µε τα διοικητικά του Ολυµπιακού και θα είναι υποψήφιος βουλευτής µε τη Ν∆. Θέση στην εθνική αντιπροσωπεία µε τη Νέα ∆ηµοκρατία θα διεκδικήσει και ο αντιδήµαρχος του Γιάννη Μώραλη, Γιάννης Μελάς -γιος του πρώην βουλευτή Τάκη Μελά-, που θα είναι υποψήφιος στην Α’ Πειραιώς και ο οποίος, αν και δεν σχετίζεται άµεσα µε τον Ολυµπιακό, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις µε τους διοικητικούς του ηγέτες.


Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

"Τι δεν θυμόμαστε από την κρίση των Ιμίων"
Του Δημοσιογράφου Δημήτρη Μηλάκα (*αναδημοσίευση από το economy365.gr) 
Τον Γενάρη του 1996 (ξημερώνοντας η 31η) οι περισσότεροι από εμάς μάθαμε με δραματικό τρόπο για την ύπαρξη των νησίδων των Ιμίων. Μετά από αυτήν την ημερομηνία πολλά άλλαξαν τα οποία ωστόσο καλύφθηκαν κάτω από το πέπλο που άπλωσε το επίσημο πολιτικό αφήγημα: «η …ισχυρή Ελλάδα απέφυγε την πόλεμο». Απ αυτό το αφήγημα ωστόσο απουσιάζουν κάποιες «λεπτομέρειες» οι οποίες περιγράφουν  το τίμημα που πλήρωσε η χώρα συνθηκολογώντας χωρίς καν να αντισταθεί έστω για την τιμή των όπλων…
Οι «λεπτομέρειες» σχετικά με την κρίση των Ιμίων  που επιμελώς αποκρύβονται από το ελληνικό πολιτικό σύστημα –κατά κύριο λόγο από τα κόμματα εξουσίας- είναι χαρακτηριστικές και αν τις λάβει κανείς υπόψη του μπορεί εύκολα να «δει» την προοπτική ενός επικίνδυνου μέλλοντος. Ας καταγράψουμε, λοιπόν, κάποιες από αυτές τις λεπτομέρειες οι οποίες δεν απασχόλησαν τις πολιτικές δυνάμεις και την ελληνική κοινωνία όσο τουλάχιστον το επέβαλε η σοβαρότητα της κρίσης.
1. Η κρίση των Ιμίων ήταν αναμενόμενη. Είχε προαναγγελθεί σε 5 χρόνια νωρίτερα τον Οκτώβρη του 1991 σε τηλεγράφημα του τότε αμερικανού πρεσβευτή (Σωτήρχος) στην Αθήνα προς το Αμερικανικό ΥΠΕΞ. Σύμφωνα με την «πρόβλεψη» του  Σωτήρχου «οι διαφορές Ελλάδας Τουρκίας στο Αιγαίο μπορούν νε πυροδοτήσουν σύγκρουση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια». (το τηλεγράφημα Σωτήρχου βρίσκεται παρατίθεται στο βιβλίο «η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου» εκδόσεις Ποντίκι)
2. Πάγια θέση των ΗΠΑ ήταν ότι στο Αιγαίο --καθ ότι υπάρχουν συνοριακές διαφορές μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας—πρέπει να ενοποιηθεί  ο χώρος κάτω από την επιχειρησιακή ευθύνη του ΝΑΤΟ.
3. Η αμερικανική διαμεσολάβηση στην οποία στράφηκε η κυβέρνηση Σημίτη για να αποφύγει τη σύγκρουση, επέβαλε τη Συμφωνία της Μαδρίτης (Σημίτης- Ντεμιρέλ- Ολμπράιτ) με την οποία επιβεβαιώθηκαν οι τουρκικές απόψεις (γκρίζες ζώνες, νησιά αμφισβητούμενη κυριαρχίας) και οι αμερικανικές επιδιώξεις (ασάφεια συνόρων, καπέλο του ΝΑΤΟ σ ολόκληρη την περιοχή)
4. Έκτοτε ξεκίνησε ο ελληνοτουρκικός διάλογος σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων ο οποίος αν και έχει παγώσει συμπεριλαμβάνει πια το σώμα του το πακέτο των τουρκικών διεκδικήσεων επί των οποίων οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν συζητήσει.
5. Ως αποτέλεσμα της κρίσης των Ιμίων η κυβέρνηση Σημίτη (να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Σημίτης και ο Θ. Πάγκαλος ένα χρόνο νωρίτερα είχαν καταψηφίσει τον προυπολογισμό των αμυντικών δαπανών ως μη ωφέλιμες και απαραίτητες) ξεκίνησε ένα μυθικό εξοπλιστικό πρόγραμμα. Παρά τις εξωφρενικές δαπάνες το εν λόγω πρόγραμμα δεν έμεινε στην ιστορία ως μια προσπάθεια θωράκισης της χώρας, αλλά ως το μεγαλύτερο φαγοπότι μίζας.
Καθ ότι και σήμερα η κυβέρνηση προβάλλει την εικόνα μιας Ελλάδας πετυχημένης (έξοδος από μνημόνια κλπ) και στρατηγικά συνδεδεμένης με την Ουάσιγκτον καλό θα είναι να πάρουμε υπόψη όλες τις παραπάνω «λεπτομέρειες» καθώς και ότι:
1. Όπως η κρίση των Ιμίων είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί χρόνια πριν ξεσπάσει, έτσι έχει προαναγγελθεί και η επόμενη (αναμενόμενη) ελληνοτουρκική αντιπαράθεση. Οι καθημερινές πτήσεις και πλόες τουρκικών αεροσκαφών στις επίμαχες περιοχές συντηρούν στο προσκήνιο τις τουρκικές διεκδικήσεις.
2. Λίγο πριν τις ελληνικές εκλογές τον Μάη του 2012 η τουρκική εφημερίδα της κυβέρνησης δημοσίευσε χάρτες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (Καστελόριζο) με οικόπεδα τα οποία παραχωρούνται προς έρευνα και εκμετάλλευση στην τουρκική εταιρία πετρελαίου.
3. Αυτήν ακριβώς την περίοδο καθημερινά διατυπώνονται (με εκδόσεις notam) απειλές από την Άγκυρα ότι τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο θα δραστηριοποιηθεί σ αυτά ακριβώς τα οικόπεδα.
Αν απ όλα αυτά προκύπτουν κάποια συμπεράσματα, αυτά είναι:
- Και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες συνεχίζουν μια αναποτελεσματική πολιτική κατευνασμού της νευρικής Τουρκίας. Μ αυτόν τον τρόπο οι ελληνικές κυβερνήσεις εμφανίζουν το παράδοξο να επιδιώκουν στενές σχέσεις με ένα κράτος που διακηρύττει ότι αμφισβητεί ελληνικά εδάφη.
- Και η σημερινή κυβέρνηση εναποθέτει την προστασία της χώρας στις στενές ελληνοαμερικανικές σχέσεις
- Και η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι κυβερνήσεις του παρελθόντος απλώς εύχεται να μη σκάσει μια ελληνοτουρκική αντιπαράθεση στην… βάρδια της.