Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ντίγκι- ντάνγκα, ντίγκι- ντάγκα/ γεια΄σου κυρ- Χρυσοχοΐδη μάγκα...

Απομακρύνονται τα σκουπίδια απ΄ τα Εξάρχεια...

Κυριάκο, πιάσαμε πάτο...
Καταλαβαίνει κανείς τίποτε;
Ιδού το σημερινό δελτίο τύπου του υπουργείου Παιδείας. (Ο τσανακογλείφτης που το΄ γραψε, υπογραμμίζει με bold το όνομα της υπουργάρας)
"Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με μέλη του Προεδρείου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ).
Η συζήτηση διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, με την Υπουργό να τονίζει τη βούληση για στήριξη επί ζητημάτων που αντιμετωπίζει το ΚΙΣΕ και άπτονται του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου.
Η κ. Κεραμέως τόνισε πως η αντιμετώπιση του αντισημιτισμού είναι ζήτημα ποιότητας της Δημοκρατίας μας και ξεκαθάρισε πως ανάμεσα στους σκοπούς του εκπαιδευτικού συστήματος πρέπει να είναι και η εμπέδωση του αλληλοσεβασμού".
Για να έχωμε το καλό ερώτημα: Υπάρχει θέμα αντισημιτισμού στα ελληνικά σχολειά; Για μήπως ο... αλληλοσεβασμός θα πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία του Ισραήλ, ώστε να μην θεωρούν πιο βαρειά τη δική τους ζωή από τα παιδιά της Παλαιστίνης, όπου την μοναδική εκδοχή στον πλανήτη που τους προσφέρουν οι Νετανιάχου είναι ο θάνατος;

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Για κάλμα λίγο... 
Στη Λαμία, (στο ματς ΛΑΜΙΑ- ΠΑΟ) αν δεν υπήρχε το VAR, δεν θα είχε δοθεί το μπέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού.
Αντίθετα στου Καραϊσκάκη, (σ.σ: στο γήπεδο που έκλεψαν οι "θρήνοι" από τον ΕΘΝΙΚΟ, μην ξεχνιόμαστε...)στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης, το VAR αποδείχθηκε- επειδή έτσι γούσταραν οι "Θρήνοι"- περιττό. Δεν πα να φώναζε η ανατροπή, δε πα να ήταν ο διαιτητής δίπλα... Του βάλανε λάθος φάση στην εικόνα και στέκονταν όλοι οι μπράβοι πλάϊ του κατά τον έλεγχο σαν τους άφραγκους χωριάτες παληά στα μέρη μας που παρακολουθούσαν έξω από την τζαμαρία το γλέντι των πιο ευκατάστατων στα καφενεία.
Αποτέλεσμα, άλλη μια κλοπή σε βάρος του Αστέρα από τον οποίον ο Ολυμπιακός, έχει στερήσει ένα κύπελλο. Τότε που αηδιασμένοι οι πραγματικοί του Φίλαθλοι, σηκωθήκανε και φύγαν από το γήπεδο αφήνοντας τον κυρ- Σάββα στο παραλήρημά του για την καλύτερη ομάδα του κόσμου...
Λοιπόν, ο ΟΣΦΠ, όπως λέει ο υπόδικος πρόεδρός του, "πρέπει να το πάρει φέτος πάση θυσία". Τους πέσαν βαρειά τα χρόνια που ο ΠΑΟΚ τους κέρδισε- και δεν είναι πολλά...- στο χορτάρι. Βγάλανε την πούστικη αβανιά που δεν αρμόζει σε ευθείς χαρακτήρες, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τον τίτλο στον ΠΑΟΚ. Ξεχνάνε τον φόβο τους όταν πιάσανε τα υψίπεδα της Τούμπας, αλλά, χαλάλι. Ας όψεται την πρώτη φορά αυτός ο υπότροπος μαλάκας με το μασούρι και την δεύτερη ο Ιβάν με τη σοβιετική του νοοτροπία. Δεν είναι οπαδικά τα θέματα, σπεύδω να εξηγήσω. Παίζονται λεφτά εδώ. Και το "σύστημα Μαρινάκη" που πήρε την σκυτάλη από τον Κόκκαλη, το΄ χει καταλάβει και δεν αστειεύεται! Αυτοί οι βρωμιαρέοι που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό βρέξει χιονίσει, επειδή, όπως ξεδιάντροπα φτάσανε να λένε δεν αντέχεται το 50-50, υπερασπίζονται το φτωχομπινεδιάρικό τους μεροκάματο.
Στ΄ αρχίδια τους βεβαίως το ΜΙΣΟΣ που παράγουν. Είναι έτοιμοι σαν τις επαγγελματίες μοιρολογίστρες να θρηνήσουν πάνω από τα συντρίμμια του ελληνικού ποδοσφαίρου που ο γαύρος βύθισε στην ανυποληψία καταστρέφοντας τον ανταγωνισμό για να εισπράττει τα λεφτά από το παγκάρι της FIFA. (σ.σ: Μόνο ο Ολυμπιακός φέρνει βαθμούς στην Ελλάδα λέει ο κυρ Σάββας, το όνειδος. Ε, στ΄ αρχίδια μας και δυο αυγά Μακεδονίας!!! Να πα να γαμηθεί η Ελλάδα των Μαρινάκη που ανταλλάσσει γιαούρτια από το σκάφος του με τον Καμμένο και του κυρ- Σάββα. Σε ένα σοβαρό κράτος θα ψάχνανε την κωλοτρυπίδα τους αμφότεροι...).
Το ΜΙΣΟΣ που προκαλούν όμως είναι το θέμα. Όθεν, άμα δούνε ό,τι φοριέται σε κόκκινο από τη Λάρισα και πάνω να βυθίζεται στα νερά, λέω να μην τους κακοπέσει...

Υ.Γ: Ο ΠΑΟΚ πήρε πεντακάθαρα και ΤΙΜΙΑ το περσινό πρωτάθλημα στο χορτάρι. Χωρίς την μεσολάβηση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. ΔΕΝ μας άρμοζε αυτή η αβάντα σε δυο- τρία ματς...
Αν ο Μαρινάκης με τον κουμπάρο του τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιχειρήσει φέτος ένα πολιτικό πρωτάθλημα, ας σταθμίσουν ΟΛΟΙ στο Λεκανοπέδιο τις επιπτώσεις!.. Θα χυθεί αίμα μαλάκες και δυστυχώς δεν θα θρηνήσετε εσείς (ούτε οι κάθε λογής Καρπετόπουλοι) τα δικά σας παιδιά που τα κουβαλάτε με κασκόλ και ακριβά αντιανεμικά κυριακάτικα στα γήπεδα για να υπηρετούν και να τονίζουν την δική σας φωτογένεια!..


Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Οι Δημοσιογράφοι είναι επαγγελματίες. Αλλά, τίνος πράγματος;
Κοινωνικές ειδήσεις. 
Πληροφορούμαστε ότι η δημοσιογραφάρα Μαρία Χούκλη που διακρίθηκε για το γουρλωμένο βλέμμα της αντί σχολίου, μετά από κάποιο "καθηλωτικό ρεπορτάζ" και ο συνήθως γουρλομάτης Ιάσων Πιπίνης, θα προσφέρουν εφεξής τις υπηρεσίες τους η μεν πρώτη στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μητσοτάκη, ο δε έτερος, ως σύμβουλος επί θεμάτων Λατινικής Αμερικής. Τι λε ρε φίλε... 

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Η (χαμένη) τιμή της Κοκκινιάς

75 χρόνια σήμερα από το μπλόκο της Κοκκινιάς. Εκεί όπου φτάσανε στις μέρες μας οι επίγονοι των ναζήδων του Μιχαλολιάκου, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, να έχουν τρεις κραταιές οργανώσεις που σκόρπισαν τώρα κάτω απ΄ την γενική αηδία και τον αλύγιστο θυμό της χαροκαμένης μάνας του. Αν δεν ήταν το αίμα που έδωσε αυτό το σεβαστικό αλάνι, τούτοι οι θρασύδειλοι φονιάδες θα στεριώναν…


Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο apopseis.com. Τιτλοφορείται:

«Ο Τάσος, ο Σολωμός και  η βελτίωση «καλού κλίματος»: Από τους επικηρυγμένους δολοφόνους στην ανταλλαγή υπόπτων».
Για να ξέρουμε πόση αξία έχει σήμερα το «Δεν Ξεχνώ»…
Γράφει ο καλός Ελληνοκύπριος Δημοσιογράφος στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, Κώστας Βενιζέλος.
«Είκοσι τρία χρόνια πέρασαν από τις εν ψυχρώ δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.
Η μια εικόνα, που παραμένει στη μνήμη, είναι αυτή με τους «Γκρίζους Λύκους» να κτυπούν μέχρι θανάτου τον Τάσο. Το… έγκλημα του; Συμμετείχε σε μια πορεία διαμαρτυρίας για να προβάλει την ανάγκη, την απαίτηση, για την απελευθέρωση της πατρίδας του. Περικυκλώθηκε και κτυπήθηκε με ξύλα και πέτρες με τη μανία του φανατισμού, με τη βαρβαρότητα του κατακτητή.
Η δεύτερη εικόνα είναι αυτή  με τον Σολωμό να ξεφεύγει από τον κυανόκρανο, να τρέχει, να ανεβαίνει στον ιστό με την κατοχική σημαία, με το τσιγάρο στο στόμα και με τη δύναμη, τη μαγκιά, της αποφασιστικότητας. Δεν έφθασε μέχρι την κατοχική σημαία καθώς δέχθηκε πυρά. Δέχθηκε τα πυρά από τη βεράντα του διώροφου σπιτιού-φυλακίου του κατοχικού στρατού, από ένα έποικο αξιωματούχο του ψευδοκράτους.
Ο έποικος, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού, Κενάν Ακίν, ο οποίος πυροβόλησε τον Σολωμό διετέλεσε «υπουργός» και «βουλευτής» του ψευδοκράτους, μετά από ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας καταζητείται από την Ιντερπόλ. Το ίδιο και οι δολοφόνοι του Τάσου. Ο Ακίν πριν και μετά τη δολοφονία του Σολωμού ήταν άνθρωπος του παράνομου καθεστώτος, τον οποίο τον προστάτευε αλλά και τον επιβράβευσε πολιτικά.
·                                 Στα εγκαίνια για το έργο μεταφοράς του νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα ήταν στην εξέδρα και ήταν από εκείνους που ασπάσθηκαν τον Ερντογάν.
Οι δολοφονίες θεωρήθηκαν από το κατοχικό καθεστώς ως… αυτοάμυνα. Ήταν άγριες εν ψυχρώ δολοφονίες της κατοχικής δύναμης, που όπλισε τους δράστες. Οι εγκληματικές δολοφονίες ξεχάστηκαν από το αναγνωρισμένο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ασχολείται με τη μετακίνηση ενός μικρού μνημείου για τον Τάσο και το Σολωμό. Την ουσία την διατύπωσε η κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία, το βράδυ του Σαββάτου στην εκδήλωση μνήμης:
·                                 «Γιατί να σεβαστώ μια κοινωνία που δεν σέβεται την ιστορική της συνέχεια. Τόσα χρόνια κρύφτηκα μέσα στον θυμό μου. Προσπάθησα να τον ξεπεράσω μέσα στην αφάνεια, μα με έπνιξε η απογοήτευση. Πολλά αναπάντητα ερωτήματα με βασανίζουν και γι’ αυτό είμαι εδώ. Κλειστήκαμε στο “εγώ” μας, χωνεύουμε τα εγκλήματα, απλοποιούμε τα γεγονότα, ώστε να συμφιλιωθούμε μαζί τους. Χαρακτηριζόμαστε από αδράνεια. Αποδεχόμαστε και αδιαφορούμε για το διαρκές έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας …».
Η Αναστασία, είχε τότε μόλις γεννηθεί, δεν γνώρισε τον πατέρα της. Το «χελιδονάκι», όπως την τραγούδησε η Χαρούλα, το αγκάλιασε τότε η Ελληνική Πολιτεία, η οποία την είχε βαπτίσει, διά του τότε ΥΠΕΞ, Πάγκαλου. Δεν είπε καμία υπερβολή το περασμένο Σάββατο, ως αποτέλεσμα του πόνου από την απώλεια του πατέρα της. Είπε την ψυχρή αλήθεια της κατάντιας μιας κοινωνίας, που όχι μόνο ξέχασε, αλλά που επιμένει να αντιμετωπίζει επιδερμικά τα πάντα. Που προσαρμόζεται με την κατοχή και βλέπει το άλλο μισό της γης μας… τουριστικά!
·                                 Σήμερα, 23 χρόνια μετά: Οι δολοφόνοι του Τάσου και του Σολωμού παραμένουν ασύλληπτοι και προστατεύονται από το κατοχικό καθεστώς. Η Κυπριακή Δημοκρατία, ακολουθώντας το δρόμο που βαθμηδόν αναγνωρίζει τα κατοχικά δεδομένα, ανταλλάσει με το ψευδοκράτος υπόπτους. Για την βελτίωση του κλίματος, αλλά και της δίπλα-δίπλα συνεργασίας. «Γιατί πρέπει να καταπολεμείται η εγκληματικότητα». Το μεγάλο έγκλημα της κατοχής πώς ανατρέπεται;
Είναι πλέον λεπτομέρεια το γεγονός ότι η παράδοση υπόπτου σε ένα παράνομο καθεστώς, αποτελεί πράξη αναγνώρισης. Γιατί αναγνωρίζεται σε αυτό η δικαιοδοσία να ασκεί κυριαρχία, να ασκεί εξουσία στην κατεχόμενη Κύπρο. Αλλά δεν κολλούν οι αρμόδιοι σε αυτά. Άλλωστε λαμβάνουν και πιστοποιητικό «καλής διαγωγής» από τις πρεσβείες. Τις γνωστές πρεσβείες».


Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Για μην τρελαίνεστε καρντάσια...

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι πολιτικά φερέοικοι. Είναι ο κορμός της Σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα. Το έργο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το βαθύ και διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ κι ότι η ΝΔ, σε αντιδιαστολή, αξιοποιεί τα καλύτερα παιδιά του, (η Γκερέκου δηλαδή;) δεν κόβει εισιτήρια. Δεν μπορεί κανένας βρωμιάρης αναλυταράς ή αναλύτρια, όπως συνέβη και στο "βρώμικο ΄89" να βάλει τη μισή Ελλάδα τιμωρία στο ένα πόδι και ηθικά υπόλογη στη γωνία. Δε δουλεύει το πράγμα έτσι. Κι ούτε πάει μπροστά.
Οπότε ας μαζευτούν ορισμένοι. Οι συγκρίσεις δεν τους ευνοούν. Με ονόματα και στοιχεία άμα λάχει. Γιατί, για κάθε "παιδί του Άκη", υπάρχει συμμετρικά ένα "παιδί της Οικογένειας Μητσοτάκη"... Η ισοπέδωση των πραγμάτων βολεύει αυτής της μορφής την αηδιαστική "δημοσιογραφία των αγραμμάτων" που έχει κάθε λόγο να συντηρεί ατμόσφαιρα οξύτητας στη δημόσια σφαίρα. Έτσι καλύπτει την ανεπάρκεια και την υποταγή της σε κάθε εξουσία. Γλείφτες... Κάνανε τα "ΝΕΑ" και την "Καθημερινή" να μην διαβάζονται πλέον και τα κανάλια τους να μην βλέπονται. Όχι πως αυτό είναι απαραίτητα κακό. Αυτήν την παρακμή, πρέπει να την ενθαρρύνουμε λέω. Μιας και τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα μαζί της...