Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Σκυλιά φυλάτε τ΄ αφεντικά σας!

Δεν θέλουμε αυτήν την Αστυνομία! Δε γουστάρουμε αυτούς τους Πραιτωριανούς! Δεν είναι ποτέ δίπλα μας όποτε τους χρειαζόμαστε. Το δόγμα του "Κολάμπια" και του αμοραλιστή Χρυσοχοΐδη υπηρετούνε για την ανεξέλεγκτη επιβολή της κρατικής βίας. Δεν θα σπείρουν τον φόβο!
Αυτή η ιστορία θα έχει παρενέργειες...
Υ.Γ: Κι αυτά τα ρεντίκολα οι μπάτσοι "συνδικαλιστές" που μιλάνε σαν κομματικοί εκπρόσωποι στα ξεφτιλισμένα πρωϊνάδικα. Πως μιλάνε με τέτοια άνεση άνθρωποι που δεν έχουνε δουλέψει ποτέ στη ζωή τους;
Χαμούρες ...
Καταστρέψαν αυτήν τη χώρα οι Πολιτικοί Μηχανικοί και οι ομορφομένοι Αρχιτέκτονες.
Γιατί, για να χαλάσεις κάτι, θέλει γνώση. Πρόσθεσε την γοητεια για το χρήμα, κι έχεις μπροστά σου την Χαλκιδική...
Αυτήν που λένε τα γραφικά ΠΑΟΚια, ότι σαν αυτήν δεν εχει... 
Επικοινωνιακές διαπιστώσεις

Ο Τσίπρας το΄ χει με τα πιτσιρίκια. Προκύπτει τρυφερότητα. Ο Κυριάκος τα ενοχλεί ή τα αφήνει αδιάφορα. Αυτά...

Χρόνια πολλά και μη μαλώνετε χρονιάρες μέρες

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Κάτι έπρεπε να πει κι ένας δυστυχής, ονόματι Βιντιάδης...

Στο πένθος οι παλαιοί των ημερών προσερχόντουσαν σοβαροί. Από λύπη για τον τεθνεώτα. Απο βαρειά επίγνωση για την κοινή μας μοίρα και τα δυσοίωνα μελλούμενα. Κοινή γαρ η τύχη...
Δεν βγάζεις μεροκάματο από τις απώλειες.
Το διέπραξε ένας Βιντιάδης στο “Ποντίκι”, όπου αφού αράδιασε μια γλυκανάλατη “θύμηση¨για τον χαμό του Θάνου Μικρούτσικου, έβαλε και το...μεγαλειώδες της παπαριάς του υστερόγραφο:
“Από τότε που το πρωτοάκουσα μέχρι σήμερα το πρωί, το σιγοτραγουδώ γιατί με εκφράζει όσο κανένα άλλο τραγούδι: Θα μείνω πάντα ιδανικός κι ανάξιος εραστής, των μακρυσμένων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων, και θα πεθάνω μια βραδιά, σαν όλες τις βραδιές, χωρίς να σχίσω τη θολή γραμμή των οριζόντων”.
Ας τον λυπηθεί κάποιος ώστε να μην παραμένει ανάξιος εραστής (κοινώς μαλάκας...), και να πληροφορήσει τον ιδανικό... ότι την μουσική σε αυτό το τραγούδι έχει γράψει ο Γιάννης Σπανός. 

Υ.Γ: Με συγχωρείτε, αλλά, εμείς που είμασταν κανονικοί Δημοσιογράφοι πάει πολύ να ζητάμε τα μεροκάματά μας πίσω;


Τα πράγματα είναι απλά.

Έχει χτυπήσει νύχτα ο Νίκος Καββαδίας ο αγαπημένος ποιητής την πόρτα ενός Αλβανού στο Μέτωπο το ΄40.
Τον δέχεται, όπως περιγράφει, φοβισμένος κοντά στη φωτιά, (σ.σ: αυτά τα πουσταριά, πήρανε το μέρος των Ιταλών υπόψιν) πιστεύοντας ότι ο Έλληνας θα του πάρει το κεφάλι.
-Πιστεύεις σε κάτι; τον αρωτά, για να κοντύνει την  απόσταση
-Ναι! απαντά ο δικός μας. "Στην μπέσα, στο Φιλότιμο και στην καλοσύνη". Και δεν τον πείραξε.
Με την Τουρκία, αργά ή γρήγορα θα πάμε σε Πόλεμο. Λίγων ή πολλών ημερών. Αν ένα από αυτά τα παιδάκια που κάνουνε τους μάγκες στο τραμ, τα αλβανάκια, υποστηρίξει την χώρα που τους μαθαίνει τζάμπα γράμματα και τους ζει με κοινωνικά επιδόματα που ΔΕΝ παίρνουν άνθρωποι όπως εγώ που τα δικαιούμαι ας μου γράψουν οι φίλοι μου...  

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Τα πράγματα είναι απλά

"Παρακολουθώ τους υπουργούς μου ο ίδιος" δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης από την ακριτική Καρδίτσα.
Έτσι εξηγείται ότι δεν κουράζεται καθόλου...

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

"Ένα κι ένα κάνουν δύο/ Πέστε του Μιχάλη αντίο..."

Οι γειτονιές της Αθήνας-πολλές από αυτές τουλάχιστον και κυρίως αυτές που αποφεύγει να επισκεφθεί η περήφανη Ελληνική Αστυνομία- είναι κοινωνικά ναρκοπέδια. Μέρα μεσημέρι, ακούς τους άλλους σε καλές υποτίθεται γειτονιές ή ίσως ακριβώς γι΄ αυτό, όπως η Νέα Σμύρνη, να προσπαθουν χρησιμοποιώντας σκληρές πλαστικές κάρτες να μπουκάρουν στο σπίτι.

"Χτυπάνε" στο φως της ημέρας διαμερίσματα όπου έχουνε σταμπάρει ότι ζούνε υπερήλικοι και ανήμπορα γερόντια. Ανοίγουν με λοστούς εξώπορτες και παραβιάζουν κλειστά γκαράζ- πέντε μέχρι στιγμής τις τελευταίες βδομάδες στη γειτονιά μου.

Στις στάσεις του μετρό, καραδοκεί η λεγόμενη "χαμηλή εγκληματικότητα". Ανήλικες και μη Συμμορίες εφορμούν και αρπάζουν από τσάντες ανυποψίαστων γυναικών μέχρι κινητά εφήβων και συμπεριφέρονται στους συρμούς σαν η πόλη να τους ανήκει!

Οι μπάτσοι κι η αστυνομία που πληρώνεται από το υστέρημά μας, πανταχού ΑΠΟΥΣΑ! Τις προάλλες, μπουκάρανε λίγο πιο κάτω από μένα στο σπίτι ενός γνωστού. Όταν τηλεφώνησε στο Α.Τ Ν. Σμύρνης του είπαν να περάσει από το τμήμα να κάνει καταγγελία... Δεν μπήκε καν στον κόπο. Το ξέρω προσωπικά. Όταν τους κάλεσα μια φορά επειδή μου ανοίξανε το αμάξι, η απάντηση ήταν "περιμένετε εκεί, κάποια στιγμή στη μέρα θα ΄ρθούμε"!  Θαρρείς και είμαστε αργόσχολοι...

Δεν μιλάω για συνοικίες κάτω από την Ομόνοια και τις Δυτικές συνοικίες της Αθήνας που δεν υπάρχουν καν στη Γεωγραφία του μέσου μαλάκα Έλληνα. Αναφέρομαι σε ημιαστικές γειτονιές που μετατρέπονται ραγδαία σε εστίες ανασφάλειας. Και δεν φταίνε οι "ξένοι"...
Για τον άνθρωπο των Αμερικάνων- όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο Κώστας Λαλιώτης, όταν ο Σημίτης τον αντικατέστησε στην Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- γι΄ αυτήν την πολιτική καρικατούρα τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη λέμε, αυτά απλά, ΔΕΝ υπάρχουν. Ξέρει να απευθύνει μέσα στη μεγαλομανία του μόνο κάτι φαιδρά τελεσίγραφα σε καταλήψεις που πολλές φορές, όχι μόνο δεν ενοχλούν κανέναν, αλλά λειτουργούν σαν κοινωνικές κυψέλες αλληλεγγύης σε απορφανισμένες από τα Μνημόνια γειτονιές.

Εκεί ο θλιβερός τσάτσος που ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει, εντόπισε την αιτία του κακού. Όχι στην γενικευμένη ανομία όπου δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ούτε καν στην πλατεία Συντάγματος.
Παράγουν μαζική αηδία, κι έναν βαρύ κι ακατέργαστο θυμό τα έργα τους. Όταν υποχρεώνουν σε ξεγύμνωμα νέα, ανυποψίαστα παιδιά. Έχοντας σαν επικοινωνιακό στήριγμα τα εμετικά μέσα του Μαρινάκη που είναι αμφίβολο αν θα δικαστεί ποτέ για την υπόθεση του Noor 1 και την εισαγωγή δύο τόνων ηρωίνης και του Αλαφούζου με τις γελοίες, παντελώς ατάλαντες και ασταθείς πριμαντόνες τους που έχουν τόση σχέση με την Δημοσιογραφία, όση τ΄ αρχίδια μου με το Διάστημα. 
Το είχα ξαναγράψει, αλλά, τώρα θα επιμείνω. Το Κράτος δεν έχει το μονοπώλιο της βίας. Θα σπάσει τα μούτρα του μπροστά στο αποφασιστικό φρόνημα των δημοκρατικών πολιτών και το Οργανωμένο Λαϊκό Κίνημα! Αυτή η απροκάλυπτη, χρυσαυγίτικη βία, η οποία στηρίζεται "ιδεολογικά" από πολιτικά ανυπόληπτες ανθυπομετριότητες τύπου Βορίδη και Άδωνι, ΔΕΝ θα περάσει! Ο φόβος στον οποίον θέλουν να μας εθίσουν να ζούμε θα γυρίσει πάνω τους! 

Υ.Γ: Πιστεύω ακράδαντα ότι το παρακράτος τους, έκαψε τους ανθρώπους στην Marfin. Και πιστεύω ότι αυτοί οι μπάτσοι που συχνάζουνε στα Εξάρχεια και προσπαθούν κατά καιρούς να στρατολογήσουνε κοκορόμυαλους, ξέρουν καλά ποιοί είναι οι δράστες. Έπρεπε όμως εκείνες τις ταραγμένες μέρες αντί να τους γαμήσουμε την κούνια που μας φέρανε στην αιχμαλωσία των Μνημονίων, ο κόσμος να γυρίσει φοβισμένος στο σπίτι. Και προσωρινά, το καταφέρανε.
Θα΄ρθει καιρός...
Ποιος; Ο...Βαρτζόπουλος!..
 
Το βιογραφικό με το οποίος μας συστήνεται ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι γεμάτο "π"- όχι πάντως από το "πούστης". 
"Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου
π. Υφυπουργός Υγείας
π. Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου (σ.σ: επί Σαμαρά, δικό του παιδί είναι άλλωστε...)
π. Πρόεδρος Διοικούσας ΝΔ Θεσσαλονίκης".

Αυτά δηλώνει και προσθέτει εισαγωγικά:
"Γεννήθηκα το 1957, γιος του Χρυσοστόμου, βιοτέχνη, και της Φανής Λιχριδά, φιλολόγου με καταγωγή από το Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.
Είμαι παντρεμένος με την Φωτεινή Μαυρομάτη, Νοσηλεύτρια ΤΕ και έχω τρία παιδιά, τον Αλέξανδρο, δικηγόρο, τον Χρυσόστομο, φοιτητή και την Δανάη, μαθήτρια".

Χθες αυτός ο εκπρόσωπος δεν ξέρω ποιας μερίδας του Έθνους, τάχθηκε υπέρ της χρήσης πλαστικών σφαιρών από την Αστυνομία. Υποθέτω θα είναι και υπέρ του ξεγυμνώματος των ανυποψίαστων παιδιών που σταματάνε οι εκδικητικοί μπάτσοι στους δρόμους πέριξ της Πατησίων για να επιβεβαιώσουν την χάρτινη μαγκιά τους.
Θα είχε διαφορετική γνώμη, δεν είναι δύσκολο, αν ξεβρακώνανε τον δικηγόρο τον Αλέξανδρο, τον φοιτητή τον Χρυσόστομο και την Δανάη την μαθήτρια. 
"Τα δικά μου παιδιά δεν πάνε γυρεύοντας" θα μπορούσε να δικαιολογηθεί.
"Ούτε και τα παιδιά του κοσμάκη που γυρνάνε από τα μαθήματά τους βρε παληομαλάκα!" είναι η σωστή απάντηση...

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Όταν ανακατεύεται ο βούρκος...

Από τα κατά καιρούς ξεκατινιάσματα ορισμένων- στην δική μου συνείδηση ανυπόληπτων ανθρώπων του "συναφιού"- μαθαίνουμε κι εμείς που κατοικούμε στους "χαμηλότερους ορόφους" και δεν έχουμε "θέα" και "ανοιχτωσιά" που λένε στη Φτωχομάννα, τι συμβαίνει στα επιβλητικά "ρετιρέ".
Όταν κάποιοι απατεώνες, δηλαδή, του Κοινού Ποινικού Δικαίου ανακατεύουνε τη λάσπη και φτάνει μέχρι στην αυλή μας η μπόχα τους.
Βεβαίως, γνωρίζουνε τον τρόπο να μην το τραβάνε στα άκρα. Το πράγμα εξαντλείται σε εκατέρωθεν απειλές προσεχών αποκαλύψεων. Όμως ακόμα κι έτσι, κάτι βγαίνει παραέξω από τις χλιδάτες αυλές τους. Εκδουλεύσεις τραπεζών, γλείψιμο σε επιχειρηματίες για δάνεια, διαφημιστικά πακέτα με το αζημίωτο...
Ούτε έναν καυγά της προκοπής δεν μπορούν να στήσουνε οι φλώροι, ώστε να τον ευχαριστηθούμεκι εμείς  οι απόξω. Γιατί τότε η θεότυφλη δικαιοσύνη (με μικρά γράμματα!) θα υποχρεωθεί να επέμβει... (Άσε που και τώρα μπορεί, αλλά ποιος Δικαστής κοτάει...).
Εξ ου και τα "Γιαννάκη βούλωσέ το" και "άκου υστερικέ Νικολάκη" που μαρτυρούν το ήθος τους και γκρεμίζουν αποσβολωτικά την εικόνα των "καλών παιδιών" που επιμελώς προσπαθούνε να χτίζουνε χρόνια τώρα, στην πλάτη απλήρωτων ή κακοπληρωμένων εργαζομένων...
"Ακαθάρματα..." συνήθιζε να μονολογεί σε αυτές τις περιπτώσεις ο αψηλός το δέμας και την ψυχή, ο σκληροτράχηλος πετρομάστορας παππούς μου, φτύνοντας με αηδία το χώμα...   

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Προβλέψεις...
Μου λέει σε ανύποπτο χρόνο, μετά τις εκλογές, την ώρα που πήζαμε, ένας καλός και φίλεργος συνάδελφος στη δουλειά. "Το κακό φίλε είναι ότι με αυτά και μ΄ αυτά τώρα που κέρδισε ο Κούλης, θα χάσουμε άλλη μια δεκαετία απ΄ τη ζωή μας". Εκτός εάν στον ΣΥΡΙΖΑ καταλάβουν εγκαίρως, ποιοι και γιατί τους έδωσαν αυτό το 30% του απαντώ.
Ήδη στο πρώτο πεντάμηνο αυτής της απίθανης κυβέρνησης, πάντως, νομίζω πως έχει επιβεβαιωθεί...

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Άντε ρε σιχαμένοι...

Μερικές εκατοντάδες οπαδών του δαφνωστεφανωμένου γκαίϋ- Ολυμπιακού με άλλους τόσους του Ερυθρού Αστέρα κάνανε την κυκλοφορία στην Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης κόλαση. Για μερικά μαλακισμένα, χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν για ένα δίωρο στις φραγμένες αθηναϊκές αρτηρίες που είχανε κλείσει με κορδέλες τα ψοφίμια της Τροχαίας για να καταλάβουμε όλοι σε αυτό το μπουρδέλο Μαρινακιστάν, ποιος είναι το κράτος! Ρε, αυτοδικία λέμε!.. 

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Μαρτυρία αυτής της σπουδαίας συναδέλφου Τατιάνας Μπόλαρη
 
Μιλώντας στο dikaiologitika.gr η Τατιάνα Μπόλαρη περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πώς τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία για το ξεγύμνωμα.
« Όταν είδα το στιγμιότυπο που είχα στα χέρια μου, ανατρίχιασα. Επειδή φορούσα την μάσκα και το κράνος την ώρα που έριχνα τα «κλικ» δεν καταλάβαινα ότι τον είχαν ξεγυμνώσει ή ότι του τράβαγαν τα εσώρουχα. Το είδα όταν στάθηκα σε μια γωνία και έβγαλα την μάσκα για να δω τι έχω τραβήξει.
Πρέπει να ήταν γύρω στις 22.00, μετά το τέλος της πορείας, μιας πορείας με μεγάλο όγκο, άκρως ειρηνικής και πολύ καλά περιφρουρημένης. Το περιστατικό ξεκίνησε όταν κάποια στιγμή όρμησαν στην πλατεία τρεις διμοιρίες που βγήκαν από Σπυρίδωνος Τρικούπη και Σολωμού και άρχισαν να μάς πνίγουν στα δακρυγόνα. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τότε να μαζεύουν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.
Σε εκείνη την φάση εντοπίζω έναν νεαρό διαδηλωτή, το πολύ 25 χρόνων, και βλέπω μια ολόκληρη διμοιρία να τον περικυκλώνει και να πέφτει πάνω του. Έκαναν κανονικό κλοιό γύρω του. Άρχισαν να τον τραβάνε δεξιά κι αριστερά και μετά τον πέταξαν κάτω. Τον ...τραβολογούσαν επί 10 λεπτά. Έπεφτε πολύ ξύλο. Ήταν ο απόλυτος εξευτελισμός του ανθρώπου.
Το παιδί να φωνάζει: «Αφήστε με δεν έχω κάνει τίποτα, δεν έχω κάνει τίποτα». Ένας γιατρός από τις ομάδες συμπαράστασης των γιατρών και δικηγόρων που είναι παρόντες σε τέτοια γεγονότα έκανε την εκτίμηση ότι έτσι όπως είδε μετά τον μικρό κάτω και πισθάγκωνα να ουρλιάζει από τον πόνο, πριν τον προσαγάγουν, πρέπει οι αστυνομικοί να του είχαν βγάλει την κλείδα.
Ο κόσμος άρχισε να βγαίνει στα μπαλκόνια και να ωρύεται να αφήσουν το παιδί ήσυχο.
Πέσαμε κι οι φωτορεπόρτερ γύρω να απαθανατίσουμε το γεγονός αλλά άρχισαν να μας απωθούν οι αστυνομικοί με τις ασπίδες και να μας λένε «μην τραβάτε- φύγετε».
Αφού τον πήραν και του έκαναν προσαγωγή είδαμε ότι πίσω στην πλατεία είχαν μείνει κάποια από τα ρούχα του, το ένα από τα δύο παπούτσια του, το μπουφάν, το κινητό του και κάποια άλλα προσωπικά του αντικείμενα. Τα συγκεντρώσαμε και τα δώσαμε στους φίλους του να του τα δώσουν».

Σύμφωνα με την φωτορεπόρτερ, στο τέλος της πορείας και με την είσοδο των διαδηλωτών στα Εξάρχεια η αστυνομία ξεκίνησε μικρές στοχευμένες επιχειρήσεις αλλά «σε μια περιοχή, σε μια κατάσταση στην οποία δεν γίνονταν κανένα επεισόδιο. Μια μολότοφ έπεσε όλη κι άλλη», όπως αφηγείται η Τατιάνα, για να συμπληρώσει: «στην πλατεία ο κόσμος ήταν λίγος κι οι περισσότεροι άσχετοι, μερικά πιτσιρίκια και κάτοικοι, φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας αλλά σε μια πολύ χαλαρή και μη ηλεκτρισμένη κατάσταση. Οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ ήμασταν περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους».
Η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη έχει πέσει στο πρόσφατο παρελθόν και η ίδια θύμα της αστυνομικής βίας κάνοντας απλώς τη δουλειά της
Η Τατιάνα σημειώνει ακόμα πως φαινόταν ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση να γίνει κάτι την ώρα που η δύναμη της αστυνομίας μέσα στα Εξάρχεια ήταν τρομερή. «Σε κάποιες φάσεις υπήρχαν ομάδες των 10 πιτσιρικιών που κατέβαιναν με πέτρες στα χέρια κι ορμούσαν πάνω τους οι διμοιρίες. Ούτε μπουκάλια υπήρχαν, ούτε οδοφράγματα, ούτε μολότοφ, τίποτα από ο, τι βλέπουμε συνήθως» καταλήγει η ίδια κάνοντας ένα σχόλιο για το πως στην ουσία περιστατικά σαν αυτό με τον νεαρό διαδηλωτή γίνονται για να ...προειδοποιήσουν, κατά την ίδια, ποιος είναι ο νέος τρόπος που θα δρα από εδώ κι εμπρός η Ελληνική Αστυνομία.
Πάντως, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου δεν είχε γίνει γνωστή ούτε η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκεκριμένη φωτογραφία που έχει ξεσηκώσει σάλο καταγγελιών αλλά ούτε και για το εάν η ηγεσία της σκοπεύει να ερευνήσει το θέμα.
Ποιοί μας κυβερνάνε...

Ο γελοίος υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχαλάκης Χρυσοχοΐδης - η Φώφη που τα χώνει αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, γι΄αυτήν την γελοία περίπτωση δεν έχει λέξη...- κάνει σήμερα κουμάντο.
Ο άνθρωπας που αφοπλιστικά δήλωσε πως δεν διάβασε τα Μνημόνια που μας γάμησαν τη ζωή είναι τώρα στα πράγματα. Τι ψήφιζες τότε ρε καϋμμένε;  Αλλά άμα είσαι βολεμένος που να ενοήσεις...

Ο "πράκτορας των Αμερικάνων" σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία του Κώστα Λαλιώτη, όταν τον άλλαξε σε μια νύχτα μέσα ο Σημίτης. Ο πρακτοράκος δηλαδή που του δώσανε πεσκέσι την αστεία εκδοχή της "17Ν". Αυτός είναι τώρα στα πράγματα. Και δικαιολογεί τα ξεβρακώματα των Πραιτωριανών του.
Θα΄ χουμε θέματα Μιχαλάκη...


Χρυσοχοΐδης για τα ξεβρακώματα

"Κι αν υπάρχουν, στις δύσκολες συνθήκες οδομαχιών, περιστατικά υπέρβασης από την αστυνομία, υπάρχουν θεσμοποιημένες διαδικασίες για να ελεγχθούν οι όποιες υπερβάσεις. Η δημοκρατική νομιμότητα στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται και οι διαδικασίες που την διασφαλίζουν επίσης δεν αμφισβητούνται".

Δεν είναι οδομαχίες μαλάκα υπουργάρα! Πιάνουνε παιδιά που βγαίνουνε στη στάση του λεωφορείου. Όταν θα ξεβρακώσουμε εμείς τα δικά σου παιδιά και θα σου τα στείλουμε καταρρακωμένα σπίτι, τότε θα τα πούμε! 
Λέω να κάνουμε ένα Κίνημα ¨Ξεβρακώστε τους μπάτσους"! 

Αυτές τις αδερφάρες, κάτι μπάτσους που αυτοθαυμάζονται στα γυμναστήρια και κοιτάνε ό ένας τα μπράτσα του άλλου κρυφά τα απογεύματα στους καθρέφτες, μάλλον , λέω, ο Χρυσοχοΐδης πρέπει να τους σταματήσει. Εκτός κι αν είναι κι αυτός ένας από αυτούς τους αδήλωτους πούστηδες...
Αν δεν σταματήσει τώρα αυτή  η ιστορία με τα ξεβρακώματα παιδιών, υπάρχει τρόπος ώστε κάθε μουνόπανο από αυτά να φοβάται στο εξής να ανοίγει την εξώπορτα σπίτι του. Ε, ναι θα βρούμε στοιχεία και ονόματα. Και τότε να δούμε φλώρε που απειλούσες τον ανυποψίαστο πιτσιρικά πως θα πάει γυμνός στη μάνα του, να δούμε λοιπόν πως θα γυρίσεις εσύ και με τι κωλοτρυπίδα στην δικιά σου.... Πόλεμο θέλετε ρε θρασίμια. Θα βρούμε διευθύνσεις και θα σας σταμπάρουμε και θα τον έχετε-εσείς προσωπικά και οι δικοί σας-  στο σπίτι σας!!! Η Αυτοδικία μαλάκες είναι κατήφορος! 

Υ.Γ: Γι΄ αυτό δεν κοτάτε θρασύδειλα τομάρια μπάτσοι να πατήσετε το χορτάρι της Τούμπας. Γι΄ αυτό ξεσπάτε στα πιτσιρίκια. Ξέρετε που σας παίρνει αδερφάρες!!! Γαμώ την τρύπια "ιδεολογία" σας Ναζήδες!!!
Δήμος Μούτσης: Από το ΑΤ Εξαρχείων ακούγονταν κραυγές και φοβερό ξύλο

Ο αγαπημένος μουσικός συνθέτης ανάρτησε στο fb αυτό το σχόλιο- καταγγελία:

“Χτες βράδυ γύρω στη 1 απ το "κολαστήριο" αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, ακούγονταν κραυγές και φοβερό ξύλο.

Μπορεί άραγε κάποιος να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες; Το ότι οι μπάτσοι γδύνανε τους ανθρώπους μέσα στο δρόμο το είδαμε.

Άλλωστε αυτό το ίδιο, είναι κάτι που εγώ προσωπικά τό' βλεπα άπειρες φορές να συμβαίνει επί χούντας στο κέντρο της Αθήνας!”.

Τι είδους ρεβανσισμός είναι αυτός; Δεν σκέφτεται ο Χρυσοχοΐδης ότι ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ αντίποινα; 

Γιατί δεν απελαύνουμε τον Τούρκο πρέσβη;

Ο  Μπουράκ Οζουγκεργκίν, πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, εμφάνισε την επίμαχη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης ως απάντηση στην -δήθεν- περιθωριοποίηση της Άγκυρας από τις υπόλοιπες δυνάμεις της περιοχής και τις έρευνες της Κυπριακής δημοκρατίας για υδρογονάνθρακες. 
«Πρέπει να αντιμετωπίζετε τους γείτονές σας ως γείτονες και όχι ανταγωνιστές ή αντιδίκους ή, ακόμα χειρότερα, ως αντιπάλους», ανέφερε χαρακτηριστικά. Θα του άξιζε μια απέλαση ώστε να δει πως αντιμετωπίζουμε τους κακόπιστους και εχθρικούς γείτονες...

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Ε, ναι θα το πάρουμε και φέτος!
Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός είναι μια ακαταδίωκτη Συμμορία. Ό, τι νοσηρότερο υπάρχει. Ναζήδες στη σέντρα που παράγουν Μίσος. Άμα πάει φυλακή ο υπόδικος Πρόεδρός του- πράγμα που στην Ελλλάδα δεν θα συμβεί  ποτέ- ήθελα να δω πως θα το δικαιολογήσουν κάτι επαγγελματικές ανεπάρκειες τύπου Καρπετόπουλου.
Τέλος πάντων... Κουρταλούν όλοι αυτοί οι εξαγορασμένο φλώροι την πόρτα του αγέρωχου ΠΑΟΚ. Μάλλον δεν θα τους κάνουμε το χατήρι... Θα το πάρουμε αήττητοι και φέτος και θα γουστάρουμε μετά, εκεί όπου χτυπάει η ψυχή κάθε ΜΑΚΕΔΟΝΑ χαμούρες!!!

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019


Χωρίς πυξίδα...

Οι αντιδράσεις της Αθήνας στο Μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) προκαλούν θυμηδία. Και οι δηλώσεις της πολιτικής ελίτ που επικαλείται σαν άλλοθι αδράνειας το Διεθνές Δίκαιο καταγγέλλοντας αενάως την “τουρκική ανομία”, παράγουν μαζική κόπωση και αδιαφορία στους πολίτες.

Μαρτυρούν συνοπτικά, την αφοπλιστική αδυναμία αντίληψης των περιστάσεων και απουσία μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού την ώρα που προέχει η ανάγκη να διαμορφωθεί μια στιβαρή εθνική πολιτική που δεν θα “αιφνιδιάζεται” κάθε τόσο, αλλά, θα αφήσει κατά μέρος τα κοσμοπολιτικά φληναφήματα περί “ειρηνικής συμβίωσης των λαών” και την επιλογή του κατευνασμού και θα αντιμετωπίσει την Τουρκία ως αυτό που πραγματικά είναι: μια διηνεκής απειλή για την εθνική ακεραιότητα της χώρας. 

Διαφορετικά προς τι πληρώνουμε τόσες “μίζες” στην Άμυνα; Ας το κλείσουμε κοινή συναινέσει το “μαγαζί” αδέλφια κι ας συνεχίσουμε να τραβάμε χαζοχαρούμενες “σέλφι” στην διαδρομή Αράχωβα- Μύκονος, ξεφωνίζοντας υστερικά στον προσωπικό ηλεκτρονικό μας λογαριασμό “Τέλεια! Περνάμε τέλεια!!!”... Στο μεταξύ, ας προσποιηθούμε μεταξύ μας και ότι δεν διαβάσαμε ποτέ αυτόν τον αρνησίκοσμο και σκοτεινό Κάλβο να υπαγορεύει βλοσυρά: “Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται/ ζυγόν δουλείας ας έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία”. 
Είναι δική μας η ευθύνη αυτής της απόφασης. Μην γυρεύουμε να την ξεφορτώσουμε σε ξένες πλάτες...

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας φλερτάροντας επικίνδυνα με τη γελοιότητα απευθύνει...αγέρωχο τελεσίγραφο στον Λίβυο Πρέσβη ότι θα τον απελάσει αν μέχρι αύριο δεν του καταθέσει τη συμφωνία με την Τουρκία. Στα διπλωματικά στέκια του αθηναϊκού κέντρου, αναρωτιούνται διασκεδάζοντας “και που να επιστρέψει ο έρμος ο Λίβυος; Σε ποια πατρίδα; Το πιθανότερο είναι να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα”!..

Θα ήταν ένδειξη ισχύος μιας “κανονικής” χώρας- νεολογισμός του νεοδημοκρατικού συρμού - το ΥΠΕΞ να απηύθυνε αυτό το τελεσίγραφο αρμοδίως, στον Τούρκο πρέσβη. Αντίμετρα υπάρχουν. Και δεν λέω, για την ώρα, να κλείσει η Εγνατία για τις τουρκικές νταλίκες. Θα ήταν λόγου χάρη ένα από αυτά- εκτός από την επέκταση των ελλαδικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ σε άλλες ζώνες, όπως έπραξε η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα, όπου συμφώνησε εύρος χωρικών υδάτων στα 24 ν.μ- η έγκαιρη οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας- Κύπρου.
Αλλά, είναι αδύναμοι και φοβισμένοι οι ώμοι της πολιτικής ηγεσίας να χαράξουν μια στρατηγική που θα ξεφεύγει από στιγμιαίες επινοήσεις και αυτοσχεδιασμούς και θα επιτρέπει την άσκηση εξωτερικής πολιτικής με επαγγελματικούς όρους. Η αδύναμη και κατεχόμενη Κύπρος, όπου δύο τουρκικά γεωτρύπανα και δύο ερευνητικά σκάφη βρίσκονται ήδη στην δική της ΑΟΖ, κάλεσε την μητριά Ελλάδα να προχωρήσουν σε οριοθέτηση. Η απάντηση ήταν αρνητική.

Ακολούθησε φυσιολογικά, το Μνημόνιο Τουρκίας- Λιβύης, πίσω από το οποίο τρέχουμε τώρα... Γιατί είναι κρίσιμο αυτό το παράδοξο Μνημόνιο; Επειδή αναβαθμίζει την αβάσιμη νομικά θέση της Άγκυρας ότι τα (ελληνικά) νησιά, δεν συνιστούν όπως αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο αρχιπελαγικό σύμπλεγμα, αλλά, αποτελούν γεωλογική προέκταση της ηπειρωτικής Τουρκίας και συνεπώς δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα. Με βάση αυτήν την λογική, περιελήφθησαν στο επίμαχο Μνημόνιο, τα νησιά Ρόδος, Κάρπαθος, Κάσος και Κρήτη ( το νευραλγικό Καστελόριζο παραλείπεται αύτανδρο) σαν να είναι ξεκρέμαστα στον γεωλογικό χάρτη.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι μετατοπίζεται σε δυσμενέστερο έδαφος η νομική βάση τής, μιας και μόνης ελληνοτουρκικής διαφοράς: από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας-την οποία απορρίπτει διαρρήδην η Τουρκία η οποία δεν έχει υπογράψει εκτός άλλων την Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας- στην οριοθέτηση της ΑΟΖ όπου τα θαλάσσια σύνορα (ε, ναι, υπάρχουν εις πείσμα του Αλέξη Τσίπρα...)καθίστανται θολά, ευμετάβλητα και αμφισβητήσιμα. Όθεν προκύπτει διπλωματικό τετελεσμένο που προάγει την τουρκική εκδοχή ότι τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

Στα μεγάλα πολιτικά σαλόνια των Αθηνών, η πολιτική της “συνδιαχείρισης” του Αιγαίου με την Άγκυρα δεν είναι καινοφανής. Το -”παλαιό”, και σκόπιμη η αντίστιξη...- “Ποντίκι”, αυτή η μοναδική για το κύρος και την δημοσιογραφική της εντιμότητα εφημερίδα όπου εργάστηκα σκληρά επί 25 συναπτά έτη, είχε αποκαλύψει -έστω με χρονική καθυστέρηση- την μυστική συνάντηση Μητσοτάκη- Τσαγκλαγιανγκίλ που έλαβε χώρα το 1979, αλλά και τις μετέπειτα προσπάθειες του Επίτιμου “με χάρτες πάνω στο τραπέζι” για μια οικονομική διευθέτηση των τουρκικών αξιώσεων. (σ.σ: Ειρήσθω, μέρες που είναι, ότι ο Τσαγκλαγιανγκίλ, ευφυής και πολυσχιδής προσωπικότητα του τουρκικού διπλωματικού κατεστημένου, είχε υπογράψει με την προδοτική Χούντα αρχές ΔΕκέμβρη του 1967, την συμφωνία για την απόσυρση της Ελλαδικής Μεραρχίας που είχε στείλει αθόρυβα το 1964 ο Γεώργιος Παπανδρέου στην Κύπρο μετά τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσε ο Γρίβας στην Κοφίνου, έξω από τη Λάρνακα, τα οποία άνοιξαν τον δρόμο στην σημερινή κατοχή. (Αυτά για τους χουντικούς νοσταλγούς, αλλά κυρίως για τους νεότερους επίδοξους αναθεωρητές της Ιστορίας που επιχειρούν άθλια να χρεώσουν την τουρκική εισβολή στο "Πολυτεχνείο"...).

Τον περασμένο Μάρτιο, ακούστηκε η πρώτη “κανονιά” από τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά ο οποίος είπε ότι “δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες”, θαρρείς και ισχυρίστηκε κανείς ότι όλο το Αιγαίο είναι ελληνικό, ζητώντας “να δώσουμε μια ευκαιρία στην Τουρκία να συμμετάσχει στην οικονομική ανάταση”.
Στο ίδιο μήκος ο Γ. Κατρούγκαλος που τον διαδέχθηκε διερωτήθηκε λίγο αργότερα από την Αττάλεια: «Πως μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτή την περιοχή την Τουρκία, η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο;». Δεν ήταν Συριζαΐκες “ιδεοληψίες”. Φανερώνουν κυρίαρχες αντιλήψεις σε τμήμα της πολιτικής ελίτ.
Την σκυτάλη πριν από δύο περίπου μήνες παρέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προϊδεάζοντας τους πολίτες ότι η εξομάλυνση των ελλαδοτουρκικών σχέσεων προϋποθέτει “επώδυνους συμβιβασμούς”.

Από την πλευρά του ο Ν. Δένδιας μιλάει κομψότερα τώρα για “συνέργειες” το είδος των οποίων, εμείς η “πλέμπα” αδυνατούμε να καταλάβουμε. Μέχρι που ήρθε πριν από λίγες ημέρες ο Θάνος Ντόκος, εξέχων αναλυτής του ΕΛΙΑΜΕΠ και αναπληρωτής σύμβουλος του νεοσυσταθέντος Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και μίλησε- όπως επιδιώκουν χρόνια τώρα οι ΗΠΑ- για “συνεκμετάλλευση” και “ιδέες που μπορούν να συζητηθούν”. Όλα δηλαδή είναι “μπίζνες”.

Πάνω σε ποια βάση όμως; Και πως μπορεί να συμβεί αυτό χωρίς οριοθετημένη υφαλοκρηπίδα και μάλιστα την ώρα που η Τουρκία μιλάει για 18 νησιά που καταχρηστικά “κατέχει” η Ελλάδα; Η Χάγη και η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο στην οποία στερεότυπα παραπέμπουν οι ημέτεροι πολιτικοί φωστήρες έχει αποδείξει ότι δεν κινείται απαραιτήτως με νομικά κριτήρια- λαμβάνει υπόψιν και πολιτικούς συσχετισμούς. Η πιθανότερη κατάληξη, στην υποθετική περίπτωση ότι θα μπορούσε να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία και ότι θα υπογράφαμε συνυποσχετικό, θα ήταν απώλεια εθνικού χώρου. Η Τουρκία διεκδικεί ό,τι περισσότερο μπορεί- στο τραπέζι δεν βάζει τίποτε.

Το ερώτημα “και τότε τι απομένει;” είναι αρμόδια να το απαντήσει η πολιτική ηγεσία, αλλά, “φρονίμως” το αποφεύγει, επιδιδόμενη αμέριμνα σε μικροκομματικές και ψηφοθηρικές αψιμαχίες την ώρα που ο γνωστός κόσμος αλλάζει χωρίς εμάς...

Σύνοψη: Η Ελλάδα έχει “ανεπαισθήτως” μεταβληθεί σε χώρα “τύπου Φινλανδίας”. Χωρίς να κηρύξει πόλεμο, αλλά επισείοντας πειστικά την απειλή του, η Τουρκία πιέζει την δημογραφικά ξέπνοη και υπό διεθνή οικονομικό και πολιτικό έλεγχο Ελλάδα όπως και την Κύπρο για διαπραγμάτευση- πακέτο, εντάσσοντας στην ατζέντα τα ενεργειακά, το Κυπριακό και τα ελλαδοτουρκικά από το Αιγαίο έως την Θράκη.

Συναφώς ξεδιπλώνει τον στρατηγικό σχεδιασμό της στην ευρύτερη περιοχή, με ενδιαφέρον σε Συρία, Αίγυπτο, Λιβύη, όπως και στην βαλκανική περίμετρο όπου διοχετεύει με θρησκευτικό προκάλυμμα το Ισλάμ, δελεαστικά ποσά, απλώνοντας μια μεγάλης περιφερειακής έκτασης μεγαλοϊδεατική επιρροή.

Με τι κατατρύχεται το εμβρόντητο Πανελλήνιο; Με την ατάλαντη διαχείριση και τα ανεκδιήγητα καμώματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τα οποία, χάρη στην θηριώδη επικοινωνιακή αβάντα των συγκροτημάτων Μαρινάκη- Αλαφούζου, ελάχιστα έρχονται στο φως. Όπως η δεινή φοροεπέλαση στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα η οποία απουσιάζει από το διατεταγμένο “δημοσιογραφικό” ρεπερτόριο. Όπως οι ρουσφετολογικοί διορισμοί στα νοσοκομεία και οι πλαστοί ακαδημαϊκοί τίτλοι των “αρίστων” του Κυρ. Μητσοτάκη που αποκαλύπτουν πως εννοεί την αξιοκρατία...

Υ.Γ: Είναι πειρασμός και δεν θα τον αποφύγω. Στάθηκα με δέος κάποτε σε μια δημοσιογραφική αποστολή στα Ψαρρά, μπροστά στην προτομή του φλογερού Κανάρη, όπου είναι σκαλισμένα τα λόγια της αποφασισμένης παραφοράς του “Κι αν δεν έχωμεν Πατρίδαν, θα κάμνωμεν”. 
Αναρωτιέμαι τι πραγματικά θα γιορτάσει αυτή η ασυνάρτητη Πατρίδα στα 200 χρόνια από την Εθνική Παλλιγγενεσία υπό την- αφιλοκερδή, όπως διαβεβαιώνει η ίδια- διεύθυνση της εθνικής "μάναντζερ" Γιάννας Αγγελοπούλου...


Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Δεν είμαστε όλοι Πατριώτες
 
Ας αφήσουμε επιτέλους την παραμύθα. Αυτήν την Πατρίδα, δεν την αγαπάμε όλοι το ίδιο. Δεν αγαπώ αυτόν τον ξερό τόπο με την ίδια ένταση και το ξεπλυμμένο υπηρεσιακό ύφος, ας πούμε του Κωστή Χατζηδάκη. Αν επιβεβαιωνόταν, θα φουντάριζα από καμιά βεράντα. Στο ίδιο ζύγι τους βάζω όλους όσοι δεν μπορουν λόγω αδυναμίας να πουνε δυο λόγια της προκοπής!  Ξεράματα... Αν διαβάζανε όλοι τους αυτοί οι αγράμματοι τον Κάλβο, θα έπρεπε-αν είχαν λίγη μπέσα- να πεθάνουν απο ντροπή...

Υ.Γ: Υ Η Τρέμη στην ΕΡΤ; ΔΕν ξεπλένεται. Και με αυτό το "συνεργείο"; Γιατί πρέπει να πληρώνουμε αυτούς τους ανθρώπους; Αυτό είναι το αισθητικό και επαγγελματικό ισοδύναμο στην (άθλια εκπομπή της) Ακριβοπούλου;