Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Η Φώφη μας η Σοσιαλίστρια...

"Αντίο Βρετανία. Είμαι σίγουρη πως κάποτε θα ξανασυναντηθούμε".

Έτσι κλείνει το απολίτικο και γλυκερό της μήνυμα η Φώφη Γεννηματά για την έξοδο των βρωμιάρηδων Άγγλώνε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Φωφώ... Το δεκανίκι του Μητσοτάκη.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ε, ναι. Έχωμε πόλεμο!..

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είναι καλό παιδί και πρόθυμο. Και είναι πολιτικό παιδί της Ντόρας. Αυτήν ακολούθησε το 2010 στο βραχύβιο ταξίδι της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" που ίδρυσε η Μπακογιάννη όταν διαγράφηκε από τη ΝΔ επειδή ψήφισε το Μνημόνιο.
Εύκολος ο συνειρμός για τον ανεκδιήγητο Λευτέρη που εκτελεί ευπειθώς και με υπηρεσιακή συνέπεια τα χατίρια της Ντόρας προς τον κουμπάρο της Β. Μαρινάκη. Τον Κυριάκο τον έχουν χεσμένο.

Όμως το δίκηο εκδικείται. Να πάει θέλουμε η υπόθεση του ΠΑΟΚ στα Δικαστήρια. Τίμια όμως. Όχι με μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού που διορίστηκαν μεσούσης της διαδικασίας με αποστολή να τον καταδικάσουν.
Και να πάει στα Δικαστήρια το μέγα σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών του πρωταθλήματος, όπου πρωταγωνιστής με βάση όσα κατέγραψαν οι "κοριοί" της ΕΥΠ εμφανίζεται ο "Φαταούλ"- Μαρινάκης.
Και να οδηγηθεί στο τέλος-όχι συμψηφιστικά- κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Εμφανίζουν σήμερα τον ΠΑΟΚ υπόλογο οι υπόδικοι για να ισχυρίζονται- έτσι το γράφουν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι στα αθηναϊκά Μέσα-ότι η κυβέρνηση με τροπολογία τον γλυτώνει από τον υποβιβασμό. Μας κάνουν και χάρη δηλαδή την ώρα που βραδυπορεί η δίκη των στημένων...

Πετάνε απάνω μας έναν κουβά βρωμόνερα από τον βούρκο όπου συχνάζουν αυτά τα γουρούνια και μας υπόσχονται να μας δώσουν τα λεφτά για το καθαριστήριο... Δεν το χρειαζόμαστε. Δεν πιάνει τίποτε απάνω μας. Εμείς εξαγορασμένη ιστορία δεν έχουμε. Ούτε χάρτινα πρωταθλήματα. Την Τούμπα την έχτισε η περηφάνεια μας και το φιλότιμο- κι αυτό δεν είναι μελό. Μπορεί να το καταλάβει αυτό μόνο όποιος στον ντουνιά περπατάει με σεβασμό και τον οδηγούνε αξίες. Τι ηθική συνάφεια να έχουμε εμείς με τον Ολυμπιακό που αντί να κάνει δικό του γήπεδο έκλεψε, με τη βοήθεια του Σημίτη, το γήπεδο του ιστορικού Εθνικού Πειραιώς;

Οι άνθρωποι που διοικούν και εκφράζουν δημόσια σήμερα τον Ολυμπιακό, προκαλούν αποστροφή και αηδία. Είναι κάτι υστερικές προσωπικότητες που θέλουν ωμά να επιβληθεί στο ποδόσφαιρο ο νόμος της βίας, επειδή ο ΠΑΟΚ αμφισβητεί στα ίσα την γυάλινη κυριαρχία τους και διεκδικεί ό,τι δικαιούται. Όσες "δημοσιογραφάρες" του ΠΟΚ - ανάμεσά τους και η πουτάνα ΕΡΤ που την πληρώνουμε κι εμείς οι Μακεδόνες και οι Θράκες- γράφουν πύρινα άρθρα εναντίον του ΠΑΟΚ, το κάνουν γιατί ξέρουν ότι στη νέα εποχή θα δυσκολευτούν να βρούνε μεροκάματο. Ρεαλιστικά είναι τα πράγματα. Δεν παίζουν ιδέες εδώ...

Προσθέτει απλά όλο αυτό, ένα νέο υπόστρωμα πηχτής και σκοτεινής δυσαρέσκειας. Πίστευα πάντα ότι οι οπαδικές επιλογές δεν πρέπει να διαμορφώνουν την κομματική ένταξη. Αυτήν τη φορά η πρόκληση είναι κατάστηθη και βαρειά και αφορά όλα τα ΠΑΟΚια ανεξαρτήτως κόμματος. Πήγαν κάποιοι χαϊδοκώληδες στο Νότο να μας προσβάλουν. Λες και μας λείπαν τα βάσανα. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!








      

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Καλό Κατευόδιο 
Γι΄ αυτόν τον σπουδαίο ηθοποιό Γιώργο Κοττανίδη. Ήταν ωραίος άνθρωπος!
(Ωραίος, είναι αυτός που φθάνει στην ώρα του. Κι ο Κοταννίδης, ένας βαθειά Δημοκράτης, ήταν διαρκώς παρών)

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Βουλιάζοντας με τον Άρη Πορτοσάλτε στην “δημοσιογραφία” του (τουρκοκάναλου) Σκάϊ

«Όταν σε πιάνει ο ανθρωπισμός να μην πνιγεί κανείς, τελείωσε το θέμα (… ) Να μην υποκρινόμαστε (…) Αν δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα. (…) Τι... θα βάλεις ανεμιστήρες να φυσάς να φεύγει η βάρκα πίσω; (…) Δεν είπα να βουλιάζεις βάρκες αλλά από την ώρα που δεν βουλιάζεις βάρκα…».
Αφού αυτό λες! Γιατί δεν το λες να λυτρωθείς ανθρωπάκι;
Ο Στέλιος τα έχει πει όλα!

Δεν υπάρχει ανθρώπινο πάθος, από την αγάπη στη μάνα, την αντρική φιλία, την αδυσσώπητη φτώχεια, τον έρωτα ανεκπλήρωτο είτε όχι, την ξενητειά, την ορφάνεια, την απογοήτευση, την εσωτερική ερημιά, την αδιαφορία, την παρακμή και τον μονήρη βίο .Ο Στέλιος τα έχει τραγουδήσει όλα! Τα υπόλοιπα τα σχολίαζαν χρόνια τώρα απαξιωτικά και αφ υψηλού οι ετερόφωτες ελιτ της χώρας επειδή ποτέ δεν νοιάστηκαν στην πραγματικότητα για την προκοπή αυτού του λαού και γιατί αυτές οι χαμούρες πήραν τα λεφτά μας. Γι΄ αυτό κι εμείς έχωμε τον Στέλιο. Μόνο που δυστυχώς αυτό δεν οδηγεί σε Επανάσταση!

https://www.youtube.com/watch?v=uloBckp94WU

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Αγαπημένη Σωτηρία Μπέλου

Έχουνε περάσει πάνω από 30 χρόνια- είχε πεθάνει εκείνες τις μέρες ο Βασίλης Τσιτσάνης- και καθώς τα κοπάναγα μονάχος στο σπίτι που νοίκιαζα τότε στα Τουρκοβούνια μου τη σβουρίζει- και είχα λεφτά, γιατί, δεν ξέμενα ποτέ από δουλειά και μεροκάματο-δούλευα τότε βοηθός μαρμαράς- κατεβαίνω στον Περιφερειακό και παίρνω ένα ταξί γραμμή για Καισαριανή και το θρυλικό “Χάραμα”.
Είχε απομείνει μοναχή της αυτή η Σωτηρία Μπέλου. Κάνω μεταβολή προτού να μπω στο μαγαζί και πάω και της αγοράζω ένα κόκκινο σκέτο τριαντάφυλλο. Κι ανεβαίνω στην πίστα και της το προσφέρω.
“Πως σε λένε αγόρι μου;” μ΄ αρωτά
“Γιώργο”
“Κάτσε εδώ κάτω” μου δείχνει επιτακτικά μπροστά στα πρώτα τραπέζια και δίνει νεύμα στα σερβιτόρια για να φέρουνε τα σχετικά.
“ Εδώ θα κάτσεις Γιωργάκη μου, όσο βγεί το πρόγραμμα!” μου λέει μαγκιόρικα.
“Ό,τι πείτε κυρια Μπέλλου”, έκθαμβος εγώ.
“Ποιο Θέλεις:” μ αρωτά
“ Το σαν τον αητό” της λέω.
Το είπε καθιστή. Με τον αγέρωχο τρόπο της. Με την στεντόρεια φωνή της. Με την αξιοπρέπειά της.
Πόσο ευαίσθητη υπήρξε η Μπέλου νομίζω πως δεν θα μάθει κανείς.

Δεν ξέρω άλλον τρόπο για να το αναρτήσω. Ιδού η σύσταση.
https://www.youtube.com/watch?v=bomUi0Ftr24

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Διαφορετικές αναγνώσεις

Κατεβαίνω αργά χθες βράδυ για σπίτι μετά τη δουλειά με τη σιγουριά ότι ο "Περιπτεράς" ο Βασίλης, φύλακας της νικοτίνης, θα΄ ναι ανοιχτός.
-Σου δίνω το τελευταίο μπακέτο ρε ΠΑΟΚι, μου λέει
-Γιατί ρε Βασίλη; Τι έγινε
-Το κλείνω, ρε! Βγαίνω σύνταξη! ανακοινώνει επικά
-Να τσακίσεις τα Ταμεία καρντάση! Μην πεθάνεις γρήγορα! εύχομαι
Δίπλα η κυρά του η Αντιγόνη, μια λάϊκα με αρχές, βουρκωμένη
-Χάρηκα που σε γνώρισα Γιώργο... Έχετε ωραία οικογένεια (εμένα μου λες έλεγα μέσα μου, αλλά τι να πει κανείς εκείνες τις ώρες)
Άνοιξα ένα από τα λιγοστά μπουκάλια, απ΄ τα φτηνά κρασιά στο ψυγείο και για λίγο πήγα να συγκινηθώ κι εγώ.
Με τραβάει παραδίπλα, οπότε ο Χρήστος, ένα αλάνι, χρόνια παράνομος λεσχιάρχης και πρώτος μπαρμπουτιέρης των Νοτίων Προαστίων που τα πίναμε πολλά βράδυα στο περίπτερο και μου λέει συνομωτικά "Μην τους κλαις αυτούς ρε μαλάκα! Εμάς να κλαις. Αυτός τα΄χει βγάλει τα λεφτά του...".

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Αντί σχολίων για την θλιβερή εμφάνιση Κυριάκου στο στενάχωρο σαλονάκι του Τραμπ. Από το (ακραία φιλοκυβερνητικό) "Πρώτο Θέμα"
 
"Η επισήμανση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ελλάδα έχει κάνει μια τρομερή προσπάθεια και έχει επιτύχει μια απίθανη επάνοδο της οικονομίας της στην κανονικότητα θα πρέπει να θεωρείται το μεγαλύτερο όφελος των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της αμερικανικής αντιπροσωπείας στον Λευκό Οίκο".

Γκρεμίστε τα τείχη για να υποδεχθούμε τον Κυριάκο!..
(Καλά ρε παίδες... Διαβάζετε τι γράφετε;)

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Προς εμπέδωσιν

Οι Μπάτσοι κάψανε τον κόσμο στην Marfin!!!
Κι ύστερα το φορτώσανε στην (ενοχική) Αριστερά που δεν το αποδοκίμασε εγκαίρως.
Την Marfin το λοιπόν, την κάψανε οι Αρχές Ασφαλείας.  Για να γυρίσει ο κοσμάκης στον καναπέ του. Και το πετύχανε...

Γιατί υπάρχει το Κιν.Αλ.;

Η επιλογή του Κινήματος Αλλαγής (Κιν.Αλ) να στοχοποιεί μονίμως τον ΣΥΡΙΖΑ τους καθιστά αυτόχρημα αντιπαθητικούς. ΔΕν βλέπουνε ότι χάνουνε απ΄ όλες τις Δεξιές μπάντες και  τους χαλάει ο Συριζας αντί προγραμμτικά να τα βρουνε μαζί του....
Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει αυτό το ρετάλι πλέον...

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Σκουπίδια...

Επειδή αυτά τα ακροδεξιά υποκείμενα τύπου Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη ρίξανε την πολιτική στις λάσπες, όπως τους δασκάλεψε ο μέντοράς τους ο Καρατζαφέρης, δεν σημαίνει ότι θα μας συμπαρασύρουν μαζί τους στον βούρκο. Το γεγονός βέβαια ότι ψηφίζει αυτά τα καθάρματα κάποιος κόσμος, επιβεβαιώνει απλώς το αξίωμα ενός φίλου, ότι στατιστικώς δεν μπορεί όλοι να στεκόμαστε καλά στα μυαλά μας.
Η Φωφώ...

Ξεκινώ καλοπροαίρετα να διαβάσω άρθρο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στα σημερινά ΝΕΑ. Και τα παρατάω αμέσως. Γιατί η εισαγωγή ήταν αυτή:
"Το τέλος του 2019 βρίσκει την πατρίδα μας να προσπαθεί να διεκδικήσει ένα πιο ασφαλές μέλλον σε ένα ολισθηρό διεθνές τερέν".
Ποιος μαλάκας από τους συνεργάτες της είδε αυτό το (καμμένο εξαρχής) άρθρο και δεν το διόρθωσε;..
Τσακίστε τους Ναζί!

Αυτή η εισαγγελέας στην πολύκροτη δίκη των Ναζήδων της Χρυσής Αυγής, η Αδαμαντία Οικονόμου, είτε είναι παρτουζιάρα, λέω εγώ με το βρώμικο, όπως και το δικό της υποθέτω, μυαλό μου,  και την  "κρατάνε" από κάπου οι Μιχαλολιάκοι με βίντεο- δεν τους είναι άγνωστη η τεχνική άλλωστε- είτε είναι αληθινά οπαδός του ναζισμού.
Διαφορετικά η ελεεινή πρότασή της δεν εξηγείται...
Πως συμβαίνει και τέτοιες τιποτένιες περιπτώσεις φτάνουνε στα "ψηλά" της δικαιοσύνης; Αν δεν είναι οπαδός των Ναζήδων και δεν την "κρατάνε" με κάνα βίντεο όπου την έχουνε ξεφτυλίσει, δικαιούμαστε να ρωτήσουμε: "Πόσα;".