Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

 Ο Μεγάλος Υπεύθυνος

Αναρωτιέμαι πόσο κακομαθημένος, μεγαλομανής, αδιάφορος για τα προβλήματα των ασθενέστερων συμπολιτών του και το δημόσιο χρήμα, ιδιοτελής παρτάκιας και ανεπίγνωστος μπορεί να είναι ένας πολιτικός νέας κοπής υποτίθεται, όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων Κωστάκης Μπακογιάννης. Μιλώντας στον Σκάϊ για τον ανεκδιήγητο «μεγάλο περίπατο», δήλωσε αφοπλιστικά και σαν να μην τρέχει τίποτε ότι η πρωτοφανής ταλαιπωρία στην οποία υπέβαλε τον κόσμο το τελευταίο τρίμηνο, ήταν μια «πιλοτική» προσπάθεια, «μια προσομοίωση που βγήκε και δεν βγήκε», ένας «πρόχειρος και προσωρινός τρόπος» για ένα έργο μεγαλύτερο (ωχ…) που όταν θα έρθει θα κάνει, όπως… απείλησε την Πανεπιστημίου αγνώριστη!.. Τα λεφτά βεβαίως, γύρω στα 2 εκ. ευρώ, βγήκαν και δεν ξαναμπαίνουν στο ταμείο.

Κι από το μυαλό αυτού του ατάλαντου, ούτε σαν υποψία περνά ότι με τα έξοδα αυτής της παρωδίας, θα έστηνε μερικούς ξενώνες για αστέγους, ώστε να φύγουν από τους αφιλόξενους δρόμους και να βρούνε τροφή και στέγη κάμποσοι από αυτούς τους αόρατους ανθρώπους.

Το χειρότερο με τον… Κωστάκη, είναι δεν πρόκειται να συντριβεί κάτω από το βάρος των πράξεών του. Θα δώσει ανελέητη μάχη το σύστημα της μητέρας του Ντόρας, για να μας πείσει ότι αξίζει να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Βέβαιο είναι ότι θα μας προσφέρει καινούργια… ομηρικά επεισόδια η Οικογένεια, αφού ο Κυριάκος βγάζει όχι και τόσο ανεπαίσθητα στον αφρό τον δικό του γιό, Κωνσταντίνο.

Και οι θλιβερές ζαρντινιέρες; Και οι μαραμένες Ουασιγκτόνιες; «Βεβαίως θα αποσυρθούν!» δήλωσε αποφασιστικά χωρίς να σηκώνει μύγα στο σπαθί του ο Κωστάκης. Λες και τις τοποθετήσαμε εμείς…  

Σαν από ειρωνεία, την ώρα που έγραφα βιαστικά το σχόλιο, ακουγόταν κάτω από το παράθυρο η φωνή του γύφτου «Όλα τα παληά μαζεύω…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου