Τετάρτη 6 Ιουνίου 2007

Θα φιμώσουμε τα παιδιά; Φοβάμαι.

Πώς σας φάνηκε η είδηση ότι οι γείτονες ξεσηκώθηκαν και απειλούν με μηνύσεις γιατί τα παιδιά στην περιοχή τους παίζουν και τους ανησυχούν με το παιχνίδι, τις φωνές και τη φασαρία τους;
Δεν ενοχλήθηκαν από την ηχορύπανση κάθε είδους που έχει μετατρέψει σε κόλαση τις πόλεις αλλά θέλουν να κλείσουν τα στόματα των παιδιών που έχουν το θράσος να χαίρονται και να παίζουν.
Τους ενοχλούν. Μήπως να σταματήσει αυτή κοινωνία να κάνει παιδιά για να μειώσει το κόστος και να παραμείνει ανενόχλητη να διαθέτει το εισόδημα της σε καταναλωτικά αγαθά;
Ανησυχώ. Εσείς;

5 σχόλια:

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Καθόλου! Διάβασε την προηγούμενη είδηση!

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Αναρωτιέμαι, τι προκαλεί μεγαλύτερη βλάβη στην ψυχική υγεία. Οι φωνές των σχολιαρόπαιδων ή ειδήσεις σαν αυτή που μας επεσήμανε η Λασκαρίνα; Στη δεύτερη περίπτωση, τι αποζημίωση να ζητήσουμε από τους υπευθύνους;

Ανώνυμος είπε...

Οταν έχεις κάθε ημέρα παιδιά να πάιζουν μπάλα (μπάσκετ, ποδόσφαιρο) σε ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ και επομένως δεν μπορείς να ξεκουραστείς και να ηρεμήσεις τότε ΝΑΙ, η απόφαση του δικαστηρίου είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ.
Αν αυτό το απλό πράγμα δεν μπορείτε να το καταλάβετε... τότε τί να πω. Η αποζημίωση σας μάρανε...

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Έχετε δίκιο. Μας μαραίνουν όσοι στέλνουν σχολειά στα δικαστήρια. Για το θόρυβο διαβάστε και άλλα σχόλιά μας. Για την ανωνυμία σας, τι να πω. Τουλάχιστον οι μηνυτές είχαν περισσότερο θάρρος.

Laskarina είπε...

Για να προσπαθήσω να θυμηθώ τι με ενοχλεί.
Πρώτον τα μηχανάκια χωρίς εξάτμηση, που τρέχουν σα δαιμονισμένα για να νοιώσουν οι κάτοχοι τους ότι είναι μάγκες ή χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια για τη διέλευση τους.
Δεύτερον τα ασκοπα κορναρίσματα των αυτοκινήτων και όσοι παρκάρουν στο πεζοδρόμιο ή κλείνουν τις διαβάσεις πεζών.
Τρίτον οι καμπάνες των εκκλησιών στη διαπασών ενώ εγώ μπορεί να είμαι μουσουλμάνα, βουδίστρια ή άθεη και να θέλω να απολαύσω τον καφέ μου στο μπαλκόνι.
Τέταρτον οι μουσικές επιλογές ορισμένων γειτόνων μου που είναι άθλιες και δεν το ξέρουν και τα ντεσιμπέλ τους κομματιάζουν την αισθητική μου.
Πέμπτον τα απελπισμένα γαυγίσματα των δυστυχισμένων σκύλων όλη τη νύχτα από τις γύρω ταράτσες,στις οποίες είναι δεμένα από τα φιλέσπλαχνα αφεντικά τους.
Να συνεχίσω τον κατάλογο της ηχορύπανσης; Σταματώ. Ολη αυτή η κακογουστιά δεν μας κάνει να αγανακτούμε αλλά αντιδρούμε στα παιχνίδια και τα ξεφωνητά των παιδιών; Αντιδρούμε στη συνέχεια του ανθρώπινου είδους στην όμορφη εκδοχή του;