Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Πρόγραμμα Βουλής 24-28 Νοέμβρη 2008

Δευτέρα, 24 Νοέμβρη
10:00 (223) Εξεταστική Επιτροπή «Για τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου», με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση μαρτύρων.
12:45 (Γερουσίας) Επιτροπές Κοινωνικών και Ευρωπαϊκών: Ενημέρωση από την Επίτροπο της ΕΕ Ανδρούλλα Βασιλείου, αρμόδια για θέματα Υγείας, σχετικά με τις πολιτικές και δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που περιλαμβάνονται στην πρωτοβουλία «Η Ευρώπη για τους ασθενείς».
17:30 (Γερουσίας) θα συνεδριάσει η Εξεταστική Επιτροπή «Για τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου», με θέμα ημερήσιας διάταξης:
18:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
19:00 (ολομέλεια) Επερώτηση 21 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανέγερση νέων σωφρονιστικών καταστημάτων.

Τρίτη, 25 Νοέμβρη
10:00 (Γερουσίας) Εξεταστική Επιτροπή «Για τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου», με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση μαρτύρων.
11:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Ενέργεια και κλιματικές αλλαγές. Θα ενημερώσουν οι κκ Ραφαήλ Μωϋσής, πρόεδρος και Δημήτριος Μπέης, επιστημονικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ενεργειακής Στρατηγικής.
14:00 (223) Επιτροπές ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ και επιτροπή ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ & ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών κατά της γενετήσιας εκμετάλλευσης και κακοποίησης, μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης και άλλες διατάξεις».
17:30 (Γερουσίας) Εξεταστική Επιτροπή «Για τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου», με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση μαρτύρων.
18:00 (ολομέλεια) Ερωτήσεις-αναφορές
19:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς και άλλες διατάξεις». (1/3)

Τετάρτη, 26 Νοέμβρη
09:00 (Γερουσίας) Επιτροπές ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ και επιτροπή ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ & ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών κατά της γενετήσιας εκμετάλλευσης και κακοποίησης, μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης και άλλες διατάξεις». (ακρόαση φορέων)
13:00 (Γερουσίας) Επιτροπές ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ και επιτροπή ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ & ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Κύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών κατά της γενετήσιας εκμετάλλευσης και κακοποίησης, μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης και άλλες διατάξεις». (3η συνεδρίαση)
09:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς και άλλες διατάξεις». (2/3)
18:00 (ολομέλεια) Ειδική συνεδρίαση προς τιμήν των Ελλήνων Παραολυμπιονικών των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2008.
19:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς και άλλες διατάξεις». (3/3)
10:00 (Γερουσίας) Εξεταστική Επιτροπή «Για τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου», με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση μαρτύρων.
16:00 (Γερουσίας) Επιτροπές ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ: Ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, για τα αποτελέσματα των Συμβουλίων EUROGROUPκαι ECOFIN, που πραγματοποιήθηκαν στις 3 και στις 4 Νοεμβρίου 2008 στις Βρυξέλλες.
20:00 (150) Επιτροπή ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ: Ενημέρωση από τον υπουργό Πολιτισμού Μ. Λιάπη και τον υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, Ι. Ιωαννίδη κατόπιν σχετικών αιτημάτων των βουλευτών – μελών της Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πορεία προετοιμασίας των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και τους πόρους που θα απαιτηθούν μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

Πέμπτη, 27 Νοέμβρη
09:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ: «Ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων, την ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους και συναφείς διατάξεις».
09:30 (Γερουσίας) Επιτροπές ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Ομιλία του οικονομολόγου Sir Nicholas Stern και συζήτηση σχετικά με τη «Βιώσιμη ανάπτυξη και τις κλιματικές αλλαγές».
10:30 (223) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2009»
Γενικοί Εισηγητές:
Ειδικοί Εισηγητές:
11:00 (Γερουσίας) Εξεταστική Επιτροπή «Για τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου», με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση μαρτύρων.
14:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: (α) Προγραμματισμός του έργου της Επιτροπής. (β) Ενημέρωση της Επιτροπής από τα μέλη των αποστολών στις Περιφερειακές Συνελεύσεις του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.
17:30 (Γερουσίας) Εξεταστική Επιτροπή «Για τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου», με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση μαρτύρων.

Παρασκευή, 28 Νοέμβρη
10:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
A1.του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γεωργίου Παπανδρέου προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με το ΕΣΥ κλπ.
A2.του βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Ζιώγα προς τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, σχετικά με την πώληση του εργοστασίου της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα κλπ.
A3.του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φωτίου Κουβέλη προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, την ιδιωτικοποίηση λιμένων της χώρας κλπ.
A4.του προέδρου του ΛΑΟΣ Γεωργίου Καρατζαφέρη προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εισροής παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα κλπ.
Β1.του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Πάγκαλου προς τους υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών και Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, σχετικά με την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων κλπ.
Β2.του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Σκοπελίτη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με την ίδρυση Εφετείου στη Μυτιλήνη κλπ.
Β3.του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αθανασίου Λεβέντη προς τον υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την επιστροφή δεδουλευμένων από εργαζομένους στο Αττικό Νοσοκομείο κλπ.
Β4.του βουλευτή του ΛΑΟΣ Μαυρουδή Βορίδη προς τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, σχετικά με τις διαφημιστικές καταχωρήσεις του Υπουργείου για τον προϋπολογισμό του 2009 κλπ.
11:00 (ολομέλεια) Επερώτηση 28 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το σύστημα προμηθειών των Νοσοκομείων και τα χρέη τους.
09:00 (Γερουσίας) Εξεταστική Επιτροπή «Για τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου», με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση μαρτύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: