Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Πρόγραμμα Βουλής 12-16 Γενάρη 2008

Δευτέρα, 12 Γενάρη

18:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης: «Κύρωση της Σύμβασης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ινστιτούτου Παστέρ και του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ». [Η συνεδρίαση θα γίνει στην Αίθουσα της Γερουσίας λόγω εργασιών στην Αίθουσα της Ολομέλειας]

Τρίτη, 13 Γενάρη

14:00 (150) Επιτροπή Οικονομικών: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών «Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), ενσωμάτωση των Οδηγιών 2005/14/ΕΚ για την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων και 2005/68/ΕΚ σχετικά με τις αντασφαλίσεις και λοιπές διατάξεις».

14:00 (Γερουσίας) Επιτροπή Μορφωτικών: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων «Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των κατόχων απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου και άλλες διατάξεις».

18:00 (ολομέλεια) Αναφορές-ερωτήσεις

19:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Προώθηση της συμπαραγωγής δύο ή περισσοτέρων χρήσιμων μορφών ενέργειας, ρύθμιση ζητημάτων σχετικών με το Υδροηλεκτρικό Έργο Μεσοχώρας και άλλες διατάξεις». (1/4)

Τετάρτη, 14 Γενάρη

10:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Προώθηση της συμπαραγωγής δύο ή περισσοτέρων χρήσιμων μορφών ενέργειας, ρύθμιση ζητημάτων σχετικών με το Υδροηλεκτρικό Έργο Μεσοχώρας και άλλες διατάξεις». (2/4)

11:00 (150) Επιτροπή Οικονομικών: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών «Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), ενσωμάτωση των Οδηγιών 2005/14/ΕΚ για την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων και 2005/68/ΕΚ σχετικά με τις αντασφαλίσεις και λοιπές διατάξεις». (2η συνεδρίαση - ακρόαση φορέων)

11:00 (Γερουσίας) Επιτροπή Μορφωτικών: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων «Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των κατόχων απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου και άλλες διατάξεις». (2η συνεδρίαση - ακρόαση φορέων)

14:00 (Γερουσίας) Επιτροπή Μορφωτικών: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων «Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των κατόχων απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου και άλλες διατάξεις». (3η συνεδρίαση)

14:00 (223) Επιτροπή Κοινωνικών: Επεξεργασία και εξέταση της πρότασης νόμου αρμοδιότητας του υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας «Διασφάλιση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και διεύρυνση των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

14:00 (151) Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου:

α) Ενημέρωση από τη Θάλεια Δραγώνα για τη συμμετοχή της στη Διάσκεψη της Γενεύης, στις 2 - 4 Δεκεμβρίου 2008, με αντικείμενο την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

β) Ενημέρωση από την Όλγα Κεφαλογιάννη για τη συμμετοχή της σε σεμινάριο στα Τίρανα, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2008, σχετικά με το ρόλο των κοινοβουλευτικών στην πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών και των εφήβων.

16:00 (150) Επιτροπή Οικονομικών: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών «Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), ενσωμάτωση των Οδηγιών 2005/14/ΕΚ για την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων και 2005/68/ΕΚ σχετικά με τις αντασφαλίσεις και λοιπές διατάξεις». (3η συνεδρίαση)

Πέμπτη, 15 Γενάρη

09:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Προώθηση της συμπαραγωγής δύο ή περισσοτέρων χρήσιμων μορφών ενέργειας, ρύθμιση ζητημάτων σχετικών με το Υδροηλεκτρικό Έργο Μεσοχώρας και άλλες διατάξεις». (3/4)

12:00 (151) Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος: Διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική. Θα ενημερώσουν οι Αθ. Νάκος, υφυπουργός Εσωτερικών, Νικ. Χιωτάκης, δήμαρχος Κηφισιάς και πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ, Χαρ. Μανιάτης, γγ Περιφέρειας Αττικής και Δημ. Καλογερόπουλος, δήμαρχος Αιγάλεω και πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ.

13:00 (223) Επιτροπή Κοινωνικών: Ενημέρωση από τον πρόεδρο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), Γερ. Νοταρά και από τον πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, Λ. Κανελλόπουλο, επί του έργου και της δράσης του ΚΕΘΕΑ και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, αντίστοιχα.

Παρασκευή, 16 Γενάρη

10:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
Α1.του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνου Βρεττού προς την υπουργό Εξωτερικών, σχετικά με την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο κλπ.
Α2.του βουλευτή του ΚΚΕ Σπυρίδωνος Χαλβατζή προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με τη μεταφορά αμερικανικού οπλισμού προς το Ισραήλ μέσω του λιμανιού στο Πλατυγιάλι Αστακού Αιτωλοακαρνανίας κλπ.
Α3.του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Αλαβάνου προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με τις πρωτοβουλίες της ελληνικής Κυβέρνησης για το Παλαιστινιακό κ.λπ.
Α4.του προέδρου του ΛΑΟΣ Γεωργίου Καρατζαφέρη προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με τις θέσεις της Ελλάδος στη Συμφωνία που προωθεί η ΕΕ με τη FYROM.
Β1.της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Παρασκευής Χριστοφιλοπούλου προς την υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες στα συνεργεία καθαρισμού κλπ.
Β2.του βουλευτή του ΚΚΕ Χαράλαμπου Χαραλάμπους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με τη λειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στην Κέρκυρα κλπ.
Β3.της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου προς τους υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών και Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας των εργοστασίων του ομίλου Λαναρά, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας κλπ.
Β4.του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αθανασίου Πλεύρη προς τους υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών και Ανάπτυξης, σχετικά με την κατάσχεση ακινήτου για μικροποσό κλπ.

11:00 (ολομέλεια) Επερώτηση 28 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: