Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ι’ συνόδου της «Βουλής των Εφήβων».
Εκ των πρωταγωνιστών, οι κυρίες βουλευτές Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Ζέτα Μακρή που εκλήθησαν να προεδρεύσουν των επιτροπών Μορφωτικών υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης αντίστοιχα.
Σκηνή 1η: (3/9). Αρχίζει η συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Οι 17χρονοι μαθητές κάνουν την προσευχή τους, παρουσία του ιερέα Γ. Μεταλληνού, μέλους της επιτροπής του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά εκφράζει τη χαρά της για την κίνηση αυτή, και εύχεται, κάποτε και στο κοινοβούλιο να λέγεται το «βασιλεύ ουράνιε» και το «πάτερ ημών» πριν αρχίσει η συνεδρίαση.
Σκηνή 2η: (4/9). Οι μαθητές που μετείχαν στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης συζητούν για την ισότητα των δύο φύλων. Ένας ομιλητής διαφοροποιείται και υποστηρίζει τα γνωστά περί της μυϊκής δύναμης των ανδρών και της μητρότητας.
Η κ. Μακρή σχολιάζει πως «ο πιο δυνατός μυς είναι η μήτρα και τον έχει η γυναίκα».
ΥΓ1 Ουδείς εμποδίζει το βουλευτή, το μαθητή, τον καθένα μας, να κάνει το σταυρό του οπουδήποτε. Ωστόσο, η Βουλή είναι "των Ελλήνων" ανεξαρτήτως θρησκευτικών ή μη πεποιθήσεων.
ΥΓ2 Ομολογώ ότι το σχόλιο της κ. Μακρή ήταν ευφυές. Εν έτει 2005, δεν υπάρχει χώρος για αμφισβήτηση των δυνατοτήτων των γυναικών. Μια γυναίκα μπορεί κάλλιστα να είναι πρόεδρος της Βουλής αλλά και πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων (πχ στην Ηλεία). Είναι καλύτερο για το νεαρό μαθητή, όταν γίνει γονιός, να παλέψει για "πατρική άδεια", από το να ..υποκλιθεί στο θαύμα της μητρότητας και να παίζει πρέφα την ώρα που η γυναίκα του θα αλλάζει τις πάνες..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου