Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2006

κείμενο Πολύδωρα για την Αστυνομία

Με την ευκαιρία της ανάληψης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης από το Βύρωνα Πολύδωρα, εδώ θα βρείτε τις απόψεις του Ηλείου πολιτικού για την Αστυνομία.

http://www.polydoras.gr/keimena.htm
(Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, 28/1/2004)

αποσπάσματα:

Για το ρόλο της αστυνομίας
[..] Άλλο φύλακες της κοινωνίας και άλλο φύλακες του καθεστώτος. Η διαφορά έγκειται στη γραμμή που χωρίζει τους άγραφους νόμους της Αντιγόνης από τα διατάγματα του Κρέοντα.

Για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της ΕΛΑΣ
[..] Η αποτελεσματικότητα στα ζητήματα ασφάλειας, νόμου και τάξεως, είναι ζωτικής σημασίας οπωσδήποτε, αλλά την ίδια ώρα είναι και ο σταυρός της δημοκρατικότητας. Γιατί η αποτελεσματικότητα συναντάται με το άβατο των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων. Αναζητείται ο τρόπος και ο δρόμος ώστε το ιερό άβατο των ατομικών δικαιωμάτων να μην παραβιασθεί στο όνομα της αστυνομικής αποτελεσματικότητας.

Για τη διεθνή τρομοκρατία
[..] Εδώ η υπόθεση, τόσο από επιτελική άποψη όσο και από επιχειρησιακή, είναι αστυνομική στον μέγιστο και ανώτατο δυνατό βαθμό. Δεν μπορεί να προσλάβει άλλον χαρακτήρα και χαρακτηρισμό. Οι στρατιωτικές υπεροπλίες, που φαίνεται να διεκδικούν τον πρώτο ρόλο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, μοιάζουν σαν τους ελέφαντες του Δαρείου στα Γαυγάμηλα που υποχωρούσαν από τον ήχο των κρουομένων ασπίδων του Αλεξάνδρου και καταπατούσαν τους Πέρσες μισθοφόρους στρατιώτες.

Για το επίδομα επικινδυνότητας
[..] Η πολιτεία το χρωστάει. Εμείς έχουμε δεσμευθεί να το αναγνωρίσουμε και να το αποδώσουμε. Εννοείται, ότι η αναγνώριση και απόδοση αυτή αποσυνδέεται οπωσδήποτε από τις δυσμενείς δημοσιονομικά επιπτώσεις στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: