Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

"Υβριδικός" πρόεδρος

Είναι από τις φορές που το βλέμμα γυρνά δυο φορές, εντυπωσιασμένο από το θέαμα, ένα σχετικά μεγάλο αυτοκίνητο της ασφάλειας, με το γνωστό γαλάζιο φάρο αναμμένο, να συνοδεύει ένα μικρομεσαίο υβριδικό. Τα δυο αυτοκίνητα μπήκαν με "αέρα επισήμων" στο προαύλιο της Βουλής και κατευθύνθηκαν στη νότια πτέρυγα του Μεγάρου. Στη θέση του συνοδηγού, στο Τογιότα Πράϊους, ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, που αποφάσισε -όπως φαίνεται- να δώσει το καλό παράδειγμα στους πολίτες, χρησιμοποιώντας ένα όχημα που καταναλώνει και μολύνει πολύ λιγότερο, αλλά και σε όσους πολιτικούς, ανώτατους κρατικούς λειτουργούς κλπ χρειάζονται ..Μερσεντές για τις διαδρομές τους στην πόλη. Όπως μάθαμε, εκτός από το Πράϊους, στη διάθεση του κ. Σιούφα βρίσκεται και το έτερο μικρομεσαίο υβριδικό της αγοράς, το Χόντα Σιβίκ. Με υβριδικά αυτοκίνητα, ήδη κυκλοφορούν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου (Lexus RX 400 h) και ο βουλευτής της ΝΔ Άρης Σταθάκης (Toyota Prius).

Μάθετε περισσότερα για τα υβριδικά οχήματα στην ιστοσελίδα http://www.hybridcars.gr/, και στις ιστοσελίδες της Τογιότα (Prius), της Χόντα (Civic) και της Λέξους (RX 400h, GS 450h, και LS 600h)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστούμε για την αναφορά σας στην ιστοσελίδα μας, www.hybridcars.gr, και συγχαρητήρια για το αξιόλογο blog σας!

Πέτρος Δημητρόπουλος είπε...

Ανταποδίδουμε :)
..και για να μην παρεξηγούμαστε. Δεν είμαστε εναντίον της Μερτσέντες (ίσως μόνο όταν "κυκλοφορεί" ως στάτους σύμπολ). Άλλωστε, όπως μαθαίνουμε και από τη σελίδα σας, η γερμανική εταιρεία είναι έτοιμη να βγάλει στην αγορά τα δικά της υβριδικά με συνδυασμό πετρελαιοκινητήρα-ηλεκτροκινητήρα. Με το καλό λοιπόν, να πληθύνουν και στη χώρα μας οι εταιρείες με οχήματα χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου και χαμηλής/μηδενικής εκπομπής καυσαερίων. Από την πλευρά μας, δεν είναι κακό, να πηγαίνουμε στο περίπτερο με τα πόδια, να ποδηλατούμε για λόγους άθλησης/αναψυχής (γιατί όχι και μέχρι τη δουλειά) και να χρησιμοποιούμε τα αυτοκίνητά μας για το σκοπό που δημιουργήθηκαν: ασφαλής μεταφορά από το σημείο Α στο σημείο Β.

ΥΓ επειδή οι γενικεύσεις δεν ωφελούν, αρκετοί είναι οι βουλευτές που προσέρχονται στο Μέγαρο της Βουλής με τα πόδια (κυρίως οι της επαρχίας που διαμένουν κοντά), με δίκυκλα αλλά και αυτοκίνητα μικρού κυβισμού, και όχι με τα Άουντι-Βόλβο-Μερτσέντες-Σάαμπ-κά που τους παραχωρεί το κοινοβούλιο. Αλλά αυτό είναι θέμα άλλου ρεπορτάζ..

Έλλην είπε...

Γεια σας,
Ο σύνδεσμος έχει αλλάξει σε www.carshybrid.gr

Και όχι το παλιό hybridcars.gr που έχετε.

Με εκτίμηση,
η ομάδα του http://www.carshybrid.gr/