Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Περιφρόνα με γλυκιά μου Ευρώπη..



«Φαίνεται» πως στην ΕΕ υπάρχει μόνο μία χώρα πλέον, που εμπιστεύεται την κρίση του λαού για την αποδοχή ή μη της συνθήκης της Λισσαβώνας, δηλαδή του τροποποιημένου συνταγματικού χάρτη της ενωμένης Ευρώπης.
Οι «27», πλην της Ιρλανδίας, συζητούν και ψηφίζουν με συνοπτικές διαδικασίες μια συνθήκη που πολλοί θεωρούν υπερκείμενη των εθνικών Συνταγμάτων. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το ελληνικό Σύνταγμα απαιτεί αυξημένες πλειοψηφίες και δύο κοινοβουλευτικές περιόδους για να αναθεωρηθεί, ενώ η ευρωσυνθήκη ψηφίζεται μετά από δύο συνεδριάσεις στην ολομέλεια της Βουλής και με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών..
Ουδεμία συζήτηση στις «αγορές» των πόλεων και των χωριών, ανύπαρκτες αναφορές στα ΜΜΕ για τις θετικές ή αρνητικές θέσεις των κομμάτων. Κι αυτό, διότι η συνθήκη της Λισσαβώνας είναι ένα «περίπλοκο κείμενο που ούτε κι εμείς οι ίδιοι το γνωρίζουμε στο σύνολό του» σύμφωνα με πολιτικό που διαφωνεί με το δημοψήφισμα και την συνδεόμενη με αυτό διαδικασία ευρείας συζήτησης στην κοινωνία.
Αύριο, μια μέρα μετά τη θετική ψήφο του ελληνικού κοινοβουλίου, ο ιρλανδικός λαός, παρά τις πολυποίκιλες πιέσεις και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, εκτιμάται ότι θα απορρίψει τη συνθήκη, δείχνοντας, αν μη τι άλλο, ότι δεν μπορεί να οικοδομηθεί μια δημοκρατική Ευρώπη ερήμην των λαών της.



ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ, ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΜΑΣ.
ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ
"Δεν θα υπάρξει συνθήκη εάν είχαμε δημοψήφισμα στη Γαλλία"
Νικολά Σαρκοζύ, Πρόεδρος της Γαλλίας



Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράϊαν Κόουεν τάσσεται υπέρ του ΝΑΙ

ΟΧΙ από τη σοσιαλιστική οργάνωση νεολαίας Κόννολυ (ΚΚΙ)

το ΝΑΙ και το ΟΧΙ στους δρόμους..

Εκτελούνται Μεταφοραί..

Δεν υπάρχουν σχόλια: