Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Τα παιδιά της Ακροδεξιάς, ποιόν είχαν πατέρα;

Αυτό το βλέμμα του ροφού, στη συνέντευξη στο "Κ. Βήμα" του Μάκη Βορίδη, αποκαλύπτει το διψαλέο του δράμα. Να γενεί θαλαμοφύλακας του κενού. Με το αζημίωτο; Μονάχα αυτός ξέρει.
Δε χρειάζεται να κάνω δήλωση πολιτικών προθέσεων... Αλλά να κατηγορεί τον -ευάλωτο εδω που τα λέμε...- Τσίπρα σαν "δέσμιο σταλινικών αντιλήψεων" και σαν έναν πολιτικό που το κόμμα του πριμοδοτεί την ακροδεξιά... ένας καραμπινάτος φασίστας, όπως ο Βορίδης, προσφέρει διπλή υπηρεσία. Στο σύστημα που υπηρετεί, αφενός, ώστε να γνωρίζει σε ποια χαμηλά βάθη υπόληψης, ημπορεί να κατεβεί ένας καιροσκόπος και να το εκτιμήσει αναλόγως.
Και σε μας τους υπόλοιπους, αφετέρου,  τον αναγκαίο χαβαλέ στον οποίον οφείλουν να συνεισφέρουν τον οβολό τους οι γραφικοί πολιτικοί "αστέρες", σαν και δαύτον, σε τούτους τους γαμημένους καιρούς, ώστε να σκάει που και που το χειλάκι μας.
Αυτά για ένα τύπο, που όπως και τα ιδεολογικά πατριωτάκια του, οι Χρυσαυγίτες, κλαίγανε στα γόνατα του Παπαδόπουλου στον Κορυδαλλό- κι όχι στο κελλί "33"- για να τους δώσει το χρίσμα.
ΔΕν έχει ιδεολογικό πρόβλημα η Δεξιά με τις ακραίες εκδοχές της:
απο τους "νοικοκυραίους" μέχρι τους καθαρόαιμους δοσίλογους και τους Ναζήδες που οικοδομήσανε αυτό το εχθρικό μπουρδέλο. Δεν ακούς κάναν καριόλη ακροδεξιό, να σου λέει να καεί το μετεμφυλλιακό κράτος που οικοδομήσανε. Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή φωνάζουνε, αλλά κρύβοντας την πρόταση για το τι θα μπει στη θέση της για να την αντικαταστήσει.
Η πρόσφατη πολιτική ιστορία έδειξε πάντως, οτι η Χούντα το 1967, πήρε μια Δεξιά, πολιτικά και ηθικά καταρρακωμένη απο τις ανομίες της και το 1974- έχοντας γράψει την τελευταία πράξη του εθνικού δράματος, όπου πρόδωσε την Κύπρο- με την επάνοδο του Καραμανλή, την εκτίναξε κοντά στο 60%. Ανιστόρητη και πουλημένος παρτάκιας μια ζωή η επίσημη Δεξιά στον τόπο, χαριεντίζεται και πάλι με τους ποινικούς που την χαλάνε και την τρέφουν.
Υ.Γ: στο μεταξύ, σκουριάζουνε τα κόκκαλά μας απάνω απ΄το χώμα, όσων δεν προκάμαμε να πάρουμε πόστο στις πολιτιστικές πρωτέυουσες αυτού του κόσμου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: