Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Τους δώσαμε στεγνά

Όταν πρωτοήλθα στην Αθήνα μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση, η περίπτωση ενός μαλάκα πυροσβέστη γείτονα, εκεί στα Τουρκοβούνια. Κάποιο βράδυ του ανοίξανε το αμάξι και του κλέψανε το κασετόφωνο κι αυτός ο παληομαλάκας, γύριζε πάνω -κάτω στον δρόμο και διαλαλούσε με καμάρι τη ατυχία του, λέγοντας "Ε, βέβαια! Το δικό μου κασετόφωνο ήταν το καλύτερο στη γειτονιά, γι΄αυτό και μου το κλέψανε"!..
Θυμήθηκα τη θλιβερή του περίπτωση, ακούγοντας την καχεκτική πολιτική ηγεσία της χώρας-την πιο ανίκανη απο τη Μεταπολίτευση- τουτέστιν Σαμαρά-Βενιζέλο- Κουβέλη, να λένε μέσω των στρατευμένων δημοσιογράφων, οτι μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου τα μεγέθη είναι άνισα (ποιος είπε το αντίθετο;) κι οτι "όσα χρωστάνε αυτοί, είναι η δόση που εμείς έχουμε να παίρνουμε τον Απρίλιο"!
Τους έβλεπα χθες στη Βουλή. Αυτούς τους γόνους της ωχράς σπειροχαίτης. Κανένας δεν τόλμησε να πατήσει για πολύ και πολύ λιγότεροι τόλμησαν να ανέβουν στο βήμα. Έχουν-το είχαν αποφασίσει εξαρχής άλλωστε- ν΄ αφήσουν τους Κύπριους αδελφούς μας στη μαύρη μοίρα τους, Και ενδόμυχα εύχονται να σπάσουν τα μούτρα τους, για να μη φανεί πόσο λίγοι είναι οι ίδιοι, σε μια απο τις πιο κρίσιμες εθνικές ώρες. Γι΄ αυτό και συμφώνησαν να μην συνεδριάσει εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής, με τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως, που προηγουμένως κορυβαντιούσε, να χαμηλώνει, ανεξήγητα και κατακόρυφα τους τόνους.
Θέλει άντερα και σχέδιο η δύσκολη ώρα, θα πεις... Όχι τηλεοπτικές υστερίες και χιούμορ παρεούλας.
Να χαίρεστε εαυτούς και αλλήλους, όσοι τους εμπιστευθήκατε όλους αυτούς με τόσην ακρισία.
Ώστε στο τέλος της γελοίας παράστασης, να βγαίνει ένας ανυπόφορος σαλτιμπάγκος που σήκωσε το πουλί της προδοτικής χούντας, απο τα έδρανα της Χρυσής Αυγής και να μιλά για την μαρτυρική Μεγαλόνησο...
Συνοπτικά: καμία απολύτως συμπαράσταση δεν έδωσε η κυβέρνηση στους Κυπρίους αδελφούς. Απεναντίας τους αποδοκίμασε με κάθε τρόπο και μέσον, την ώρα που προσχηματικά δήλωνε...  "απόλυτο σεβασμό και στήριξη στις αποφάσεις της Κύπρου". Σκέψου δηλαδή και να τους υπονόμευε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: