Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Συγκρίσεις


Βρίζαμε τους Κύπριους αδελφούς μας, μέχρι χθες… Ντεμέκ, ότι είναι χειρότεροι από μας. Κι όμως αποδειχτήκανε πιο μάγκες. Ακόμα κι οι θλιβεροί υπέρμαχοι του σχεδίου Ανάν (σ.σ: αυτό που αναγνώριζε υφαλοκρηπίδα ακόμα και στις γαμημένες βάσεις των Άγγλων!..) βάλανε ορισμένως, κάποιες κόκκινες γραμμές στο ΔΝΤ και προειδοποιούν ότι δεν είναι γι΄ αυτούς το νόμισμα του ευρώ, όρος επιβίωσης.
Εδώ, όποιος τολμούσε να πει πως το ευρώ «δεν είναι φετίχ», λοιδορήθηκε και κατασυκοφαντήθηκε και ποτέ δε γίνηκε-χάρη στο θηριώδες σύστημα- μια κουβέντα της προκοπής, για το αν μας συμφέρει εν τέλει αδελφέ, ή όχι, η παραμονή στην πουτάνα Ευρωζώνη. Τι να το κάνει το ευρώ ένας άνεργος; Κι ένας που δουλεύει και δεν πληρώνεται, με χίλιες δυό ταπεινώσεις;
Απ΄ το 1996, γράφανε κάποιοι από μας, ότι οι τύποι, «μας πάνε στα συσσίτια». Τι να πεις παραπέρα…
Δεν είναι μόνο ότι έχουμε καραγκιόζηδες πολιτικούς εκπροσώπους- στα μνημονιακά κόμματα και τους χρυσαυγίτες αβανταδόρους τους, εννοείται. Δεν είναι μόνο ανίκανοι. Θα τους κάναμε χάρη αν τους βλέπαμε μόνο έτσι. Οι άνθρωποι, είναι εκφραστές των συμφερόντων του τραπεζικού και οικονομικού κατεστημένου. Τους κοστίζει φθηνότερα να τους στέλνουν στη Βουλή μέσω της κάλπης.
Έχουνε γραμμάτια, ξεπληρώνουν ξένες υποθέσεις και στ΄ αρχίδια τους για τους υπόλοιπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: