Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Μουντιάλ 2018: Εκτός αγώνων η ΕΡΤ!..

Το Μουντιάλ της Ρωσίας είναι όπως υποστηρίζω καλό. Έχει θέαμα, συγκινήσεις και κυρίως την άρνηση των «μικρών» ομάδων να υποταχθούν στη μοίρα τους και να πούνε πρόθυμα «περάστε» στους άλλοτε δυνατούς.

Τα χάνει όλα, όταν αρχίζει η τηλεοπτική αναμετάδοση της ΕΡΤ. Τηλεοπτικοί συντάκτες χωρίς καλή άρθρωση, με εκνευριστικά ένρινες φωνές και με ρηχές γνώσεις για το άθλημα, αδιάφοροι και άχρωμοι στον τονισμό των φάσεων, περιορίζονται στην απλή περιγραφή των ονομάτων, ανήμποροι για ουσιαστικά σχόλια και μια αναγκαία θεατρικότητα που βάζει τον θεατή στην ατμόσφαιρα του γηπέδου. Απογοήτευση…

Κι ακόμα τόση από τους άλλους στο στούντιο που κάνουν στη συνέχεια την ανασκόπηση του αγώνα και καλούν για σχολιασμό και τακτική ανάλυση, κάτι παρακμιακές και γραφικές φιγούρες τύπου Αναστόπουλου και «πατέρα» Κωστένογλου, με τους οποίους χαριεντίζονται στον ενικό σαν κολλητοί ανταλλάσσοντας κρύες ατάκες.

Μοναδική δροσερή παρουσία σε τούτον τον ανυπόφορο επαρχιωτισμό, η κυρία Αναστασοπούλου, αλλά την τρώει η μαρμάγκα του γενικού κλίματος και η ανασφάλεια των ανδρών συναδέλφων της που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα και εξαπολύουν συμπλεγματικές επιθέσεις απέναντι σε μια γυναίκα που ασχολείται με το ποδόσφαιρο και δείχνουν ότι την θεωρούν παρείσακτη στον χώρο…

Κερασάκι στην τούρτα ο ανεκδιήγητος απεσταλμένος στη Ρωσία, ο οποίος υπεροπτικά αποφεύγει το ευθύ βλέμμα και κοιτάει κορδωμένος δεξιά κι αριστερά, αντί να επικεντρώνεται σοβαρός κατευθείαν στο φακό, είτε γιατί θεωρεί ότι (μας) κάνει και χάρη, είτε γιατί περιμένει να του την πέσει αιφνιδιαστικά κάνα άγριο θηρίο ή ακόμα επειδή αναζητεί με ανεδαφικό ναρκισσισμό από τους περαστικούς βλέμματα θαυμασμού και επιδοκιμασίας.


Κρίμα. Για άλλη μια φορά μας υποχρεώνουν να χαμηλώνουμε τον ήχο για να διασώζουμε την ηρεμία μας… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: