Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Πρόγραμμα Βουλής 16-20 Μαρτίου 2009

Δευτέρα, 16 Μαρτίου
18:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις.
19:00 (ολομέλεια) Επερώτηση αρμοδιότητας υπουργείου ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, 10 βουλευτών του ΛΑΟΣ σχετικά με την κάλυψη βασικών αναγκών των κατοίκων των Ελληνικών νησιών.

Τρίτη, 17 Μαρτίου
12.00 (150) Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων. Συζήτηση, σχετικά με την κατάσταση των υδατικών πόρων στη Χώρα μας.
18:30 (Γραφείο Προέδρου Βουλής) Συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης της πρότασης του Προέδρου της Βουλής « Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Κοινοβουλευτικό και Μέρος Β')».
18:00 (ολομέλεια) Αναφορές-ερωτήσεις.
Α1.του Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος Απόστολου Κατσιφάρα προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με την καθυστέρηση έγκρισης και χρηματοδότησης δεκάδων επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004.
A2.του Βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Χαραλάμπου Χαραλάμπους προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την αντικατάσταση των στοιχείων αμιάντου από τα σχολεία της Κέρκυρας.
A3.του Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αναστασίου Κουράκη προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών των σχολείων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.).
A4.του Βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Μαυρουδή Βορίδη προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με την πορεία υλοποίησης του επενδυτικού νόμου 3299/2004.
Β1.του Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος Κωνσταντίνου Ρόβλια προς τον Υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με την επισκευή κερκίδας στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας.
19:00 (ολομέλεια) Συνέχιση της συζήτησης επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Σύστημα Άυλων Τίτλων, διατάξεις για την Κεφαλαιαγορά, φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις».

Τετάρτη, 18 Μαρτίου
10:00 (ολομέλεια) Συνέχιση της συζήτησης επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Σύστημα Άυλων Τίτλων, διατάξεις για την Κεφαλαιαγορά, φορολογικά θέματα και λοιπές διατάξεις».
11:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ: Ακρόαση, από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 2 παρ.5 του ν. 2713/1999 του προτεινομένου, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, για διορισμό στη θέση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Ηλία Ζάχου, Αστυνομικού Διευθυντή.
13:00 (223) ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών: Ο Αγροτουρισμός στην Περιφέρεια.
13:00 (151) ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Ενημέρωση των μελών της Υποεπιτροπής από τον Διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), κ. Γεώργιο Δαβάκη και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνο Γαργάλη, σχετικά με θέματα της αρμοδιότητάς τους.
13:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά το άρθρο 49Α΄ του Κανονισμού της Βουλής, του προτεινομένου, από τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.
14:00 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις».

Πέμπτη, 19 Μαρτίου
09:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
Α1.της Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Φωτεινής Πιπιλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με τις εργασίες αναστήλωσης και διαμόρφωσης στον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη κ.λπ.
A2.της Βουλευτού του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κυρίας Σοφίας Γιαννακά προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, την κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων κ.λπ.
Α3.της Βουλευτού του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κυρίας Λίλας Καφαντάρη προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, σχετικά με τις απολύσεις εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» κ.λπ.
Α4.του Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και Ανάπτυξης, σχετικά με την απομάκρυνση του Κέντρου Διανομής της Δ.Ε.Η. στο Σχιστό Κορυδαλλού κ.λπ.
Α5.του Βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Κυριάκου Βελόττουλου προς τον Υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου των αντεθνικών συνθημάτων στα γήπεδα κ.λπ.
Β1.της Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Νατάσας Ράγιου - Μεντζελοπούλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με την αντιμετώπιση των βίαιων καταστάσεων από μετανάστες που ζουν στην πόλη των Πατρών κ.λπ.
Β2.του Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Ιωάννη Μαγκριώτη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, σχετικά με την υψηλή τιμή του φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη κ.λπ.
Β3.της Βουλευτού του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κυρίας Σοφίας Καλαντίδου ττρος την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, σχετικά με τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων στην ALUMIL κ.λπ.
Β4.του Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αθανασίου Λεβέντη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική κ.λπ.
Β5.του Βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Ηλία Πολατίδη προς τον Υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με το εμπόριο αλλοδαπών πλανόδιων μικροπωλητών κ.λπ.
10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ «Αύξηση της απασχόλησης και αντιμετώπιση της ανεργίας».
09:00 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις» (ακρόαση εξωκοινοβουλετικών προσώπων- 2η συνεδρίαση).
11:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ: Ακρόαση του κ. Απόστολου Οικονόμου, πρώην Προϊσταμένου του Σώματος Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης.
12:30 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Εταιρείες Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις» (3η συνεδρίαση).
13:00 (223) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των μέχρι σήμερα προτάσεων Υπουργείων και Φορέων, σχετικά με θέματα πινακίδων, διπλωμάτων και ιατρικών εξετάσεων οδηγών.
13:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: Ενέργεια και κλιματικές αλλαγές. Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσει ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Φίλιππος Τσαλίδης.
13:30 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: Ακρόαση του προτεινόμενου, από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.), κ. Κωνσταντίνου Φωτόπουλου.
17:00 (150) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: Ακρόαση του προτεινομένου, από τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Θερμικών Λεωφορείων (Ε.ΘΕ.Λ.) Α.Ε., κ. Παύλου – Παναγιώτη Καρβελά.


Παρασκευή, 20 Μαρτίου
10:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις
Α1.του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελευθερίου Αυγενάκη προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου, τις ρυθμίσεις του υπάρχοντος νομικού πλαισίου κ.λπ.
Α2.του Βουλευτή του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Έκτορα Νασιώκα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την επάρκεια και ποιότητα νερού της περιοχής Φαρσάλων κλ.
Α3.του Βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Νικολάου Μωραϊτη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας στην περιοχή του Μεσολογγίου κ.λπ.
Α4.του Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Φωτίου Κουβέλη προς τον Υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, την αντεγκληματική πολιτική της χώρας μας κ.λπ.
Α5.του Βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Σπυρίδωνος-Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα της Νέας Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ.λπ.
Β1.του Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Ηλία Λαμπίρη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με τη λήψη μέτρων για την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία κ.λπ.
Β2.της Βουλευτού του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κυρίας Λίλας Καφαντάρη προς τον Υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με τη διασφάλιση της λειτουργίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ.λπ.
Β3.του Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, σχετικά με την αντιμετώπιση των εργασιακών προβλημάτων των καθαριστικών στις εφορίες Αττικής κ.λπ.
Β4.του Βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Αστεριού Ροντούλη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου εκτροπής του άνω ρου του Αχελώeου κ.λπ.
11:00 (ολομέλεια) Επερώτηση αρμοδιότητας Υπουργείου ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, 29 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ακρίβεια.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: