Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Παίξε τον πούλο σου για την πατρίδα! (...ρε γαμώτο)

«Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει να βγάλεις χρήματα από τον μαλάκα» είπε τις προάλλες, όπως διάβασα στο «Ποντίκι», στέλεχος ενός επιθετικού «επενδυτικού κεφαλαίου» (σ.σ: τι να κάνουμε; Έτσι λένε τις ύαινες στη γλώσσα της αγοράς) με έδρα τις ΗΠΑ, που αναφερόταν στην δική μας περίπτωση…
Κι από την άλλη, διαβάζω στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την πληροφορία ότι η Αυστραλία, χρειάζεται επειγόντως σπέρμα! «Έχουμε στεγνώσει!» δηλώνει με παρρησία ο διευθυντής μιας κλινικής εξωσωματικής γονιμοποίησης που αγνοεί προφανώς την ύπαρξη του θλιβερού κομφερανσιέ Ανδρέα Λοβέρδου, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο για αθρόες εισαγωγές σπέρματος από την Ελλάδα.
Τι λένε αυτές οι φαινομενικά ασύνδετες δηλώσεις; Ότι μετά τις επίπονες προσπάθειες των Σημίτη- Γιωργάκη, επιτέλους αρχίζει να αναγνωρίζεται η διακριτή φωνή και ο ρόλος της χώρας, καθώς και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στον διεθνή καταμερισμό εργασίας!
Μπορούμε να εξάγουμε σπέρμα στις άγονες χώρες αδέλφια και να σώσουμε την παρτίδα!
Αν αφαιρέσουμε το μισό του πληθυσμού (σ.σ: πάντα αντιπαραγωγικές οι γυναίκες…) υπερήλικες και νεογνά, είμαστε πάνω κάτω γύρω στα 2,5 εκατομμύρια ενεργοί πολίτες. Επί 15 ευρώ τη μαλακία ανά ώρα, επί 356 ημέρες το χρόνο, ακόμα και με ευέλικτο ω(ρ)άριο θα μαζέψουμε τόσο χρήμα που θα πάμε μετά με το κεφάλι ψηλά στη Μέρκελ και θα της χαρίσουμε και το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις της καγκελάριας.
Χάρη στους ξένους, όπως συμβαίνει συνήθως, γιατί αν περιμέναμε από τους δικούς μας σωθήκαμε, μάθαμε που κληρώνει η μοίρα μας. Αυτό που μας χαντάκωνε, αυτό θα μας σώσει: Η παλάμη θα μας σώσει! Ανέκαθεν άλλωστε, είμασταν παλαμικός λαός. Οι προοπτικές, αν το καλοσκεφτούμε, διαγράφονται ιδιαιτέρως ευοίωνες.
Πρώτον γιατί στον τομέα αυτό διαπρέπουμε και έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα με καλές πιθανότητες να καταστεί το είδος εξαγωγικό και κάτι σαν ένα αναγνωρίσιμο εθνικό προϊόν, χάρη στα ανεκμετάλλευτα μέχρι τώρα κοιτάσματα εθνικής μαλακίας
Και δεύτερον διότι συμβάλλει στην καλύτερη εμπέδωση της έννοιας «πράσινη ανάπτυξη» διότι ως γνωστόν-αυτό το ξέρει κι ο ΓΑΠ- ο μαλάκας, δεν παράγει καυσαέρια.

Υ.Γ: Θυμήθηκα με την ευκαιρία, έναν ορισμό της μαλακίας που λέγαμε στα σχολικά χρόνια, ήγουν: αυνανισμός, είναι η παλινδρομική κίνηση της χειρός επί του καθέτου άξονος, εν αναμονή προσφιλούς προσώπου. Κάπως σαν κι εμάς όλους που κλαίμε τη μοίρα μας, δηλαδή, περιμένοντας για μια ακόμα φορά, από αλλού να έλθει η σωτηρία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: