Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

"Σεντουκιασμένοι Φλώροι"
Αποτέλεσμα εικόνας για αγαπημένο τρίχορδο Ισίδωρος Παπαδάμου

Εντάξει, αδέρφια. Ας το παραδεχθούμε. Λευκή πετσέτα στο ρινγκ. Ο Τσίπρας είναι μια λεία επιφάνεια όπου δεν πιάνει απάνω της τίποτε. (για το τι είναι ο Κυριάκος, ας το αφήσωμε καλύτερα…). Οπότε, λέω, δεν έχει νόημα να θυμώνει κανείς μαζί του. Κι ας το παραδεχτούμε για να μην χαλιόμαστε στην τελική.

Σε (πολύ) ανύποπτο χρόνο ο Ισίδωρος Παπαδάμου, ο οποίος από το 1970 περίπου σχημάτισε με τον Αργύρη Μπακιρτζή τους «Χειμερινούς Κολυμβητές» και έχει μια αυστηρά ασκητική άποψη για την τέχνη, ένας άνθρωπος υπέρτατου ήθους και πάθους, είχε βγάλει σε «οικογενειακή κατάσταση» έναν δίσκο, γιατί έτσι πάντα κάνει και ειρήσθω, είναι εξαίρετος οργανοποιός (δες trixordo.gr), που μπορεί να τον προμηθευτεί κάποιος φτηνά από το site του και τον ονόμασε, «Σεντουκιασμένοι Φλώροι».

Εκεί λοιπόν, λέει τα εξής συγκλονιστικά (και πάσα ομοιότης με Τσίπρα- Μέρκελ διόλου κατ΄ εμέ και με το συμπάθειο άγνωστε μαέστρο, συμπτωματική):

«Οι παθιασμένοι λάτρεις του κελαηδήματος των άγριων πουλιών ενίοτε καταφεύγουν σε σκληρές μεθόδους προκειμένου να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους.
Εφαρμόζουν για τα δύσκολα πουλιά, τα πιο άγρια, τα πιο ατίθασα, τη διαδικασία του σεντουκιάσματος.

Ως πιο κατάλληλος για σεντούκιασμα συνήθως κρίνεται ο φλώρος (carduelis chloris). Τον κλείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα σ’ ένα σεντούκι στο απόλυτο σκοτάδι, στην απομόνωση.
Εκεί το πουλί –αν καταφέρει να επιζήσει μετά από τέτοιο σοκ– αλλάζει φτέρωμα, μεταμορφώνεται και ημερεύει. Λησμονεί το παρελθόν του και προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα.

Τιθασεύεται, πειθαρχεί, υποτάσσεται. Κελαηδάει άφοβα, ανέμελα και παθητικά συμφιλιωμένο απόλυτα με αυτό που το ένστικτο του δίδαξε να φοβάται, τη στέρηση της ελευθερίας.


Με μια γρήγορη ματιά εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται και στους ανθρώπους ακούσια ή εκούσια, από την κοινωνία. Πολλοί άνθρωποι "σεντουκιασμένοι" κυκλοφορούν ανάμεσά μας χωρίς αιδώ και ενοχή, πολλές φορές μάλιστα και με υπερηφάνεια κελαηδούν αυτό που τους δίδαξαν οι δεσμοφύλακές τους. Φθάνουν ακόμη και στο σημείο να το αγαπήσουν και να ταυτιστούν απόλυτα μαζί του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: