Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

"Ένα κι ένα κάνουν δύο/ Πέστε του Μιχάλη αντίο..."

Οι γειτονιές της Αθήνας-πολλές από αυτές τουλάχιστον και κυρίως αυτές που αποφεύγει να επισκεφθεί η περήφανη Ελληνική Αστυνομία- είναι κοινωνικά ναρκοπέδια. Μέρα μεσημέρι, ακούς τους άλλους σε καλές υποτίθεται γειτονιές ή ίσως ακριβώς γι΄ αυτό, όπως η Νέα Σμύρνη, να προσπαθουν χρησιμοποιώντας σκληρές πλαστικές κάρτες να μπουκάρουν στο σπίτι.

"Χτυπάνε" στο φως της ημέρας διαμερίσματα όπου έχουνε σταμπάρει ότι ζούνε υπερήλικοι και ανήμπορα γερόντια. Ανοίγουν με λοστούς εξώπορτες και παραβιάζουν κλειστά γκαράζ- πέντε μέχρι στιγμής τις τελευταίες βδομάδες στη γειτονιά μου.

Στις στάσεις του μετρό, καραδοκεί η λεγόμενη "χαμηλή εγκληματικότητα". Ανήλικες και μη Συμμορίες εφορμούν και αρπάζουν από τσάντες ανυποψίαστων γυναικών μέχρι κινητά εφήβων και συμπεριφέρονται στους συρμούς σαν η πόλη να τους ανήκει!

Οι μπάτσοι κι η αστυνομία που πληρώνεται από το υστέρημά μας, πανταχού ΑΠΟΥΣΑ! Τις προάλλες, μπουκάρανε λίγο πιο κάτω από μένα στο σπίτι ενός γνωστού. Όταν τηλεφώνησε στο Α.Τ Ν. Σμύρνης του είπαν να περάσει από το τμήμα να κάνει καταγγελία... Δεν μπήκε καν στον κόπο. Το ξέρω προσωπικά. Όταν τους κάλεσα μια φορά επειδή μου ανοίξανε το αμάξι, η απάντηση ήταν "περιμένετε εκεί, κάποια στιγμή στη μέρα θα ΄ρθούμε"!  Θαρρείς και είμαστε αργόσχολοι...

Δεν μιλάω για συνοικίες κάτω από την Ομόνοια και τις Δυτικές συνοικίες της Αθήνας που δεν υπάρχουν καν στη Γεωγραφία του μέσου μαλάκα Έλληνα. Αναφέρομαι σε ημιαστικές γειτονιές που μετατρέπονται ραγδαία σε εστίες ανασφάλειας. Και δεν φταίνε οι "ξένοι"...
Για τον άνθρωπο των Αμερικάνων- όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο Κώστας Λαλιώτης, όταν ο Σημίτης τον αντικατέστησε στην Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- γι΄ αυτήν την πολιτική καρικατούρα τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη λέμε, αυτά απλά, ΔΕΝ υπάρχουν. Ξέρει να απευθύνει μέσα στη μεγαλομανία του μόνο κάτι φαιδρά τελεσίγραφα σε καταλήψεις που πολλές φορές, όχι μόνο δεν ενοχλούν κανέναν, αλλά λειτουργούν σαν κοινωνικές κυψέλες αλληλεγγύης σε απορφανισμένες από τα Μνημόνια γειτονιές.

Εκεί ο θλιβερός τσάτσος που ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει, εντόπισε την αιτία του κακού. Όχι στην γενικευμένη ανομία όπου δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ούτε καν στην πλατεία Συντάγματος.
Παράγουν μαζική αηδία, κι έναν βαρύ κι ακατέργαστο θυμό τα έργα τους. Όταν υποχρεώνουν σε ξεγύμνωμα νέα, ανυποψίαστα παιδιά. Έχοντας σαν επικοινωνιακό στήριγμα τα εμετικά μέσα του Μαρινάκη που είναι αμφίβολο αν θα δικαστεί ποτέ για την υπόθεση του Noor 1 και την εισαγωγή δύο τόνων ηρωίνης και του Αλαφούζου με τις γελοίες, παντελώς ατάλαντες και ασταθείς πριμαντόνες τους που έχουν τόση σχέση με την Δημοσιογραφία, όση τ΄ αρχίδια μου με το Διάστημα. 
Το είχα ξαναγράψει, αλλά, τώρα θα επιμείνω. Το Κράτος δεν έχει το μονοπώλιο της βίας. Θα σπάσει τα μούτρα του μπροστά στο αποφασιστικό φρόνημα των δημοκρατικών πολιτών και το Οργανωμένο Λαϊκό Κίνημα! Αυτή η απροκάλυπτη, χρυσαυγίτικη βία, η οποία στηρίζεται "ιδεολογικά" από πολιτικά ανυπόληπτες ανθυπομετριότητες τύπου Βορίδη και Άδωνι, ΔΕΝ θα περάσει! Ο φόβος στον οποίον θέλουν να μας εθίσουν να ζούμε θα γυρίσει πάνω τους! 

Υ.Γ: Πιστεύω ακράδαντα ότι το παρακράτος τους, έκαψε τους ανθρώπους στην Marfin. Και πιστεύω ότι αυτοί οι μπάτσοι που συχνάζουνε στα Εξάρχεια και προσπαθούν κατά καιρούς να στρατολογήσουνε κοκορόμυαλους, ξέρουν καλά ποιοί είναι οι δράστες. Έπρεπε όμως εκείνες τις ταραγμένες μέρες αντί να τους γαμήσουμε την κούνια που μας φέρανε στην αιχμαλωσία των Μνημονίων, ο κόσμος να γυρίσει φοβισμένος στο σπίτι. Και προσωρινά, το καταφέρανε.
Θα΄ρθει καιρός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: