Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Πρόγραμμα Βουλής 29 Σεπτέμβρη-3 Οκτώβρη 2008

Δευτέρα, 29 Σεπτέμβρη

12:00 (Γερουσίας) Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης και Ευρωπαϊκών: Ενημέρωση από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, για τις εξελίξεις στο Συμβούλιο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (24-26/9/08) και την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ασύλου και Μετανάστευσης. Στη συνεδρίαση έχει κληθεί και θα παραστεί ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Αλέξανδρος Ζαβός.

18:00 (150) Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας & Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης: Ακρόαση του προτεινομένου από την υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, για διορισμό στη θέση του προέδρου του ΔΣ του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΕΑΠ – ΜΜΕ) Παναγιώτη Πήχα.

 

Τρίτη, 30 Σεπτέμβρη

18:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

1.του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασιλείου Γερανίδη προς τους υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών και Ανάπτυξης, σχετικά με το κλείσιμο του εργοστασίου Siemens στη Θεσσαλονίκη κλπ.

2.του βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Ζιώγα προς τους υπουργούς Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας και Ανάπτυξης, σχετικά με το κλείσιμο του εργοστασίου Siemens στη Θεσσαλονίκη κλπ.

3.του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Αλαβάνου προς τον υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με τη λήψη μέτρων για την προστασία των συμβασιούχων κλπ.

4.της βουλευτού του ΛΑΟΣ Δήμητρας Αράπογλου προς την υπουργό Εξωτερικών, σχετικά με την αναγνώριση των διαβατηρίων του Κοσσόβου κλπ.

19:00 (ολομέλεια) Συνέχιση της συζήτησης επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Δικαιώματα – Υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις επιβατικές τακτικές θαλάσσιες μεταφορές και άλλες διατάξεις». (2/2)

 

Τετάρτη, 1 Οκτώβρη

(απεργία ΠΟΕΣΥ)

10:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ρυθμίσεις για θέματα μεταφορών». (1/3)

14:00 (151) Επιτροπή Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Οργάνωση του συστήματος επίσημης μετάφρασης, σύσταση Μεταφραστικής Υπηρεσίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, ορκωτοί μεταφραστές και άλλες διατάξεις» (3η συνεδρίαση).

17:00 (150) Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου: Συζήτηση επί της Εκθέσεως «Μέτρα και Μέσα για μια Βιώσιμη και Ανταγωνιστική Ενεργειακή Πολιτική», η οποία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής. Την Επιτροπή θα ενημερώσει ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας.

18:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ρυθμίσεις για θέματα μεταφορών». (2/3)

 

Πέμπτη, 2 Οκτώβρη

09:30 (151) Επιτροπή Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Οργάνωση του συστήματος επίσημης μετάφρασης, σύσταση Μεταφραστικής Υπηρεσίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, ορκωτοί μεταφραστές και άλλες διατάξεις» (4η συνεδρίαση). 

 

09:30 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

10:30 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ρυθμίσεις για θέματα μεταφορών». (3/3)

 

Παρασκευή, 3 Οκτώβρη

10:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες επερωτήσεις

Α) 14  βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόδοση στο Δημόσιο της περιουσίας που ιδιοποιήθηκε η εκκλησία και οι μονές του Αγίου Όρους και την άρση των απαλλαγών τους από φορολογικές υποχρεώσεις.

Β) 10 βουλευτών του ΛΑΟΣ σχετικά με την εγκληματικότητα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: