Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Αηδία...

Το θέμα, ή τουλάχιστον ένα από τα βασικά θέματα στην ημερήσια δημοσιογραφική και πολιτική διάταξη της επικαιρότητας κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα έπρεπε να ήταν οι παραδοχές του Θόδωρου Τσουκάτου, του οποίου η υπόθεση κομματικού χρηματισμού, ήχθη επιτέλους στην τελική δικαστική της φάση.

Οι αφοπλιστικές παραδοχές του- για να σώσει το τομάρι του βεβαίως. Πάησαν οι παληές εποχές όπου κυκλοφορούσε υπομειδιών σαρδόνια στα κομματικά συνέδρια και με Πολάκειο ύφος, υπονοούσε στους δημοσιογράφους "σας έχω"!.. - θα ήπρεπε να μας απασχολούν σήμερα σοβαρότερα από τις επιλογές του/της κάθε αλαφροκάνταρου πολιτευτάκια.

Θα μπορούσαμε να βγάλουμε ένα ηθικόν δίδαγμα για τα κόμματα που στηρίζαμε τότε (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), τους εκπροσώπους μας στη Βουλή, για το πολιτικό μας σύστημα εν γένει, αλλά και για τον εξαίρετο δημοσιογραφικό αθέρα που ξεσάλωσε τώρα και έχει μετατραπεί σε μηχανή παραγωγής μίσους κι έπαιρνε τότε "πάρε- βάλε" τα non paper που τα πούλαγε στις συσκέψεις για τα Σαββατιάτικα φύλλα σαν αποκλειστικά.

Κυριαρχεί πλέον στην Δημοσιογραφία - επειδή δεν τους μάζεψε κανείς κι ούτε τους ζητήθηκε πραγματικά ποτέ ένα της προκοπής Πόθεν Έσχες- το ήθος αυτών των αγραμμάτων που πλούτισαν εκείνες τις εποχές και νομίζουν ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ τα σκάτωσε, έχουν το δικαίωμα να βγαίνουν σήμερα στο μεϊντάνι και να ασκούν κριτική, λες κι είναι τίποτε παρθενόπες. Ακόμα κι ορισμένοι λαδοπόντικες πολιτιικοί είναι πιο σεμνοί από αυτούς...

Και το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της Siemens; Θα ξεχαστεί κι αυτό στ΄ αποκαΐδια της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας.
"Το Πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία" λέει το άρθρο 1 του Συντάγματος. Λάθος. Το Πολίτευμα της Ελλάδας είναι ένα μπουρδέλο περιωπής. Όποιος έχει την εξουσία το βγάζει τσάρκα τις νύχτες και εισπράττει τα φράγκα. Κι επειδή, ούτε γι΄ αυτό είναι ικανοί οι ιδιοτελείς και ανίκανοι πολιτικοί μας, δίνουν τη δουλειά στα ξένα αφεντικά ώστε να΄ χουν ήσυχο το κεφάλι τους και παίρνουν την υπεργολαβία... Αυτά είναι τα χαΐρια και τα καζάντια μας...  


Δεν υπάρχουν σχόλια: