Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Επειδή και αυτό έχει σχέση με όσα ζούμε.

Για όσα πολλά συνέβησαν στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, κι επειδή, αγράμματοι και βυθισμένοι στις καταναλωτικές μας πλάνες, είχαμε αποδεχθεί σαν μια συνήθη και μοιραία συνθήκη την ευτέλεια και την πρόκληση στη ζωή μας από κάθε λογής αναίδεια, εγκαταλείψαμε ενοχικοί και φοβισμένοι τον δημόσιο χώρο.

Επόμενο ήταν το κενό να καλυφθεί από τους εκπροσώπους του νέου ήθους. Κάτι βοδινούς χρυσαυγίτικους σβέρκους, και κάτι λιγδωμένες σαπιοκοιλιές που προσβάλλουν την ύπαρξη καθώς όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο προβάλλουν στο φως τα αποτρόπαια σκοτάδια από τα οποία κατάγονται.

Μπορεί να λέει κανείς ό,τι θέλει για το ποδόσφαιρο. Όμως λίγο αν προσπαθήσει, θα καταλάβει την ύπαρξη ενός καταθλιπτικού ολοκληρωτισμού που επιβλήθηκε τις δύο τελευταίες δεκαετίες κι επιχείρησε να παρουσιάσει την διαστροφή σαν κανονικότητα και που τώρα, επειδή είναι στα τελειώματά του και ψυχορραγεί, δίνει τις τελευταίες του απελπισμένες μάχες.
Το συνόψισε καίρια ο Γκράμσι: "Το νέο δεν γεννήθηκε ακόμη και το παληό δεν έχει πεθάνει- ζούμε στην εποχή των τεράτων".

Εκπρόσωπος επικοινωνίας της ομάδας που παράγει συστηματικά Μίσος, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον θλιβερό Καραπαπά. Ο οποίος μετά τα απαράδεκτα επεισόδια οπαδών του Παναθηναϊκού την Κυριακή το βράδυ στο ΟΑΚΑ, βγήκε το θρασίμι και δήλωσε ότι η ομάδα τους ήθελε να παίξει για να βάλει κι άλλα γκολ. Πέρυσι στην Τούμπα- και φέτος επίσης, αλλά, ο ΠΑΟΚ αυτήν τη φορά δεν τους έκανε τη χάρη και τους ξεφτίλισε μόνο με μια τριάρα- δεν είχαν έρθει για να παίξουν στα ίσα αλλά για να το πάρουν στα χαρτιά. Και πρόσθεσε (δις) για να εμπεδωθεί στους ανεγκέφαλους "αυτά είναι τα καλά της εξυγίανσης".
Ποιας δηλαδή; Ότι ο ΟΣΦΠ δεν πήρε το πρωτάθλημα από τον Νοέμβριο κι ότι ο τίτλος, όπως μέχρι στιγμής φαίνεται, ανηφορίζει για Σαλονίκη στο πιο καθαρό παιχνίδι εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια κι ότι θα χαθούνε τα εκατομμύρια του "Τσου- Λου" από τα οποία ταΐζεται και το σύστημα...

Χαίρομαι ειλικρινά ότι ο ΠΑΟΚ έχει έναν εκπρόσωπο Τύπου- κόσμημα όπως ο Κυριάκος Κυριάκος που ξέρει να ξεχωρίζει δυο γαϊδουριών άχερα και δεν χειρονομεί στους φιλάθλους και οπαδούς των αντιπάλων σαν ο κοντινότερος κάφρος μέσα στο χορτάρι κι ούτε μιλάει με την σακάτικη γλώσσα των συνδέσμων.
Δεν είναι ανάγκη με τον θλιβερό Καραπαπά, να ασχοληθεί ο Μπέος που τον καλεί επίμονα να τον κεράσει τσίπουρα-χωρίς τα μπραβάκια που τον συνοδεύουν, εννοείται, όπως του "γράφει" στην  πρόσκληση...- στον Βόλο. Η Δικαιοσύνη όμως; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: