Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Γράμμα από το ... χωριό.

Στο Δήμο μας, όπως και σε εθνικό επίπεδο, σ΄εκείνο της κεντρικής διακυβέρνησης δηλαδή, πρώτη δύναμη βάσει των "ποσοστών", αναδείχθηκε η αποχή. Οι περισσότεροι, έστρεψαν την πλάτη τους στα "κοινά".
Στο Δήμο μας, λοιπόν, οι λεγόμενες συντηρητικές δυνάμεις υποχώρησαν πολύ. Και πρώτη, συγκριτικά, αναδείχθηκε από τους πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν, η αποκαλούμενη δημοκρατική παράταξη. Στο κεντρικό επίπεδο διακυβέρνησης, ωστόσο, η προβολή της ... πλάτης μας, είχε ως αποτέλεσμα το να ενισχυθούν οι ακροδεξιοί και εκείνοι που κεντρικό χαρακτηριστικό της "ιδεολογίας" τους έχουν την αντιπάθεια στους μετανάστες και τις μειονότητες.
Κατόπιν αυτού, δεν έχω το θάρρος, ούτε το δικαίωμα να ζητήσω με το δάχτυλο προτεταμένο, από τους "μη νικητές" της εκλογικής διαδικασίας, να πάρουν το μάθημά τους.
Αποδείχθηκε στην πράξη ότι εγώ είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως. Και όταν οι ακραίοι που εξήλθαν ενισχυμένοι στην κεντρική διοίκηση μου κάνουν τη ζωή "μαύρη", να μην διαμαρτυρηθώ... Και να μην αναρωτηθώ γιατί δεν μπορεί ο "δήμαρχος" ή ο "κοινοτάρχης" να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ισχυρότερες αυτού αποφάσεις.
Ηταν, τελικά, δική μου επιλογή να συμβεί αυτό.
Ανησυχών βαθύτατα...

3 σχόλια:

Laskarina είπε...

Ο ψηφοφόρος δεν είναι πολιτικός αναλυτής. Είναι ψηφοφόρος.Δεν υποχρεούται να κάνει προβλέψεις, εκτιμήσεις ή αναγωγές στα εκλογικά μεγέθη πριν πάει- ή δεν πάει- στην κάλπη. Δεν ψηφίζει με εκτίμηση επι του αποτελέσματος αλλά στη βάση της επιθυμίας, της προσδοκίας γι' αυτό που νομίζει καλύτερη επιλογή. Είναι μόνος πίσω απο το παραβάν και μόνος του όταν γυρισει την πλατη στην κάλπη. Το ποιόν θα ευνοήσει με την ψήφο του (ή την αποχή του) δεν υποχρεούται να το προβλέψει. Γιαυτό γλυκειέ μου Insider μην προσπαθείς να του δημιουργήσεις αισθήματα ενοχής. Δεν φταίει αυτός και οι επιλογές του για την άνοδο της ακροδεξιάς. Τουλάχιστον φταίει λιγότερο απο όλους τους άλλους.

Insider® είπε...

Αχ βρε Λασκαρίνα μου... Φυσικά και είναι πολιτικός αναλυτής ο ψηφοφόρος! Υποχρεούται, αν είναι συνειδητός πολίτης, να κάνει πριν φθάσει στην κάλπη τις (πολιτικές) αναλύσεις του, προκειμένου να δει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ψήφος του την επομένη των εκλογών. Αλλωστε, αυτό δεν είναι, τελικά, και το κριτήριο της εκάστοτε επιλογής μας; Ορθώς, ορθότατα αναφέρεσαι στην επιθυμία, την προσδοκία, την εκτίμησή του ως προς το ποιά είναι η καλύτερη επιλογή. Κατ' επέκταση, έχει απορρίψει (αναλύοντας τα δεδομένα) εκείνες τις επιλογές που σύμφωνα με την εκτίμησή του θα έχουν αρνητικές συνέπειες...
Τελικά ξέρεις κάτι; Το θέμα είναι, μάλλον, απλό: Το ποτήρι έχει μέχρι τη μέση νερό: Εγώ ίσως το βλέπω μισοάδειο, κι εσύ πιθανώς μισογεμάτο. Οπως και νά 'χει, ζέστη κάνει. Μπορείς να το πιεις να ξεδιψάσεις. Εγώ, την άλλη φορά.
Τις καλύτερες ευχές μου!

Ανώνυμος είπε...

που την ειδατε την ακροδεξια συντροφοι(εν επαγγελματι)?
τον καρατζαφερη? αυτος ενας αστειος τακτικιστης ειναι.
την ωρα που οι ομοιοι του στην ευρωπη μιλουν για νομο και ταξη αυτος μιλαει για ...ανατροπή, ενω στο ευρωκοινοβουλιο ειχε τον τσε γκεβαρα φωτο στο γραφειο του.
τελικα ολοι αριστεροι ει(μα)στε σε αυτη τη χωρα!!!
και στο θεμα των μεταναστων δεν μιλαει ως ρατσιστης (ρατσισμος ειναι να θεωρεις τον αλλον κατωτερο λογο φυλης)
απλα λεει δεν χωρουνε αλλοι ξενοι και βρισκει επιδοκιμασια στα καφενεια.
επειδη ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Γιωργακης (δεν λεω ΠΑΣΟΚ), εν τω δογματισμό τους, δεν κατανοουν το πρόβλημα(η ΝΔ ετσι κι αλλιως δεν κατανοει τιποτα) εχουν αφησει την κοινωνικη του διαχειριση στον καρατζαφερη, την χρυση αυγη και τους ακροαριστερους.
-αγωνιστικους χαιρετισμους, ωσπου τα καφενεια να τον αναδειξουν αξιωματικη αντιπολιτευση

αντι-ρησιας