Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Μπέρδεμα

Με πληροφόρησαν ότι αύριο θα κάνω στάση εργασίας 12-3 και θα πειθαρχήσω στο επαγγελματικό μου σωματείο. Ουδεις μου είπε με ποιο συγκεκριμένο αίτημα και πώς θα διεκδικήσω λύση στο πρόβλημα για το οποίο κάνω στάση εργασίας, δηλαδή με ποιά συγκεκριμένη πρόταση και με ποιά ακριβώς διεκδίκηση θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα των συναδέλφων μας που έμειναν άνεργοι μετά το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου και του City.
Γνωρίζω μόνο ότι την απόφαση πήρε η παλιά διοίκηση του σωματείου μου επειδή ύστερα απο τις πρόσφατες εκλογές το νέο Δ.Σ. αδυνατεί να συγκροτηθεί σε σώμα.
Επίσης γνωρίζω ότι η στάση εργασίας μου δεν θα ενοχλήσει κανέναν (εργοδότες ή κυβέρνηση) αφου σύμφωνα με τον τέως πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο είμαι υποχρεωμένη μετά τη εκπνοή της τρίωρης στάσης να δώσω το ρεπορτάζ που θα έχει τρέξει στη διάρκεια του τρίωρου. Ολοι όμως ξέρουμε, ακόμη και οι μη δημοσιογράφοι, ότι για να ενημερώσεις για κάτι πρέπει να το έχεις παρακολουθήσει αρα να εργάζεσαι κατά τη στάση εργασίας.
Είμαι πολύ μπερδεμένη. Ποιός μπορεί να με βοηθήσει να τα ξεδιαλύνω όλα αυτά;

7 σχόλια:

Insider® είπε...

Αγαπητοτάτη Λασκαρίνα,
ειλικρινά δεν έχω καταλάβει για τί ακριβώς είσαι τόσο μπερδεμένη. Τα πράγματα είναι περισσότερο από απλά:
Πρώτον, ένα σωματείο που δεν καταφέρνει εν μέσω σοβαρής κρίσης, να συγκροτήσει προεδρείο τόσες ημέρες μάλιστα μετά από εκλογές, είναι αδύνατο να ενημερώσει κιόλας για τις (όποιες) αποφάσεις του.
Δεύτερον, το ζητούμενο δεν (πρέπει να) είναι η κατόπιν εορτής ενημέρωση - πότε, άλλωστε υπήρχε τέτοια;- , αλλά η συνδιαμόρφωση αποφάσεων που αφορούν άπαντες.
Τρίτον, την απόφαση μπορεί να πήρε, όπως λες, "η παλιά διοίκηση", πλην όμως και "καινούρια" να υπήρχε, ίδια με την παλιά θα ήταν (όσον αφορά τα πρόσωπα - πλην ενός, όπως είχαμε καιρό τώρα την ευκαιρία να τα πούμε).
Θεωρητικά, πάντως, μια και καλύπτουμε υποτίθεται το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, στη συγκεκριμένη περίπτωση εξαιρούμεθα από τη στάση, μια και καλύπτουμε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών - ενόψει της οποίας και η "κινητοποίηση και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή".
Τέταρτον, εξ όσων έχω αντιληφθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό όχι μόνο οι στάσεις, αλλά ούτε καν η ίδια η Ενωση, έτσι όπως την έχουμε διαμορφώσει όλοι, έχουν ενοχλήσει κάποιον.
Πέμπτον, θα έχεις την ευκαιρία να εκφράσεις τις απόψεις σου συγκροτημένα, στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις και τις καλά οργανωμένες συζητήσεις που διοργανώνει για τον "κλάδο" η Ενωση Συντακτών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το αμέσως προσεχές διάστημα. Πρωτοβουλίες οι οποίες στόχο και σκοπό έχουν ακριβώς να κινητοποιήσουν όλους μας, ούτως ώστε ν' αναζητήσουμε λύσεις που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν στην άρση των αδιεξόδων που βιώνουμε καθημερινά.
Εκτον, μπορεί κάποτε να "πάγωσε η τζιμινιέρα", αλλά στην πορεία των πραγμάτων τη ... γκρέμισαν κι έμεινε ο πάγος να τυλίγει εμάς. Κι αν όχι όλους, σίγουρα τα όνειρα των περισσοτέρων.
Εβδομον, δεν υπάρχει έβδομον.
Ογδοον, οφείλω να ομολογήσω κατόπιν όλων αυτών, ότι είμαι ένα από τα πλέον ακατάλληλα πρόσωπα για να "στα ξεδιαλύνω όλα αυτά".
Συγνώμη...

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Μας πήρε ο διάβολος στα φτερά του. Και, λυπάμαι που το λέω, μου ακούγεστε κι οι δυό πολύ βαρετοί. Ασκήσεις κοινοτοπίας. Βέβαια, κάνω κι εγώ αυτήν την στιγμή, ο,τι ξέρω καλύτερα:να πετάω πέτρες στον συλλογικό ναρκισσισμό. Μέχρι να βρούμε βασανιστικά κάτι άλλο να μας συνεπάρει η να χαθούμε μαζί του.

Insider® είπε...

Depon VIT C, ένα δισκίο το πρωί και ένα το βράδυ, με γεμάτο στομάχι, Γιώργη μου. Εναλλακτικά, δοκίμασε tantra yoga.
Σε φιλώ

Laskarina είπε...

@
Λες ότι πρέπει την ώρα της στάσης να δουλεύει το κοινοβουλευτικό για να ενημερώσει για τη συνεδρίαση της επιτροπής που συζητάει το θέμα του Ελεύθερου Τύπου. Δεν είναι έτσι γιατί κάθε φορά που γινεται στάση και εκ των υστέρων μας ζητούν να δώσουμε τα θέματα(άσχετα με τα αιτήματα της απεργίας) που τρέξανε εν τω μεταξύ το Σωματείο μας λέει πως πρέπει να το κάνουμε.

@Γιωργάκη, μήπως με το "βαρετοι" εννοείς ότι μιλάμε ο Insider και γω για τα θέματα αυτά επειδη δεν έχουμε κάτι άλλο να μας "συνεπάρει ή να χαθούμε μαζί του";

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Το κακό με σας τους Αριστερούς, είναι οτι αφού πεις κάτι πρέπει μετά να μπεις στον διάλογο για να το εξηγήσεις.
Αλλά, αν δεν έχουμε να πούμε κάτι περισσότερο απο το να ανακυκλώνουμε τις ίδιες διαπιστώσεις, πράγμα που οδηγεί μοιραία σε μια διαρκή μελαγχολία και εν τέλει σε οριστική απάθεια, τότε;

Laskarina είπε...

@αγαπημένε μας Χάτζη,
Εμεις οι "αριστεροί" τώρα φεύγουμε και πάμε στην Κέρκυρα. Γεια σας και καλή αντάμωση.

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Αγαπημένοι μου Λασκαρίνα και Γιώργο, καλά μπάνια!