Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Πολεμικό Ανακοινωθέν

Ανακοίνωση της γενικής συνέλευσης εργαζομένων του Ελεύθερου Τύπου
Με δεδομένο ότι οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία και τους νόμιμους εκπροσώπους της δεν έχουν ολοκληρωθεί, στην άκαιρη σημερινή ανακοίνωση εντυπωσιασμού του εκκαθαριστή, παραθέτουμε τα ακόλουθα ακλόνητα δεδομένα που οδήγησαν σε απόλυση 340 εργαζομένους του Ελεύθερου Τύπου μεσούσης της οικονομικής κρίσης:
1. Η εταιρεία εγκατέλειψε το ιδιόκτητο κτίριο της εφημερίδας στον Άλιμο και μίσθωσε ως κτίριο γραφείων της το υπερπολυτελές Blue Land στο Μαρούσι, αυξάνοντας το ετήσιο κόστος κατά 1.500.000 ευρώ. Σημειώνουμε ότι το Blue Land ανήκει σε εταιρεία συμφερόντων του ζεύγους Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου.
2. Η εταιρεία έκλεισε το ιδιόκτητο πιεστήριο εκτοξεύοντας τις δαπάνες εκτύπωσης στα 9.858.217 ευρώ το 2008, αυξάνοντας δηλαδή κατά 936% το λειτουργικό κόστος μέσα στη διετία 2006-2008.
3. Σε καμία περίπτωση οι νόμιμες αποζημιώσεις των 340 απολυμένων δεν αποτελούν οικειοθελείς παροχές, όπως για λόγους εντυπωσιασμού τις εμφανίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, αλλά είναι θεσμοθετημένη υποχρέωσή της. Στο ποσό των 7.500.000 ευρώ που η εταιρεία επικαλείται στην ανακοίνωσή της, συμπεριλαμβάνονται οι αποζημιώσεις των υψηλόβαθμων στελεχών που η ίδια η εταιρεία επέλεξε να προσλάβει.
4. Στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες απολυμένων, η εταιρεία υπόσχεται ότι θα τις «ενισχύσει» με ποσά από 1.000 έως 3.000 ευρώ και μάλιστα κατ’ απόλυτη επιλογή της. Συμπέρασμα: Το ζεύγος Αγγελόπουλου συνολικά για 340 απολύσεις υπόσχεται το επιπλέον ποσό 370.000 ευρώ!
5. Επιχειρεί, ανεπιτυχώς, να διασπάσει τους εργαζόμενους και να «σαλαμοποιήσει» τα αιτήματα τους.
Η εκδοτική εταιρεία της οικογένειας Αγγελοπούλου δε χαρίζει στους απολυμένους απολύτως τίποτε, πέραν μιας θέσης στην ανεργία.
Οι εργαζόμενοι στον «ΕΤ» είτε απασχολούνται από το 1983 είτε από το 2008 επιμένουν στο δικαίωμα τους για εργασία.
Περισσότερα στο http://syspeirosi.wordpress.com/ και στο http://activemedia.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απο σεβασμο στην ανεργια (ανθρωπων πρωτιστως και δευτερευοντως συναδελφων) δεν θα σχολιασω τα απο πολλους προβλεπομενα (τι νεοι που ηρθαμεν εδω...).
προσπερναω:
ΑΛΛΑ βρε λασκαρινα, δεν θα μας κανεις να ζηλεψουμε: ουτε με τα ειδυλλιακα πρωινα, ουτε με τα φλογισμενα ηλιοβασιλεματα-ακομη και απο το παρατηρητηριο του καιζερ- ουτε με τα μεσημερια και το σκληρο καθετο φως του μεσογειακου καλοκαιριου μπροστα στο ατλαζι της θαλασσας …
Ξερουμε-και ξερεις- αυτα ειναι το παραμυθιασμα ενος μηνος.
Αν επεκτεινεις το χρονο θα σου λειψει ο ...Μπουρας, ο ...Μανωλης, η ...Κανελλη, και τα αλλα τα παιδια..(τυχαια άλλα ενδεικτικη η επιλογη)
Μεσα στην μιζερια των ατελειωτων ωρων μπροστα στο μονιτορ( γμ την ατυχια μου), υποβοσκει η ενταση που θα σου λειψει, οπως σε μενα το τσιγαρο στα μπαρ με το νεο νομο.
Μπροστα στο μονιτορ εγγραφεται η ιστορια του τοπου(!!!) και συ εισαι σε "ον λαιν" συνδεση μαζι της.
Μολις ερθει το γκριζο του φθινοπωρου, και εφοσον θα ειχες τη δυνατοτητα να παραμεινεις, θα αναφωνουσες ως αλλος ...Καζατζακης : Τον ...Μανωλη και μιαν καλυβην (ενταξει δεν συγκρινεται ο Μανωλης με την Γαλατεια, αλλά η καθε εποχη εχει τα δικα της αιτουμενα)
- θελω να πω, ειμαστε "βαρατε με κι ας κλαιω" .
Αγαπαμε να μισουμε αυτό που …μισουμε να μας λειψει: η ενταση της επικαιροτητας, που γραφει τις μικρες σελιδες στην καθημερινοτητα της ιστοριας.

-θα σε βλεπω το χειμωνα και θα λεμε (εσυ δηλαδη θα λες, γιατι εγω παλι θα περιδιαβω μια απο τις γειτονιες της υφηλιου) τι ωραια που ειναι η κερκυρα και τι μαγευτικα θα ηταν ναμασταν τωρα εκει...

αντι-ρησιας

ΥΓ: να περνας πολυυυυυυ καλα και να μας ερθεις χαμογελαστη.

Φιλια

Γιώργος Χατζηδημητρίου είπε...

Με βάση αυτά που λέτε αδέλφια: Οπότε; Τι κάνουμε;