Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Η άρνηση του χρέους, είναι η μόνη αξιοπρεπής λύση!

Μου ζήτησαν ένα άρθρο για τον "Αγγελιοφόρο της Κυριακής" που βγαίνει στη Θεσσαλονίκη
και έχει πανελλαδική κυκλοφορία. Έστειλα το παρακάτω...

Χωρίς καμία αναστολή, χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση η κυβέρνηση εθίζει τους πολίτες στη συνήθεια, ότι λειτουργεί σαν απλός εντολοδόχος των ξένων δανειστών στους οποίους στην πραγματικότητα έχει παραδώσει το τιμόνι της χώρας.
Η τελευταία επιλογή της να νομοθετήσει την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων με Προεδρικά Διατάγματα, παρακάμπτοντας τη Βουλή, δείχνει ότι το Μαξίμου έχει λόγους να φοβάται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Προκαλεί μεγάλη απορία η ευκολία που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, συνθηκολόγησαν χωρίς να προβάλλουν στοιχειώδη αντίσταση όταν υπέγραφαν τη διαβόητη δανειακή σύμβαση της 8ης Μαΐου.
Σύμφωνα με τους όρους της η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει σε σχέση με τα περιουσιακά της στοιχεία ή από κάθε νομική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της ασυλίας από την άσκηση αγωγής, κατάσχεσης και αναγκαστικής εκτέλεσης κατά των περιουσιακών της στοιχείων.
Για όσους δεν κατάλαβαν ότι η χώρα έχει βγει στο σφυρί, το κάνει λιανά το ίδιο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που αποσαφηνίζει ότι πίσω από τα ψιλά γράμματα, ορίζεται δεσμευτικά πως η Ελλάδα δεν έχει κανένα κυριαρχικό δικαίωμα έναντι των πιστωτών της.
Και για όσους επιμένουν ότι το πολίτευμα της χώρας είναι ακόμα Προεδρευόμενη Δημοκρατία, ο Χ. Μπαρόζο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φρόντισε να διαλύσει τις ψευδαισθήσεις, προειδοποιώντας απειλητικά πριν από λίγες ημέρες, ότι «η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και άλλες χώρες, μπορεί να εξαφανιστούν ως δημοκρατίες αν δεν εφαρμόσουν τα πακέτα λιτότητας».
Εις το όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης που είναι φανερό πως τους μόνους που εξυπηρετεί είναι οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, ξαναγράφεται το εργατικό δίκαιο, καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις, απελευθερώνονται οι απολύσεις και κόβονται στο μισό οι αποζημιώσεις.
Πρόκειται για επανάληψη με πιο σκληρούς αυτή τη φορά όρους της συνταγής που μας έφερε μέχρι εδώ και χωρίς τίποτε να αποκλείει ότι δεν θα ακολουθήσουν και νέα επαχθή μέτρα.
Όμως το χειρότερο απ΄ όλα, είναι ότι ακόμα και τούτη την ώρα η κυβέρνηση από τον πρωθυπουργό που περιοδεύει ανά τον πλανήτη
μοιράζοντας διαβεβαιώσεις για το ηθικό ποιόν των Ελλήνων που σέβονται τις δανειακές τους υποχρεώσεις, μέχρι τις καρικατούρες που παριστάνουν τους υπουργούς, λένε ψέματα.
Όσο κι αν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει ότι δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα, τον αδειάζει θεαματικά η Επιτροπή που τονίζει ότι για το 2011 και πέρα έχουν προσδιοριστεί επιπλέον μέτρα αύξησης των εσόδων και μείωσης των δαπανών προκειμένου να διασφαλιστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Η μετατροπή της χώρας σε αποικιακό παράρτημα και η μαζική εξαθλίωση φαίνεται πως αυτή την φορά δεν θα είναι πολιτικά διαχειρίσιμη. Γι΄ αυτό και στο πολιτικό σκηνικό, ετοιμάζονται εναλλακτικά σχήματα, σαν απάντηση στη μόνη αξιοπρεπή και βιώσιμη εθνικά λύση: την άρνηση αποπληρωμής του χρέους το οποίο στην πραγματικότητα, έχουν χρυσοπληρώσει με το αίμα τους οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: