Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Επάγγελμα ΠΑΣΟΚ

Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που βγάλανε λεφτά απο το ΠΑΣΟΚ. Το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα της Μεταπολίτευσης...
Γνωρίζω και κάμποσους άλλους που επίσης κονομήσανε με τη ΝΔ. Ο κόσμος είναι γεμάτος απο αυτές τις δύο κατηγορίες.
Και ξέρω καλά και μερικούς ακόμα που ντύνουν αυτό το πράγμα θεωρητικά. Κι αυτοί με το αζημίωτο...
Πρόκειται γι΄αυτούς τους επαγγελματίες υπερασπιστές - συνήθως κάτι ξεπεσμένοι στρεψοδίκες ¨πνευματικοί¨ σε όλα τα είδη, κάτι εξαγορασμένοι για λίγα και κάτι αμέριμνοι κληρονόμοι, χωρίς βιοτικές μέριμνες- που προτρέπουν τώρα με δήθεν περίσκεψη και πλαστή έγνοια, οτι "ναι, θα πρέπει να υποφέρωμε για να ξαναβρούμε και καλά, την ψυχή μας".
Έχω μια γειτόνισσα που κάθε Δευτέρα, μαγειρεύει για το φτωχοκομείο της γειτονιάς και δεν το κάνει και θέμα!
Ξέρω κι άλλους απλούς ανθρώπους που μαζεύουνε ρούχα κι ο,τι μπορούνε και συντρέχουνε.
Στις γειτονιές της Αθήνας έχει αρχίσει ήδη δειλά, να σκάει μύτη μια ξανά αλληλεγγύη, σαν απο παληά. Αυτή που θα μας σώσει όπως ελπίζω.
Μαζί με τα γράμματα και τις γνώσεις που θ΄ αρματώσουμε τα παιδια μας, για να φύγουμε αυτή τη φροά καλύτερα απο τους πατεράδες μας στο εξωτερικό. Κάτι κουλτουριαραίοι της συμφοράς που γράφουνε στα μπλογκ σαν να μην τρέχει τίποτε είναι οι βολεμένοι κήρυκες του φασισμού. Η... ψευτοκουλτούρα σε μαθαίνει να αντέχεις κάθε αγριότητα. Αυτοί απο κει τρώνε το ψωμί τους. Όμως ο αγράμματος θειός μου στο χωριό πήγε και πήρε στο απόσπασμα των Γερμανών τη θέση του αδελφού του κι οι εκτελεστές χαρίσαν τη ζωή και των δυό. Τα γράμματα είναι τα ξύλινα τείχη μας. Αυτό το λέει ακόμα κι ο Καρατζαφύρερ. Αλλά άμα είναι να σε κάνουν κυνικό, τότε χέσε μέσα... Το λέω για κάτι ξεφτυλλισμένους μπλόγκερ που γλύφονται σαν κακογερασμένες γριές εκεί απάνω στη ντεμέκ συμπρωτεύουσα Σαλονίκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: