Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Για όσους δεν συγχωρέθηκε ο ενικός ...

Άμα μπει σε ένα καφενείο τώρα- Τώρα Λέμε!- στα Πατήσια, ή στην Καλλιθέα, ή όπου και αν το πάρεις, στα Τουρκοβούνια όπου έζησα, ας πούμε χρόνια, όταν ήρθα στην Αθήνα και στου Γκύζη,  ένα φιλότιμο στέλεχος του ΚΚΕ κι αρχίσει να μιλάει, θ΄ αρχίσουν βαθμηδόν, να αραιώνουνε οι θαμώνες. "Καλά τα λέτε", "Είσαστε έντιμοι εσείς", "Θα μπορούσαμε και να σας ψηφίζαμε, αλλά, ρε παιδί μου..." και τα τοιαύτα τους λένε κάνοντάς την πλαγίως.
Αλλά. την ίδια ώρα και γυρνάνε- τόσο τους αρκεί...- οι άλλοι ευχαριστημένοι και διαπιστώνουν αυτάρεσκα μετά στις ΚΟΒΕς, ότι ο κόσμος "βράζει" και δήθεν "πιάνει τα μηνύματα".

Αέρα μπανά! Ε, και; Γιατί τότε ο κόσμος δεν ψηφίζει το ΚΚΕ; Γιατί, με τόση δυσαρέσκεια, βρίσκονται πίσω κι από τους ναζήδες της Χρυσής Αυγής; Εγώ στη θέση τους θα ντρεπόμουν...

Λέω τώρα με το φτωχό μου το μυαλό κι αναρωτιέμαι, μήπως φταίνε οι λάθος αναλύσεις. Δεν γίνεται κάθε φορά, δεν μπορείς να προσαρμόζεις την πραγματικότητα σε προκαθορισμένα μεγέθη κι έπειτα να καλείς τον άλλον να προσαρμοστεί σε αυτά. και το χειρότερο, στην τελική, άμα δεν σε ακολουθεί να του καταλογίζεις την ευθύνη για τη αποτυχία σου. "Τα έχουμε κάνει εμείς όλα καλά- ντεμέκ- κι απομένει στον λαό να κάνει το αποφασιστικό βήμα".

Όχι σύντροφοι... Δεν τα κάνετε καλά. Δεν κάνετε τίποτε πλέον καλά. Εγώ, ντρέπομαι που το λέω, Μαρξ και Λένιν δεν διάβασα. Αλλά νομίζω απλά, ότι απ΄ την δική σας ανεπάρκεια,  ο λαός ζαβλακωμένος δεν ξέρει τώρα κατά που να πάει... Ε, και πάει κατά εκεί όπου πάει...

Ο Αρθούρος Τοσκανίνι διευθύνει στις ΗΠΑ στην Νέα Υόρκη (νομίζω με την μητροπολιτική ορχήστρα) τον Ύμνο της Διεθνούς (από το 16΄δευτερόλεπτο). Άλλες εποχές.

 https://www.youtube.com/watch?v=2OPvWFDzDlA 

Και μουσικά μόνο (Αφιερωμένο...)

https://www.youtube.com/watch?v=2Iyf9KgDHdg

Κι αυτό για τις χαμούρες τους Τραπεζίτες που θα τους γαμήσουμε την κούνια!!!

https://www.youtube.com/watch?v=onD_a89f45g

Δεν υπάρχουν σχόλια: