Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Όποιος ρωτά, μαθαίνει!
Ρωτάει ο Χρήστος Παπαδόπουλος ("Παιδιά της Πάτρας") τον θρύλο Μπάμπη Μπακάλη τη γνώμη του για τις δισκογραφικές εταιρείες κι ανάμεσα σε γλαφυρές περικοκλάδες, όπου λες ότι ο μάγκας πάει να την κάνει γυριστή, απαντά ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης "το κεφάλαιο δεν έχει αισθήματα φίλε... Ούτε σημαία, ούτε σύνορα έχει..."! Ο Μπακάλης, μετρημένος μάγκας που έγραψε μεγάλες λαϊκές επιτυχίες, πολλές από αυτές με τον Στέλιο, ήταν κομμουνιστής και υπέστη διώξεις, στις οποίες οφείλεται εν πολλοίς και η ασήκωτη μελαγχολία σε πολλά τραγούδια του.

Παρεμπιπτόντως ο Παπαδόπουλος, έχει επιμεληθεί μια σειρά εξαιρετικών εκπομπών για το λαϊκό τραγούδι και όχι μόνο, που παρουσιάζονται στο ιδιαίτερο ώρες- ώρες Κανάλι της Βουλής, με τίτλο "Χάριν Ευφωνίας", στις οποίες χρησιμοποιεί και υλικό απο συνεντεύξεις που πήρε την δεκαετία του ΄90 για το κανάλι Seven X. Τον φανταζόμουν πιο αδιάφορο, αλλά, ο τύπος έχει συγκρότηση, πολλές πληροφορίες κι όχι μόνο για τον χώρο του, σπουδαγμένο παιδί γαρ, και είναι αποκάλυψη!

Υ.Γ: Μπακάλης για Καζαντζίδη στην ίδια εκπομπή: "ο Στέλιος, είχε μέταλλο, η φωνή του είχε έκταση, ανέβαινε σε δύο οκτάβες, είχε άρθρωση και είχε συναίσθημα. Δεν βρίσκονται εύκολα τέτοιες φωνές".  

Δεν υπάρχουν σχόλια: