Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Κοροϊδία...

Έλαβα κι εγώ το ηλεκτρονικό μήνυμα του Σωματείου μας για την υποχρέωση και φέτος των δημοσιογράφων να υποβάλουν δήλωση "Πόθεν Έσχες". Και με πιάσαν τα γέλια. Άρα επικίνδυνος κατάστασις, στα πρόθυρα αυτοδικίας.

Διότι η κυβέρνηση απαλλάσσει από την ίδια υποχρέωση και απο την "ονομαστικοποίηση" των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου όσους μπαίνουν σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, με διάταξη που μπήκε "από το πλάϊ" στο διαβόητο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Κι αυτό λέει το κάνει, για να τονώσει τις επενδύσεις στον χώρο των ΜΜΕ. (σ.σ: από τον Μαρινάκη εννοείται...).
Εκείνη την απορία του Κυριάκου "Αν ερχόταν ένας λαθρέμπορος και σας έδινε 200 εκ. θα του δίνατε άδεια να φτιάξει κανάλι;" την θυμούνται άραγε στο Μαξίμου; 

Υ.Γ: Απο το ενημερωτικό δελτίο της ΕΣΗΕΑ, πληροφορούμαστε μεταξύ άλλων: "Υπόχρεος που παραλείπει να υποβάλει δήλωση μετά την πάροδο εξήντα (60) ημερών από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής (αποκλειστική προθεσμία τριών μηνών από την λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος) ή υποβάλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση, τιμωρείται με φυλάκιση και με χρηματική ποινή έως 100.000 ευρώ.

Επίσης, θεωρείται ανακριβής και η δήλωση όταν τα δηλωθέντα στοιχεία ή η επαύξηση αυτών δεν δικαιολογείται από τα πάσης φύσεως νομίμως αποκτηθέντα εισοδήματα. Τέλος, αν ο υπόχρεος τελεί το αδίκημα με σκοπό την απόκρυψη περιουσιακού στοιχείου αξίας άνω των 30.000 €, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ.

Πλέον ποινικές ευθύνες υπέχουν και οι σύζυγοι που παραλείπουν την κατάθεση της δήλωσης πόθεν έσχες".

Μάλιστα... 




Δεν υπάρχουν σχόλια: