Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Είχα κρατήσει μετεκλογικά, αυτό το σχόλιο του δημοσιογράφου Άγγελου Κωβαίου στο καλό δημοσιογραφικό «σάϊτ» Reporter.gr. Νομίζω πως διατηρεί την αξία του.

Αρχίζει να προκαλεί έναν ιδιότυπο θαυμασμό η επινοητικότητα κάποιων στο ΚΙΝ.ΑΛ. Ενώ μοιάζουν να αρνούνται την πραγματικότητα και επιμένουν να δηλώνουν ικανοποιημένοι από το 8% που έλαβαν στις εκλογές, την ίδια στιγμή αποδύονται σε μία άτσαλη επιχείρηση κατασκευής εχθρών.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι η Φώφη Γεννηματά ανέφερε μεταξύ άλλων στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν περίπου συνωμοτήσει και «προσπάθησαν λυσσαλέα να ρίξουν όλες τις ευθύνες για την κρίση που πέρασε η χώρα, στο ΠαΣοΚ».

Δύσκολα θα θυμηθεί κάποιος πότε ακούστηκε για τελευταία φορά η λέξη ΠαΣοΚ από τα χείλη του Μητσοτάκη ή του Τσίπρα. Αν και ο τελευταίος την αναφέρει όποτε θέλει να κολακέψει τους ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ που είναι πλέον δικοί του.
Κάπου εδώ όμως αυτού του τύπου η μουρμούρα και η μεμψιμοιρία του ΚΙΝ.ΑΛ θα σταματήσει αναγκαστικά. Πολύ απλά επειδή δεν θα υπάρχει ακροατήριο. Οι πολιτικοί συσχετισμοί είναι πλέον διαφορετικοί, οι διεργασίες θα γίνονται με εντελώς διαφορετικό αντικείμενο. 

Συνεπώς, έστω και με 8% κάποιοι καλούνται να επανεφεύρουν τους εαυτούς τους. Δύσκολο εγχείρημα, αλλά δίχως αυτό, ο αγώνας της πολιτικής επιβίωσης θα γίνει εξαιρετικά δύσκολος…


Δεν υπάρχουν σχόλια: