Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Δεν φταις εσύ. Η ματαιοδοξία σου τα φταίει... 

-Έγραψες ένα καλό κομμάτι...Γιατί ρε αγόρι μου δεν το υπογράφεις;
- Γιατί ρε αφεντικό, το ξέχασα…
Αυτά πάθαινα χρόνια μετά στις άλλες εφημερίδες όπου πέρασα.

Για μας που… πάθαμε Δημοσιογραφία στο «Βιετνάμ», στο παλαιό «ΠΟΝΤΙΚΙ», όπου βασίλευε η ανωνυμία, το όνομα ήταν δευτερεύον. Προείχε να υπερασπίζεσαι με την στάση σου, το κεκτημένο Ήθος και το καλό Όνομα του «μαγαζιού».

Υπό την έννοια αυτή, μάθαμε, πως η Δημοσιογραφία δεν είναι λειτούργημα, αλλά σκληρό επάγγελμα, που απαιτεί Ευθύνη. (Και, μεταξύ άλλων, δεν βγάζεις λεφτά από αυτήν τη γαμημένη…) Έτσι κάπως, ακόμα και με ένα μικρό σχόλιο που έμπαινε στο φύλο, ημπορούσα τότε να ανεβαίνω στου Γκύζη με τα πόδια απλήρωτος, αλλά δυο κατοστά ψηλότερος που ήμουνα κι εγώ εκεί Σόλωνος και Μασσαλίας.  

Γιατί τα λέω τώρα… Επειδή μια Κυρία, η Ρέα Βιτάλη, πήρε μια καλή συνέντευξη από τον –δεν λέω κανένα επίθετο, γατί ήμουν ακριβώς απάνω στα θεωρεία όταν ψάρωσε τα μπραβάκια της Χρυσής Αυγής στο γνωστό επεισόδιο με τον φελό τον Τατσόπουλο και κατέβηκα να του σφίξω μετά το χέρι- ε, ναι από αυτό το λιοντάρι τον Πύρρο Δήμα.
-Ανυπόληπτα μπραβάκια Πύρρο;
-Ναι ρε φίλε, όπως το λες! Ανυπόληπτα μπραβάκια…(σ.σ: το δήλωσε έτσι ακριβώς μετά)

Ήτανε όντως καλή συνέντευξη. Γεμάτη ανθρωπιά. Κι από μια δημοσιογράφο που φαίνεται πως υποφερτά ξέρει να διαχειρίζεται τη θεματολογία της. Και έγινε και αναπαραγωγή σε όλα τα Μέσα. Με πηγή το Protagon.gr, όπου εργάζεται η Κυρία Βιτάλη. Της κακοφάνηκε όμως που οι περισσότεροι, αναφέρανε μόνο το site ως πηγή, παραβλέποντας τ΄ όνομά της. Κι αμαύρωσε, κατά την γνώμη μου την ευγένειά της, με ένα πικρόχολο κείμενο, όπου επισήμαινε εκκωφαντικά την παράλειψη της ονομαστικής αναφοράς.

Δεν ξέρω πως θα το΄ λεγε κανείς, αλλά, εγώ στην πραγματική ζωή αυτά τα θεωρώ άκομψα πράγματα…

Υ.Γ: Θα πεθάνουμε ρε φίλε, μου λέει ένα καρντάσι μια φορά στο παληό ΠΟΝΤΙΚΙ και δεν θα μάθει κανείς ότι έχωμε γράψει μερικά από τα καλύτερα ρεπορτάζ στην "πιάτσα"! Αληθές... Αλλά, απ΄την άλλη, ε, και;   

Δεν υπάρχουν σχόλια: