Τρίτη 21 Απριλίου 2020


Αυτός μας άξιζε; Ώστε να πάει στράφι κι η επόμενη δεκαετία; 

«Είναι κάποια πρωινά που ξυπνάω και λέω: “Ήταν ανάγκη;”. Θα είχαμε μια πολύ καλή χρονιά οικονομικά το 2020 και, πραγματικά, πίστευα ότι είχαμε αφήσει για τα καλά πίσω μας την κρίση».
Αυτά μεταξύ άλλων φοβερών και ξεδιάντροπων ψεμάτων δηλώνει ο Κούλης στην «Καθημερινή της Κυριακής». Όταν όλα έδειχναν -ακόμα και με τις ηθικά εξαγορασμένες προβλέψεις του Διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα- ότι η φετινή χρονιά πήγαινε κατά διαόλου!..

Πόσο γελοίο να το παίζει με τόσο φθηνό θεατρινισμό και θύμα, η πρωθυπουργάρα… Πολλοί από μας λοιπόν, δεν είναι κάποια, είναι όλα τα πρωινά που ξυπνάμε και λέμε «γαμώ την ατυχία μας, ήταν ανάγκη να είναι ο Κούλης;».

Ο οποίος επίσης ξεδιάντροπα δηλώνει «Από την πρώτη στιγμή που έσκασε αυτή η κρίση, άλλωστε, θέσαμε όλο τον ιδιωτικό τομέα υπό τη συνολική εποπτεία του υπουργείου Υγείας», ενώ κάνει λόγο, γα να μην ξεχνιόμαστε, για την δυνατότητα του ΕΣΥ να συνεργάζεται με τον Ιδιωτικό τομέα «και να απορροφά τεχνογνωσία, όπου είναι αυτή απαραίτητη». Τι είδους τεχνογνωσία ακριβώς; Πως να τα αρπάζει από το Κράτος χωρίς να κάνει τίποτε; Κλινικάρχες, Μαρινάκηδες-Αλαφούζοι, Διαφημιστικές και ΚΕΚ κερδάνε μέχρι τώρα από την κρίση. Οι υπόλοιποι ήδη μετράμε απώλειες και η ζωή προμηνύεται εναγώνια προσεχώς...  

Αυτά από τον Κούλη, ο οποίος αποκομμένος στην κοσμάρα του ανακάλυψε τα «αόρατα παιδιά» στα ντελίβερυ, όπου η κυβέρνησή του έστειλε μονάδες καταστολής όταν διαδήλωσαν τις προάλλες και τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων, πέρα από τους γιατρούς του Δημοσίου, νοσηλευτές, καθαρίστριες, οδηγούς κλπ.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: