Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Σύντομα...

Τι σημαίνει για σένα η δημοσιογραφία ρε φιλαράκο; με ρώτησε ένα απόγευμα του ΄90 που βγάζαμε βάρδια στο (κανονικό) "Ποντίκι" μια παληοσειρά. 
Σήκωσα αμήχανα τους ώμους.
Ευθύνη, μου λέει. Η Δημοσιογραφία είναι ευθύνη.
Δεν διεκδικώ τίποτε. Με τα χρόνια συνειδητοποίησα πόσο εκμαυλισμένος είναι αυτός ο κλάδος. Γραφεία τύπου, κρατικές θέσεις, ιδιαίτερα γραφεία, Τράπεζες, επιχειρήσεις, επιχορηγήσεις, προγράμματα, μυστικά κονδύλια κι αμόλα κορδέλα...
Έχωμε απομείνει- κάνοντας (για να τα λέμε όλα...) σημαντικές επαγγελματικές εκπτώσεις- μια ορισμένη φάρα που αναγνωριζόμαστε από "το βλέμμα του παληού καθρέφτη" που είμαστε επαγγελματίες της είδησης. Κοινώς δεν πουλάμε φούμαρα. Αυτοί που αμέριμνα βρίζουν οι Πολάκηδες. (σ.σ.: Παρεμπιπτόντως, αν αυτός είναι αψύς τ΄ αρχίδια μου είναι Αρεοπαγίτες...).
Το λοιπόν τι θα γίνει με μας; Είχε βγάλει στη γύρα ο ΣΥΡΙΖΑς ως κυβέρνηση και τα περιέφεραν στην αγορά παζαρεύοντας πολιτικές εκδουλεύσεις προδήλως, οι Παππάδες με ιδιοτελείς σκοπούς κάπου 10 εκ. ευρώ (από ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα) για την ενίσχυση του Τύπου.
Τα βρήκε η ΝΔ. Και η πρώτη πράξη που προβοκατόρικα έκανε ο ωχρός Πέτσας (υφυπουργός, κυβερνητικός εκπρόσωπος για όσους τον αγνοούν) ήταν να ακυρώσει αυτήν την βοήθεια.
Θα στήριζε όμως αυτό θέσεις εργασίας. Θα στήριζε τις τελευταίες θέσεις εργασίας δημοσιογράφων που επιμένουν να κάνουν έντιμα τη δουλειά τους και δεν τους ξεσκονίζουν.  Άνοιξε τον δρόμο αυτός ο τετραπέρατος Ν. Παππάς και τον επεκτείνουν τώρα οι κουμπάροι, ώστε όλα τα Ενημερωτικά Μέσα να ελέγχονται από τον Μαρινάκη με την... "έβγα" του Αλαφούζου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: