Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020


Ατελής ανάλυση της κόπωσής μας. (με τίτλο:  Ποιος φοβάται τον ιό;) 

"Εν αρχή ήν ο Φόβος. Και ο Φόβος ήν ο Θεός. Και Θεός ήν ο Φόβος". Αν ο Άνθρωπος δεν πιστεύει στον φοβερό Θεό, δεν θα πιστεύει ύστερα σε τίποτε. Σταματάει το ρολόϊ της Μεταφυσικής. Και μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Γιατί καθείς θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον εαυτό του. 

Αφετέρου, μέσα στο κύκλο που περικλείει τα ανθρώπινα σε μια κοινότητα προσδοκιών και ελπίδων, η μοναδική νόμιμη πλάνη καρντάσια είναι ο (ανύπαρκτος) Θεός.

Απ΄τη μια ορίζονται οι ανάγκες μας. Από την άλλη τις παρακολουθεί να ματαιώνονται ο (δικός τους) Θεός. Ζούμε εμείς στο ενδιάμεσο αυτής της εφιαλτικής συμμετρίας.

Αλλά, δεν πα΄να γαμηθεί λέω! Δεν ήρθε ακόμα η ώρα να κάνωμε απολογισμό της κόπωσής μας. 

(Αν ήταν στο χέρι μου θα αφιέρωνα αυτό, με την αγαπημένη και ανυπέρβλητη Σωτηρία... )

Ο κιθαρίστας (όχι το μπάσο) είναι ο Δέδες, ο κιθαρίστας του Τσιτσάνη. Βρήκα με πολύ κόπο το τηλέφωνό του το ΄81 απ΄ τον τηλεφωνικό κατάλογο (κλασική μέθοδος, σβύνοντας νούμερα) όταν ήρθα στην Αθήνα και τον παρακάλεσα να μου δείξει αλλά, αρνήθηκε ευγενικά. "Είμαι μεγάλος πια" είπε. Σεβάστηκα. Παίρνουν όμως οι άνθρωποι αυτοί την τέχνη τους μαζί τους.   

Y.Γ: Τώρα που το θυμήθηκα. Πόσο σκατόψυχος ο Νίκος Κακαουνάκης- αιώνια νά'  ναι η απαρέσκεια στη μνήμη του. Αντί να της εξασφαλίσει- γιατί λεφτά αυτός ο τιποτένιος είχε...- μιαν αξιοπρεπή αποδρομή, πήγε κι έκανε θέμα την Σωτηρία στα τελευταία της, την ώρα που η Μπέλλου δεν είχε άνθρωπο να κρατηθεί κι έκλαιγε- με τραχειεκτομή...-  απάνω του!.. Απάνω στον ΜΑΛΑΚΑ που την τράβαγε στο βίντεο ο άτιμος. 
Να πω την αμαρτία μου,  θα μπορούσε να ζει ακόμα αυτός ο ξεφτιλισμένος, αλλά καλύτερα που μας άδειασε τη γωνιά. Άτιμος υπήρξε! Κι ας ζει η θυγατέρα του.!   

https://www.youtube.com/watch?v=bomUi0Ftr24

Δεν υπάρχουν σχόλια: