Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Η Γερμανία μας ζητά και πάλι να δείξουμε ευθύνη, ξεχνώντας την δική της…

Να μείνουμε σπίτι, εντάξει. Υπάρχει πλέον λόγος για το «μένουμε Ευρώπη;».
Η προχθεσινή Σύνοδος Κορυφής έδειξε για μια ακόμη φορά ότι αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι μια άκρως ανταγωνιστική, άνιση και ετερόκλητη ομάδα κρατών, όπου στο τέλος, στον καταμερισμό κερδίζουν οι Γερμανοί.
 Όθεν δεν έχει νόημα να είσαι μέλος μιας κοινότητας στην οποία δεν ισχύει κανένας στοιχειώδης κανόνας αλληλεγγύης.   

Το επαναβεβαίωσε και η (Γερμανίδα) Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα Βον Ντερ Λάϊεν δηλώνοντας:
«Το ομόλογο κορονοϊού είναι στην πραγματικότητα μόνο ένας όρος. Πίσω από αυτόν βρίσκεται το μεγαλύτερο ζήτημα της ευθύνης. Και ως προς αυτό οι επιφυλάξεις οι οποίες υπάρχουν στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες, είναι δικαιολογημένες.

Από την άλλη πλευρά, φυσικά και ανησυχώ ότι μετά την κρίση το οικονομικό χάσμα θα είναι βαθύτερο από ό,τι πριν. Ο στόχος της Ευρώπης ήταν πάντα ότι θα συγκλίνουμε οικονομικά».
Οι οπαδοί του «Μένουμε Ευρώπη» έχουν απαντήσεις επ΄ αυτού;

Υ.Γ: Δεν ανήκω σε αυτούς που, σαν τους οπαδούς του Σώρα, πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα ρεφάρει αν καταβληθούν οι πολεμικές επανορθώσεις/ αποζημιώσεις κι ύστερα όλοι μαζί θα πάμε στην παραλία.
Είναι όμως κουραστικό να ακούς την επίσημη γερμανική πολιτική τάξη να υπογραμμίζει ενοχικά με την ηλίθια προτεσταντική της ηθική τις υποχρεώσεις όλων των άλλων, εκτός από τις δικές της. 
Λέω, το λοιπόν, τώρα που πολλά πράγματα τελούν υπό αναθεώρηση, να διεκδικήσουμε δυναμικά όσα μας ΧΡΩΣΤΑ η Γερμανία κι όταν έλθει η ώρα της ευθύνης που λέει κι η Ούρσουλα, να μιλήσουμε και γι΄ αυτήν...     

Δεν υπάρχουν σχόλια: