Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Δυό- μόνο…- λόγια για την ΕΡΤ

Δεν ξέρω αληθινά ποιος δαίμονας με κατείχε τότε, κι αντί όπως ήμουν κατάκοπος μαύρα μεσάνυχτα μετά το ρεπορτάζ στη Βουλή να κατηφορίζω για Νέα Σμύρνη ή να τα πίνω στα μπαρ του Κέντρου, έστριβα το αμάξι και πάγαινα πεισμωμένος Αγία Παρασκευή- όπως έκαναν χιλιάδες Αθηναίοι, δεν ήμουν ο μόνος…- να δώσω το «παρόν» μετά το απόλυτα φασιστικό «μαύρο» του Σαμαρά  στην ΕΡΤ.

Το είχα δει μάλλον, λέω τώρα, σαν ατομικό καθήκον, μια ηθική επιταγή που όριζε εντός μου ότι δεν έπρεπε να λείπω από μια συλλογική διεκδίκηση που αφορούσε την ίδια μας την αξιοπρέπεια απέναντι σε μια σκαιά κι απόκοσμη εξουσία. (σ.σ: Ήταν κι αυτή η δακρυσμένη βιολονίστα της Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας που μου έκαψε την ψυχή…)

Άμα πω τώρα ότι μετανιώνω, θα είναι σαν να φτύνω στον κόπο και την έγνοια μου και δεν γουστάρω. Λυπάμαι όμως για την κατάντια της ΕΡΤ.

Αφήνω στην άκρη που η Αριστερά, σε όλες τις εκδοχές της και μέσα στους μικρούς και μεγάλους διαγκωνιζόμενους ηγεμονισμούς της, ακύρωσε αυτόν τον συγκινητικό αυθορμητισμό των πολιτών και δεν τον μετουσίωσε σε κάτι μονιμότερο…

Αυτοί οι άνθρωποι που ανέβαιναν κάθε βραδύς ως εκεί πάνω, όμως, δεν το κάνανε για τα μαύρα μάτια των Καλφαγιάννηδων που βρίσκουν και κάνουν, επειδή κανένας πούστης δεν τους πιάνει από τον γιακά για να τους ειπεί τους αδικοπληρωμένους καριόληδες  ότι αυτό το «μαγαζί» οφείλουν να το σέβονται γιατί,- μιλώντας απολύτως προσωπικά τώρα!- πολύ συχνά, είναι το μόνο που «πιάνει» η μάνα μου όταν χιονίζει- και χιονίζει πολύ συχνά τους χειμώνες- στην Καστοριά!

Η κρατική Τηλεόραση λειτουργεί φανερά, έξω από το συνταγματικό της πλαίσιο. Είναι ένα πεδίο βολής για τα ιδιωτικά συμφέροντα που την κατατρώγουν και μια κοινή πουτάνα για την εκάστοτε εξουσία που δεν θέλει να την βλέπει να λειτουργεί- μολονότι έχει τις δυνατότητες- ανεξάρτητα. Πλήρης αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, για να μιλάμε στεγνά, που θα περίμενε κανείς ότι δεν θα φερόταν όπως όλοι οι προηγούμενοι ώστε, κατά το Σύνταγμα, μάλιστα, η κρατική και όχι η δημόσια τηλεόραση (σ.σ: Έτσι την ονομάτισε ο ανεκδιήγητος Παν- Παν αγνοώντας ότι "δημόσιες" ο κόσμος λέει τις πουτάνες...) να δίνει τον ενημερωτικό, πολιτισμικό και ψυχαγωγικό παλμό στην Επικράτεια... .

Θα γούσταρα πολύ, εν κατακλείδι, έναν εξονυχιστικό έλεγχο «Πόθεν Έσχες»- μέχρι κωλοτρυπίδας!- στα παράλληλα διοικητικά της «σύμπαντα», ώστε να γειωθεί και να καταλυθεί το θράσος όσων περιφέρονται με ακριβά πουκάμισα στα τηλεπαράθυρα και μας φτύνουν την αναίδειά τους κατάστηθα!!!


Υ.Γ: Α… Πάγαινε ο κόσμος και διαδήλωνε για την ΕΡΤ και πολλά από αυτά τα καλόπαιδα, δεν μιλιούνται σήμερα αναμετάξυ τους κι άλλοι ούτε καν πατάνε στη δουλειά-όπως πάντα…-  και προσλαμβάνουνε στο πόστο τους συμβασιούχους. Κατάντια; Και βάλλε… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: