Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ώρα να κλείσουν όσοι προάγουν το οπαδικό μίσος!

Αναδημοσίευση από το αθλητικό- ειδησεογραφικό site SNDA. Το υπογράφει ο Δημοσιογράφος Κώστας Κεφαλογιάννης που πρώτος ανέδειξε την βαρύτητα του (προβλήματος) ζητήματος. Προσθέτω μόνο την απορία μου: Αλήθεια, ο Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, ή οι συναθλητές λόγου χάρη του Θανάση Αντετοκούμπο στην ΅Εθνική Ελλάδος, όπου αυτό το φιλότιμο παιδί τιμά τον κόπο του, δεν ΝΟΙΩΣΑΝΕ;  ΔΕΝ ΝΟΙΩΣΑΝΕ όπως φαίνεται.  Λίγη ΤΣΙΠΑ δεν θα έβλαφτε. Αλλά ας γνωρίζουν, επειδή αυτοί φοβούνται τους άθλιους παράγοντες και τα μπραβηλίκια τους, ότι για (όσους από) μας, δεν νοείται Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ χωρίς τον Ελληνο-Νιγηριανό Θανάση Αντετοκούμπο που μπαίνει στο παρκέ και δίνει την ψυχή του γι΄ αυτήν τη θλιβερή πατρίδα. 

Ιδού το άρθρο:

"Δεν περίμενα το ποστάρισμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο σχετικά με τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο αδελφός του,  για να μάθω από τι πάστα είναι φτιαγμένος.  Ο  μπασκετμπολίστας των Μιλγουόκι Μπακς αποτελεί εδώ και χρόνια μια προσωπικότητα που τιμά την Ελλάδα όσο ελάχιστοι. 
Κατά την προσωπική μου άποψη και με απόλυτο σεβασμό σε πολλούς και σημαντικούς Έλληνες, οι οποίοι αποτελούν την καλύτερη δυνατή διαφήμιση για την ταλαιπωρημένη χώρα μας, εντός και εκτός συνόρων (από τον καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη μέχρι τον μεγάλο Λευτέρη Πετρούνια,  και από τον αδικοχαμένο λιμενικό Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο που έσωσε χιλιάδες ζωές μέχρι τους δασκάλους στα ορεινά χωριά που κάνουν σπουδαία δουλειά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες), ο Αντετοκούνμπο είναι ό,τι καλύτερο μας έχει συμβεί την τελευταία πενταετία.
Διότι κοιτάξτε πώς τα έφερε η τύχη: ο πρώτος Έλληνας που όχι απλώς διακρίνεται αλλά εξελίσσεται  σε απόλυτο σούπερ σταρ στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, είναι γιος μεταναστών και με σκούρο δέρμα.  Και κατά σύμπτωση, η δική του μετεωρική άνοδος συνέπεσε με την θλιβερή και εξόχως ανησυχητική άνοδο του φασισμού και του ρατσισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη και με την είσοδο και την παγιοποίηση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή!
Σκεφτείτε ,λοιπόν, κάτι απλό: υπάρχει τη δεδομένη στιγμή πιο ισχυρό ανάχωμα ανάμεσα σε ένα νέο παιδί που λοξοκοιτάζει προς τα μούσκουλα και την μάτσο, μισαλλόδοξη και ψευδεπίγραφη πατριδοκαπηλεία του Κασιδιάρη, από την λάμψη, την επιτυχία και την ειλικρινή, ανεπιτήδευτη αγάπη του Γιάννη για την Ελλάδα;
Νομίζω πώς όχι.
Η επιρροή  του αθλητισμού είναι τεράστια και δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο στον κόσμο – μονάχα με την θρησκεία.  Ένας   Έλληνας με Νιγηριανούς γονείς, αστέρας του ΝΒΑ,  ο οποίος τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο μαζί με χιλιάδες ομογενείς στις κερκίδες των αμερικάνικων γηπέδων,  αποτελεί μια παντοδύναμη εικόνα που μπορεί διεισδύσει βαθιά στην ψυχή ενός ανθρώπου και να επαναπροσδιορίσει όσα  θεωρεί δεδομένα περί διαχωρισμών και συνόρων.
Για αυτό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι κατά τη γνώμη μου ο πιο χρήσιμος Έλληνας των τελευταίων ετών. Το γεγονός ότι έχει το θάρρος να μιλήσει δημόσια για τον ρατσισμό,  όταν οι συνάδελφοι του εντός συνόρων κάνουν την πάπια, έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει τη σημασία της ύπαρξής του.
Αν δεν υπήρχε ο Γιάννης, έπρεπε να τον εφεύρουμε.
Ευτυχώς τον έχουμε. Κι έτσι,  έχουμε και τουλάχιστον μια φωνή, δυνατή και καθαρή, για να θυμίζει σε όλους ότι ο πατριωτισμός δεν αποτελείται από μίσος και οργή.  Αποτελείται από αγάπη , γενναιοδωρία και θάρρος. 
Πρόκειται για μια σκέψη που δεν θα γίνει αντιληπτή ή αποδεκτή από τους περισσότερους. Έστω κι ένας να το καταλάβει όμως,  έστω και ένας να στρέψει το κεφάλι του μακριά από την Χρυσή Αυγή εξαιτίας του Γιάννη, τότε η έτσι κι αλλιώς μεγάλη προσφορά του Αντετοκούνμπο στην Ελλάδα, αναβαθμίζεται αμέσως σε ανεκτίμητη". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: